Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

de Bucataras in Dulciuri, 10 Apr 2025 | 2288 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă de pască fără aluat, perfectă pentru masa de Paște. Cu brânză dulce, stafide și aromă de vanilie sau de lămâie, această pască se prepară rapid, fără frământare sau dospire.
      Pentru Pasca fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște, sunt necesare următoarele ingrediente: brânză de vaci, ouă, zahăr, făină, lămâie și stafide.  

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște:
      • 900 g brânză de vaci
      • 200 g zahăr tos 
      • 4 ouă de găină
      • 60 g făină de grâu
      • esență de lămâie
      • coajă de lămâie (opțional)
      • 1 plic zahăr vanilat
      • stafide
      • un praf de sare
      Portii: 10
      Timp de preparare: sub 120 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște:

      Cum se prepara Pasca fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște:

      Tapetează cu hârtie de copt baza unei tavi rotunde, cu inel detașabil, diametru 24/26 cm. 

      Separă albușurile de gălbenușuri și mixează-le spumă, adăugând un praf de sare. În momentul în care capătă volum, încorporează zahărul și mixează până obții o bezea fermă și lucioasă.

      Separat, în alt bol, pune brânza de vaci, gălbenușurile, esența de lămâie și zahărul vanilat. Mixează bine toate ingredientele până obții o compoziție omogenă. Adaugă făina și mixează din nou.

      În compoziția de brânză, încorporează treptat bezeaua, amestecând ușor, de jos în sus ca să rămână aerată compoziția.

      După ce s-a omogenizat, încorporează stafidele.

      Toarnă ușor compoziția în tava de copt și nivelează frumos suprafața. 

      Coace pasca în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade C, timp de 70 - 80 minute, în funcție de cuptor.

      După coacere, oprește focul și mai lasă tava în cuptor, cu ușa întredeschisă, timp de 10-15 minute, apoi scoate-o și lasă pasca să se răcească bine. Poți desface inelul de la tavă abia după ce s-a răcit de tot pasca.

      Pudreaz-o cu zahăr și servește cu mare poftă. Este delicioasă și aromată. 

      Pentru sarbatorile pascale, iti recomandam sa incerci si reteta de Pasca cu branza si vanilie sau Pasca cu ciocolata. Nelipsita din meniu de Paste este si reteta de Cozonac pufos.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

      pe 14.04 la 11:06

      Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

      pe 11.04 la 09:43

      Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

      pe 10.04 la 18:06

      TOP
      utilizatori

      mihaelar63

      1104 puncte

      gaby_duceag

      1000 puncte

      Rocsi

      250 puncte

      UrsanMihaela

      107 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Pasca cu branza si ciocolata