Desert cornulete cu nuca si scortisoara

de Lau in Dulciuri, 25 Feb 2018 | 4161 vizualizari

 

M-am insiprat de pe blogul Savori urbane

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 10 g drojdie
  • 350 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 4 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • 150 g nuca macinata
  • 50 g zahar
  • scortisoara
  • 50 g unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu nuca si scortisoara:

Intr-un bol amestecam drojdia cu 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 50 ml lapte, lasam 15 min deoparte.

Intr-un bol, cernem faina adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, amestecam facem o adancitura, adaugam galbenusurile, esenta, untul moale la temperatura camerei, amestecam bine.

Incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut, un aluat omogen elastic si nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Aluatul il impartim in 4 bucati, fiecare bucata o intindem pe masa infainata, rulam formand un sul.

Iar sulul de aluat il rulam formand o bila(ca la melc).

Lasam pe masa la dospit 15 min.

Intr-un bol amestecam nuca macinata cu zaharul, scortisoara dupa gust.

Fiecare bila de aluat o intindem pe masa infainata, ungem cu untul topit si presaram deasupra amestecul de nuca. Apasam unsor cu mana si taiem cu ajutorul unui cutit triunghiuri.

Fiecare triunghi il intoarcem cu nuca in jos, rulam cornulete de la baza spre varf, astfel incat nuca sa fie la exterior.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si  lasam 10-15 min in tava, pana ce se incalzeste cuptorul.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 min pana ce se rumenesc frumos.

Le pudram cu zahar pudra cat sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello