Aperitiv oua scotiene

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 15 Apr 2018 | 4319 vizualizari

 

O rețetă care e de mult timp pusă pe lista de probat, i-a venit în sfârșit rândul! După atâtea sărbători, în cazul meu, Paștele celebrat de două ori, an de an, mereu rămân ouă roșii, care așteaptă să fie transformate. De obicei în salată orientală sau frantuzească, dar de data asta, am zis să trec și pe la scoțieni :) Bune au fost și chiar au avut succes în farfuriile Zmeișorilor!  Spor și poftă bună!  Nah, o rețeta  "Bunatati de Paste",  ce s-a transformat intr-o reteta  Bunatati de dupa Paste :) 

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă fierte 
  • 450 g carne tocată de porc 
  • 3 legături ceapă verde codițe 
  • 2 ouă 
  • 3-4 linguri pesmet 
  • 3-4 felii pâine veche 
  • sare de mare cu verdețuri
  • piper proaspăt măcinat
  • ½ lingură boia de ardei dulce 
  • 1 linguriță praf de curry 
  • 3- 4 căței usturoi pisat 
  • ulei de rapiță pentru prăjit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua scotiene:

Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece pentru 3 minute. Se amestecă energic cu carnea și codițele de ceapă verde tocate mărunt. Apoi se asezonează cu sarepiper, boia, praf de curry si usturoi granulat. Se adaugă ouăle, pâinea stoarsă, pesmetul și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.

Ouăle fierte decojite se îmbracă cu compozitia de mai sus si se dau prin pesmet. Apoi se  prăjesc în ulei bine încins, până  se rumenesc pe toate părțile.

Se scot din tigaie și se pun pe un șervet de hârtie, astfel încât să fie absorbit surplusul de ulei.

Ouăle scoțiene (sau mai bine zis chifteluțe umplute cu ouă) se servesc atât calde, cât și reci.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]