Aripi de curcan lipicioase cu sos de ceapa verde

de Toamna07 in Curcan, 12 Feb 2013 | 11019 vizualizari

 

Va propun un pranz in stil american.Aripi de curcan coapte incet,fragede,acoperite de un sos irezistibil,dulce si lipicios !

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 4-5 aripi de curcan taiate in doua
  • 1 cutie de cola
  • seminte de susan

Pentru marinada lipicioasa:

  • 8 linguri de ketchup
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri sos dulce de chilli
  • 2 linguri sos iute de chilli
  • fulgi de chilli(optional)
  • 1 lingurita de boia

Pentru sosul de ceapa verde:

  • 400 ml iaurt grecesc
  • 2 linguri de maioneza
  • 3 fire de ceapa verde,feliate
  • 1 legatura de patrunjel,tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan lipicioase cu sos de ceapa verde:

Se incinge cuptorul la 160 de grade si se pun aripile spalate intr-o tava si turnam peste ele cutia de cola si putina apa, cat sa fie aproape acoperite.Se acopera tava cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 90 de minute pana cand devin moi, dar nu se desprinde carnea de pe os.Intre timp,se pun toate ingredientele pentru sos intr-o craticioara.Se incalzesc la foc mic si se dau in clocot 2 minute, amestecand incontinuuCand aripile sunt gata ,le scoatem din zeama ramasa,le punem intr-un castron si le ungem cu sosul gros din craticioara.Se acopera vasul si se da la frigider sa se marineze 24 de ore.


Pregatim si sosul cu ceapa verde: amestecam toate ingredientele si asezonam.Dam la rece.

A doua zi, asezam aripile marinate in tava si dam la cuptor incins(intorcandu-le din cand in cand si ungandu-le cu marinada scursa in tava pana devin lipicioase) sau pe gratar (se frig 20 de minute).
Presaram seminte de susan.Servim aripile delicioase si aromate cu sosul racoritor de iaurt si ceapa verde.Daca le preparati,va astept cu impresii.
Sunt cu adevarat grozave!:)
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan lipicioase cu sos de ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan, marinate cu vegeta si legume la cuptor