Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chiftelute in sos de maioneza cu ceapa
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea curățată, spălată și scursă bine de apă se amestecă cu usturoiul și cartoful (după ce au fost dați pe răzătoarea fină) și cu felia de pâine, înmuiată în...Citeste continuarea
Aripioare la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PuiTransati aripioarele, le curatati si le spalati bine. Aripioarele se pun intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, boia si sos de soia. Nu puneti prea multa sare, sosul de...Citeste continuarea
Bombe
Postat de: dantes in PorcSe toaca carnea si se amesteca cu un ou, patrunjel verde tocat, sare si piper dupa gust. Cu o lingura facem bile din carne pe care le aplatizam, asezam pe fiecare cate o bila de mozzarela si le...Citeste continuarea
Desert prajitura cu oreo
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata si untul. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Peste albusurile spuma adaugam ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful...Citeste continuarea
Pizza patru in una
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii, se...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu pasta de...
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriDam margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari si o lasam la frigider pentru cateva minute. Amestecam cascavalul cu smantana, oul, pasta de masline si putina sare. Adaugam apoi...Citeste continuarea
Ciorba de linte cu spanac
Postat de: katty in CiorbeIn uleiul incins punem morcovul taiat cubulete si ceapa tocata fin. Amestecam ocazional si le lasam pana incep a se inmoaie. Stingem cu apa si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam pasta de ardei,...Citeste continuarea
Desert fursecuri Snikersdooles
Postat de: katty in DulciuriMixam intr-un castron untul aflat la temperatura camerei cu zaharul brun si 50 gr zahar tos alb, apoi cu cate 1 ou, pe rand, pana se transforma intr-o crema fina. Adaugam cardamomul, cacao,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata, cu carnat...
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, în 2-3 litri de apă rece, cu o seară înainte. Dacă nu ați procedat așa, puneți fasolea aleasă și spălată...Citeste continuarea
Desert mini tarte cu mere
Postat de: RuxyRux in PrajituriAluatul se prepara simplu; untul rece taiat bucati se amesteca cu oul, faina, praful de sare, zaharul, laptele si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. Aluatul se infaineaza usor cu...Citeste continuarea
Salata de legume cu maioneza
Postat de: MotanLaOale in SalateCartofii se fierb in coaja. Cand sunt fierti, se curata, se lasa la racit si se toaca cubulete mici. Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina sare....Citeste continuarea
Mancare de mazare cu costita
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeTaiem ceapa cubulete si o punem impreuna cu costita la calit in ulei incins. Le lasam 10- 12 minute, pana incepe sa se patrunda costita, apoi adaugam 2 cani de apa si cartofii taiati cubri....Citeste continuarea
Aperitiv crema de branza cu somon...
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriEu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata. O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele...Citeste continuarea
Piftii - racituri traditionale
Postat de: MotanLaOale in PorcPicioarele, capul si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune...Citeste continuarea
Aperitiv placinte la tigaie cu...
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriPentru inceput activam drojdia. Punem o lingura de faina si o lingurita de zahar intr-un bol, adaugam drojdia uscata si turnam laptele batut caldut si laptele dulce caldut. Amestecam bine cu un...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de iaurt si...
Postat de: UrsanMihaela in TorturiSe incalzeste cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam...Citeste continuarea
Aperitiv barcute de andive umplute...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriSpalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul, apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia și punem semințele la scurs, tocam...Citeste continuarea
Felii aurii de cartofi copti
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeCartofii cu tot cu coaja, se spala bine, se feliaza in felii mai grosute si se pun intr-un vas, se toarna ulei de masline si se amesteca cu sare ( cam din ochi), se lasa la marinat 30 de minute....Citeste continuarea
Ciorba cu dovlecel si galuscute
Postat de: mihaelar63 in CiorbePentru inceput, osul de vitel cu carne se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Din cand in cand daca este nevoie, adunati spuma rezultata de la fierberea osului....Citeste continuarea
Desert mini ecleruri
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe amestecă la foc mic: apa, laptele, sarea și zahărul, după care se adaugă și untul, iar când s-a topit și compoziția clocotește și este omogenă, se adaugă dintr-o dată...Citeste continuarea
Spaghete cu perisoare
Postat de: MotanLaOale in SpagheteDin carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper se face o pasta ca de perisoare si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac perisoare...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa
Postat de: gaby_d in DulciuriIn primul rand cerneti laptele praf impreuna cu cacaua. Adaugati fructele uscate si nucile caju si amestecati. Pregatiti siropul. Puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati-le sa se...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu spanac si...
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriBatem ouale cu sarea, adaugam laptele si uleiul si amestecam bine. Adaugam apoi faina si praful de copt, iar la final spanacul si mararul tocate marunt ( eu am avut si spanac si marar...Citeste continuarea
Pizza de casa
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se...Citeste continuarea
Farfale cu varza calita
Postat de: vasimur in FarfalleSe curăță ceapa, se spală și se taie foarte mărunt. Varza se pune în apă rece ca să se desăreze, cca 15 minute, se scurge de apă și se taie foarte mărunt. Se toarnă...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de fructe...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Mai intai separati ouale. Galbenusurile le bateti cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, laptele, vanilia si praful de copt. Incorporati si faina. Albusurile le mixati spuma cu un...Citeste continuarea
Desert tortulet Sf.Clement
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai am facut frisca, am mixat smantana dulce cu zaharul pana am obtinut o frisca ferma. Am amestecat mascarponele cu dulceata de capsuni. Separat am pus la hidratat gelatina cu apa rece (...Citeste continuarea
Orez cu muschiulet si mazare
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeTaiati muschiuletul cuburi. Scoateti mazarea la decongelat. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu muschiuletul taiat cuburi. Cand...Citeste continuarea
Desert biscuiti inimioare cu ciocolata
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra. Adaugam oul si mai mixam pana cand acesta se incorporeaza bine in aluat. Adaugam apoi faina si scortisoara si framantam un aluat, care...Citeste continuarea
Desert prajitura din albusuri cu...
