Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

de Mitinita in Mancaruri de legume, 27 Iul 2012 | 7780 vizualizari

 

Sa nu ziceti ca nu se vede ca doua saptamani am mancat romaneste. Si ce bine a mers cu niste mamaliguta...v-am zis ca am reusit sa fac rost de un ceaunel?

 

INGREDIENTE

  • Pentru dovlecei pane:
  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 125 gr faina (mai adaugati daca e nevoie)
  • 2 linguri de apa rece
  • sare
  • piper negru,proaspat macinat
  • Pentru mujdei:
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 25 ml apa minerala sau plata
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu mujdei de usturoi:

Dovleceii se spala si se usuca. Eu nu ii curat de coaja,dar daca va place fara ii puteti decoji.Se taie rondele.

Ouale se bat cu apa rece,putina sare si piper. Faina se pune intr-o farfurie si se amesteca cu putina sare si piper.

Intre timp se infierbanta o tigaie si cand e fierbinte se adauga ulei. Rondelele se dau prin ou,apoi prin faina si se prajesc,avand grija sa nu punem prea multe in tigaie si sa lasam loc intre ele. Cand s-au rumenit pe o parte se intorc si pe cealalta si se scot pe servetele absorbante.

Pentru mujdei,decojim cateii de usturoi si ii pisam,cu putina sare. Adaugam usturoiul putin cate putin si frecam ca la maioneza. La sfarsit,adaugam cate putin apa,pana obtinem consistenta dorita.

Se consuma deindata cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete si dovlecei pane