Pentru azi îți propunem o rețetă rapidă și gustoasă de șnițele de dovlecei. Ies crocante și delicioase, mai ales servite cu un sos delicios de iaurt.
Pentru aceste Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă, sunt necesare câteva ingrediente: dovlecel, ouă, făină, panko, iaurt, usturoi și mărar.
Cum se prepara aceste Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă:
Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și mixează-le. Amestecă făina cu un praf de sare și piper.
Taie dovlecelul în felii și pune un praf de sare, apoi lasă-l câteva minute ca să își lase zeama. Îndepărtează excesul de apă de pe dovlecel cu ajutorul unor șervețele.
Între timp, poți pregăti sosul de iaurt.
Rade castravetele și scurge-l de zeamă lăsată, apoi pune-l în bolul cu iaurt. Adaugă mărar tocat mărunt și usturoi tocat. Condimentează cu sare și adaugă puțin ulei de măsline, apoi amestecă bine. Lasă sosul deoparte.
Pune la încins o tigaie cu ulei pentru prăjit.
Trece fiecare felie de dovlecel prin făină, ou bătut, apoi prin pesmet panko. Prăjește șnițelele de dovlecei în ulei încins, pe ambele părți, apoi scoate-le pe o farfurie tapetată cu hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei.
Servește șnițelele de dovlecei alături de sosul delicios de iaurt.