Postat de: katty in PrajituriBatem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam gemul de afine, uleiul, apoi cernem faina...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu boia si oregano
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in sferturi. Ii punem intr-o oala la fiert in apa cu o lingurita de sare pentru 7-8 minute. Scurgem apa si punem cartofii intr-un singur strat in...Citeste continuarea
Platica cu ceapa si lamaie - reteta...
Postat de: mihaelar63 in PestePlatica curatata si spalata se sareaza, se stropeste cu putina zeama de lamaie. Spalati lamaile si le feliati. Curatati ceapa si o taiati rondele. Spalati ardeiul iute...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu carnat si...
Postat de: mihaelar63 in PorcCuratati si spalati cartofii. Jumatate din cartofi se taie cuburi mai mari. Jumatate din cartofi se taie cuburi mai mici. Curatati si tocati marunt ceapa. Spalti carnea...Citeste continuarea
Salata de varza murata
Postat de: mihaelar63 in SalateVarza se scurge de zeama. Taiati varza in doua si apoi fideluta. Presarati piper proaspat deasupra. Adaugati ulei Amestecati varza cu ulei si piper....Citeste continuarea
Desert prajitura fara zahar cu...
Postat de: eumimi in PrajituriPregatim intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, iar apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam 200 g nuca...Citeste continuarea
Aperitiv pide -placinta cu carne
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriUmplutura : ceapa se taie marunt si se caleste, se adauga ardeiul tocat si carnea.Cand carnea devine alba, se toarna apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se adauga boia, sare, piper,cimbru si 2...Citeste continuarea
Orez prajit
Postat de: xana in Mancaruri de legumeFierbem orezul in 600 ml de apa fierbinte. Cand este gata, il scurgem de apa si il dam deoparte. In wok punem uleiul de masline, ceapa si usturoiul taiate fasii si amestecam pana...Citeste continuarea
Desert cosulete cu crema de vanilie...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe face un aluat fraged din: făină, unt rece, untură, zahăr tos, ou, sare, bicarbonat și lapte dulce rece. Se frământă aluatul până ce se încorporează toate...Citeste continuarea
Mix de peste cu rosii si masline
Postat de: mihaelar63 in PestePestii se curata de solzi, se despica si se spala bine. Salaul se incresteaza din loc in loc pe ambele parti. Increstati si jumatatile de crap. Crapul se taie in doua....Citeste continuarea
Desert prajitura cu ananas si fulgi...
Postat de: andaoana in PrajituriBatem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face ca si o bezea. Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos, bicarbonatul si faina. Incorporam...Citeste continuarea
Desert turta dulce
Postat de: andaoana in DulciuriInainte de a incepe, trebuie sa va spun ca exista in marile magazine un amestec de condiment pentru turta dulce. Eu am folosit 2 lingurite scortisoara macinata + 1 lingurita ghimbir pudra....Citeste continuarea
Desert fursecuri umplute cu cocos
Postat de: andaoana in PrajituriIncepem sa pregatim aluatul astfel: untul impreuna cu laptele il topim pe foc mic. Dam deoparte si adaugam zaharul pudra, esentele, oul intreg si galbenusul (albusul o sa il folosim la...Citeste continuarea
Desert cozonac cu umplutura de mac...
Postat de: andaoana in PrajituriIntr-un vas incalzim laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si cea de portocala. Cand este cald, desfacem in el drojdia si lasam deoparte. Ouale le batem impreuna cu putina sare...Citeste continuarea
Supa crema de dovleac
Postat de: andaoana in SupeIn cuptorul incins la 200 grade C, punem dovleac placintar la copt direct pe gril. Trebuie sa punem sub el o tava ca sa nu curga direct in cuptor. Cand dovleacul este copt si intra...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi de bezea si...
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca. Am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat sucul de lamâie, praful de budinca, lapte cât sa diluez totul. Restul...Citeste continuarea
Pui cu orez
Postat de: UrsanMihaela in PuiMarinarea puiului : Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel. Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza....Citeste continuarea
Aperitiv cremwursti in aluat de...
Postat de: UrsanMihaela in Aperitive / GarnituriSe scoate aluatul din congelator si se lasa pe masa sa se decongeleze. Cand se poate desface, intindeti aluatul pe masa de lucru si portionati aluatul in 8 dreptunghiuri egale...Citeste continuarea
Mancare de ardei si rosii
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de postSe coace ardeiul kapia, se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati potrivite ca marine, dupa preferinta. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este putin...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata si...
Postat de: ctlina in PrajituriRadeti ciocolata. Eu am folosit fulgi, dar vor cadea la fund. Este la fel de bun, dar reteta originala cere ciocolata rasa. Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti ouale intregi cu...Citeste continuarea
Varza dulce cu sunca de porc sarata
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSpalati si curatati legumele. Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece. Puneti-o din nou...Citeste continuarea


















