Ciorba de fasole boabe

de mihaelar63 in Ciorbe, 8 Oct 2014 | 6774 vizualizari

 

O ciorba simplu de preparat . Eu am avut boabe de fasole necoapte . Am profitat cat mai sunt sa le folosesc . Acestea se fierb mai repede .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe proaspete
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 morcov
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguta marar verde / uscat
  • 1 crenguta cimbru verde/ uscat
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 cana suc de rosii
  • tije de telina
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe:

Se curata si se spala legumele .

Se toaca ceapa morcovul , ardeiul rosu. tijele de telina  si ardeiul iute .

Aceste legume se calesc usor in ulei .

Adaugati 3 l apa , sare , foaia de dafin ,mararul si cimbrul [ verde sau uscat , cum aveti ].

Puneti la fiert si boabele de fasole .

Fierbeti aproximativ o ora pana cand morcovul si fasolea sunt fierte .

Adaugati sucul de rosii si mai dati un clocot .

Serviti ciorba cu patrunjel verde presarat deasupra .

Printre boabe s-au mai ratacit si vreo doua pastai . Le-am pus in ciorba doar nu era sa le arunc .

Langa puteti pune  ardei iute , ridichi , ceapa rosie sau verde .

TIPS-URI

1

Aceasta ciorba fara carne poate fi servita si intr-o zi de post .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole uscata de post, cu marar