Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
PRAJITURA MOZAIC CU NUCA SI RAHAT
Postat de: trifadalia in Dulciuri125 ge de faina se amesteca cu praful de copt, peste care se adauga rahatul taiat cubulete, miezul de nuca prajit, caisele confiate si se amesteca. Albusurile de la cele 7 oua se bat spuma cu...Citeste continuarea
Desert prajitura Ochelari
Postat de: oanapl in PrajituriAfinele le pui pe foc cu 50g de zahar și le lași până ce au lasat sirop și zahărul s-a topit. Le scurgi apoi, siropul îl amesteci cu amidonul și îl fierbi pâna...Citeste continuarea
Desert rulada de biscuiti cu cocos...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMacinam biscuitii. Topim ciocolata cu laptele. Peste biscuiti adaugam cacaua, laptele cu ciocolata si esenta de rom. Mixam spuma untul cu zaharul pudra, apoi adaugam 150 g nuca de cocos....Citeste continuarea
Pizza de casa
Postat de: UrsanMihaela in PizzaSe pune intr-o cana mai mare zaharul, drojdia, sarea, 2 linguri de faina si cam 75 ml apa calda. Se amesteca aceste ingrediente si se pune cana intr-o craticioara cu apa pe...Citeste continuarea
Aperitiv placintele cu spanac
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriPunem spanacul intr-o strecuratoare la scurs. Pentru aluat cernem faina intr-un vas. Amestecam drojdia uscata cu apa calduta si putin zahar. Facem o adancitura in faina si punem amestecul de...Citeste continuarea
Desert gogosi poloneze- Paczki
Postat de: ctlina in PrajituriSfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati. Adaugati oul si untul...Citeste continuarea
Desert placinta invartita cu branza...
Postat de: ctlina in PrajituriAmestecati branza proaspata cu zaharurile. Adaugati treptat ouale, grisul si smantana si amestecati bine. Puneti vanilia si stafidele. Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu unt o...Citeste continuarea
Desert placinta cu banane si crema...
Postat de: ctlina in PrajituriFrecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale, nuca de cocos, romul si pudra de migdale. Taiati banana in rondele fine si turta dulce in bucatele. Aşezăm foile de aluat de...Citeste continuarea
Desert Musuroi de furnici cu oreo
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata cu untul. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam ciocolata topita. Adaugam biscuitii macinati si apoi faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Desert prajitura inteligenta
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriGalbenusurile se separa de albusuri, se pun intr-un castron mai mare si se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema. Untul se topeste si se lasa la racit. Peste...Citeste continuarea
Desert tort Ecler cu crema caramel
Postat de: panacris in TorturiApa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește, se adaugă toată făina, se amestecă energic până ce se înglobează și se lasă la răcorit. Apoi se...Citeste continuarea
Desert snikersdooles cu nuci
Postat de: katty in DulciuriMixam untul la temperatura camerei cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam, pe rand cate un ou. Cernem faina impreuna cu praful de copt. Amestecam bine compozitia, formam o bila,...Citeste continuarea
Tocanita de post cu ciuperci,...
Postat de: katty in Mancaruri de postTocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Presaram putina sare si acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana se inmoaie, apoi adaugam arpagicul intreg, curatat si spalat. Lasam sa...Citeste continuarea
Tocanita de naut cu carne de porc...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeSpalam carnea si o taiem cuburi mai mari. In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional in ea pana se albeste pe toate partile. Adaugam ceapa tocata fin si mai...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza cu...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriMai intai o sa precizez de ce l-am numit aluat si nu foietaj. Pentru ca nu il consider foietaj, deoarece nu necesita decat o simpla impaturire si nu 3, asa ca la foietaj. Se face destul de repede,...Citeste continuarea
Fasole verde la cuptor cu morcovi...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam pulpele de gaina, le taiem in jumatate si le punem la fiert in apa rece. Spumam bine, apoi adaugam restul legumelor. Fierbem cat este nevoie pana carnea se inmoaie. Strecuram zeama si o...Citeste continuarea
Desert tort Deliciu
Postat de: Moni_alex in TorturiPregatirea blatului: se separa ouale, se bat cu mixerul la viteza mare cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilinat pana se topeste zaharul si rezulta o crema densa. Se adauga faina,...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu carnati de...
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneCarnatii de curcan taiati feliute se pun la prajit intr-o tigaie de ceramica, se lasa pana cand se rumenesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie. Punem si bucatiile de ficat taiate mai mici...Citeste continuarea
Batoane de post, cu mac
Postat de: RODIMUR in PiineFăina cernută și aerată se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia sfărâmițată, sarea și...Citeste continuarea
Pulpe de pui marinate in bere la...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPulpele se cresteaza, se clatesc sub jet de apa si se pun intr-un castron. Le condimentam si le acoperim cu bere. Se acopera cu o farfurie si se dau la frigider pentru 2 ore. Intr-o tava de...Citeste continuarea
Chiftele cu dovlecei si unt de crab
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSe incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se curata de coaja legumele si se spală. Dati dovleceii, morcovii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs....Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuci si portocale
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 180°C. Bateti untul moale cu zaharul si coaja de portocala. Adaugati treptat ouale si albusul de ou amestecand. Incorporati nucile macinate si treptat faina...Citeste continuarea
Foi de brick cu ton
Postat de: ctlina in TonCuratati si dati morcovul pe razatoare. Curatati si tocati marunt ceapa. Scurgeti tonul. Amestecati branza ricotta cu tonul, morcovul si ceapa salota. Adaugati patrunjel tocat, sare ,...Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de soia cu...
