Drob de pui

de Catalina L in Pui, 10 Mai 2019 | 3112 vizualizari

 

 "Retete pentru mese in familie"
O reteta facuta de sarbatoarea Pastelui.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/drob-de-pui.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de ficat de pasare
  • 300 gr de piept de pasare afumat
  • 5 cepe mijlocii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • sare , piper
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 2 linguri bulion concentrat de rosii
  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat
  • 1 ou
  • 2 felii de paine
  • 3-4 oua fierte tari
  • 4 linguri de pesmet
  • 20 g de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui:

Fierbeti 3-4 oua timp de 10 minute in apa cu sare (in functie de tava de chec folosita).

Curatati si spalati legumele.

Tocati ceapa si usturoiul marunt.

Curatati si spalati ficatul. Taiati ficatul si pieptul de pui bucatele.

Reveniti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit cu pudra de paprika.

Adaugati ficatul (daca folositi piept de pui crud adaugati-l ) si sautati impreuna 10 minute.

Adaugati carnea afumata, patrunjelul tocat, painea inmuiata in apa (sau lapte), scursa bine si faramitata.

Reveniti 5 minute, amestecand bine.

Lasati sa se raceasca si dati totul prin masina cu carne. Adaugati un ou crud, bulionul concentrat de rosii, sare , piper si amestecati bine.

Ungeti cu unt forma de chec.

Puneti jumatate din compozitia cu carne, plantati ouale in lungime si acoperiti-le cu carnea ramasa.

Pudrati cu pesmet si puneti un pic de unt deasupra.

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 40 de minute.

Lasati sa se raceasca si dati forma la rece.

Scoateti din forma a 2a zi.

Taiati-l felii si serviti rece cu muraturi sau cruditati.

Este buna si cald cu o salata verde sau de cartofi - reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui in foietaj