Tahini (pasta de susan)

de Bucataras Diana in Sosuri, 23 Feb 2018 | 5854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 160 g susan
  • 120 ml- ulei de susan sau de floarea soarelui
  • 5 g - sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tahini (pasta de susan):

Intr-o tigaie uscata si incinsa punem susanul si amestecam in continuu. Il tinem circa 2 minute pana se incalzeste un pic. Oprim focul, mai amestecam un pic si lasam sa se raceasca, apoi punem susanul intr-un bol cu sare si putin ulei si blendam, adaugand uleiul putin cate putin. Cand pasta are o consistenta potrivita, este gata. Se foloseste la prepararea humusului, salatei de vinete Baba Ganoush, la diverse sosuri, etc.

 

 

TIPS-URI

1

Eu folosesc ulei de floarea soarelui si ulei de susan in cantitati egale.

2

Se poate tine la frigider, in borcan, maxim 3 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tahini (pasta de susan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]