Postat de: merisor67 in FicatCurățăm ficățeii și îi punem în lapte cât să fie acoperiți, pentru 20 de minute. Acest procedeu ajută și la frăgezirea ficățeilor, dar și la coagularea...Citeste continuarea
Salata de avocado
Postat de: amalia01 in SalateSpeli rosia si patrunjelul, apoi cureti ceapa si usturoiul. Cureti rosia de seminte si o toci marunt. La fel procedezi si cu patrunjelul. Ceapa si usturoiul le dai pe razatoarea mica. Amesteci...Citeste continuarea
Salata cu hering afumat si cartofi
Postat de: ctlina in SalateAmestecati smantana acra cu mustarul, sare si piper. Dati la rece. Fierbeti ouale 10 minute in apa cu sare. Puneti-le in apa rece. Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere
Postat de: Constelatialeu in PrajituriUmplutura : Am spalat merele si apoi le-am dat pe razatoarea mare cu coaja cu tot, am stors bine merele si le-am pus la calit cu zaharul; cand au fost gata, am adaugat scortisoara si nuca...Citeste continuarea
Desert prajitura Chocoflan
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe caramelizeaza zaharul si apoi turnati-l intr-o tava de 32 x 20 cm. Intindeti caramelul repede (pentru ca se intareste). Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu laptele, zaharul si esenta vanilie...Citeste continuarea
Desert entremet cu mousse de caramel
Postat de: licurici_lra in PrajituriPentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Se macina 85-90g de migdale,...Citeste continuarea
Spanac sote
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legumeSpanacul se curata de codite si se spala in mai multe ape (eventual frunza cu frunza). Intr-o tigaie inalta incingem uleiul. Usturoiul trebuie apasat un pic cu lama unui cutit (asa isi lasa...Citeste continuarea
Sparanghel a la dijonaise
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legumeSe curata partea de jos a sparanghelului si se indeparteaza capetele lemnoase. Se toarna apa de 2 degete intr-o cratita lata si se da in clocot. Se sareaza apa si se pune...Citeste continuarea
Salata de fructe exotice (II)
Postat de: RODIMUR in SalateSe prepară mai întâi dressing-ul (rețetă primită de la Navidad, căreia îi mulțumesc și pe această cale!). În bolul pregătit pentru salată se toarnă uleiul de...Citeste continuarea
Pate de peste
Postat de: Ksenya in PestePestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici...Citeste continuarea
Desert prajitura Craiasa zapezii
Postat de: trifadalia in PrajituriBlat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava...Citeste continuarea
Desert strudel cu aluat fraged de...
Postat de: simona72 in DulciuriPentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva...Citeste continuarea
Lichior de portocale
Postat de: RODIMUR in BauturiSe spală bine portocalele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu, se clătesc cu apă rece, se șterg cu un prosop de hârtie, după care se răzuie prin răzătoarea fină....Citeste continuarea
Tocanita cu ardei copti si linte
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCeapa curatata, o tocati marunt. Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii, pastrati si zeama. Lintea o scurgeti de zeama, o clatiti sub un jet de apa. Rosiile decojite le tocati, iar...Citeste continuarea
Supa de legume
Postat de: abetina in Mancaruri de postSe pune lintea la inmuiat cu cel putin 12 ore inainte de a pregati supa, se clateste si se pune in oala; se adauga radacinoasele taiate, ciupercile pleurotus taiate felii, sare, ceapa tocata si se...Citeste continuarea
Papricas de pui
Postat de: licurici_lra in PuiCarnea se spala bine, apoi se rumeneste, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita. Cand este rumenita pe ambele parti, se scoate din cratita...Citeste continuarea
Desert inima de piscoturi cu hrisca...
Postat de: ladydi in PrajituriPunem hrisca la fiert in apa cat sa o acopere, iar intre timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare si punem mandarinele din compot la scurs. Cand este gata hrisca (cand a abosorbit toata...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de mandarine
Postat de: abetina in TorturiMod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase separate, peste albusuri se pune un praf de sare, peste galbenusuri se pune zaharul si se mixeaza...Citeste continuarea
Desert tort Raffaello
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugandu-se cate o lingura de zahar. Falbenusurile se amesteca cu esenta de...Citeste continuarea
Mancare de dovlecei
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de postCeapa tocata se caleste in ulei de masline si putina apa. Cand s-a inmuiat, se adauga usturoiul tacat (se zdrobeste cu lama cutitului, apoi se taie), dovleceii feliati subtire si condimentele....Citeste continuarea
Colac cu mac
Postat de: licurici_lra in PiineDrojdia se dizolva cu putin lapte cald si se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa cateva minute sa creasca. Faina se cerne si se amesteca cu sare, oul batut, drojdia, macul, untul...Citeste continuarea
Spaghete cu ciuperci, in sos alb
Postat de: vasimur in Mancaruri de postCurățăm ciupercile și ceapa și le spălăm bine. Tăiem ciupercile în felii, sau în bucăți nu prea mari. Încingem uleiul într-o cratiță și călim ceapa tocată...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de branza si...
Postat de: katty in TorturiIncepem cu pregatirea ruladei. Mixam intr-un castron ouale intregi cu sarea, zaharul vanilat si zahar pana zaharul se topeste si capata o consistenta cremoasa. Cernem faina impreuna cu praful de...Citeste continuarea
Desert - Strudele de post cu mere
Postat de: Oana in PrajituriAm luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi...Citeste continuarea
Desert tort-inimioara cu ganache de...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si...Citeste continuarea
Desert clatite cornete de post,...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe pune: făina, zahărul, sarea, bicarbonatul și vanilia într-un vas și se amestecă bine. Se adaugă apa minerală, puțin câte puțin și se mixează, până la...Citeste continuarea















