Desert invartita (Melc) cu mere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Noi 2021 | 2547 vizualizari

 

O placinta minunata, cu arome de toamna si perfecta langa un ceai fierbinte!

 

INGREDIENTE

  • Pentru alaut:500g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200-250ml lapte (in functie de faina)
  • 80-100g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50g unt/margarina
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan piure de mere
  • scortisoara (optional)
  • Pentru uns:
  • eu am uns cu ulei dar puteti unge cu:
  • un galbenus de ou
  • 2 linguri lapte si 1 de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert invartita (Melc) cu mere:

    •  

    • Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut si o turnam peste faina cernuta cu un praf de sare si dam deoparte 10 minute, timp in care drojdia se activeaza.
      Laptele ramas il incalzim impreuna cu zaharul, untul si vanilia pana se topesc cele 2 ingrediente.
          In bolul cu faina si drojdia am turnat laptele dulce, atentie...sa nu fie fierbinte, oul si incepem sa framantam bine pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. ( ne mai folosim de faina daca mai este nevoie).
      Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
      Dupa ce aluatul a crescut, il intindem foarte bine cu sucitorul si punem piureul de mere pe toata suprafata foii, presaram scortisoara si rulam usor. Ii dam forma unui melc, il ungem cu putin ulei si-l dam la cuptor la 180°C pentru 30-35 minute. Lasam sa se raceasca complet, apoi il pudram cu zahar pudra! Pofta buna!  

TIPS-URI

1

Puteti folosi mere, pe care le dati pe razatoare si calite cu zahar si scortisoara!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert invartita (Melc) cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu mere şi griş - de post