Desert cozonac pufos cu nuca si rahat

de Rahela Velicu in Dulciuri, 7 Apr 2018 | 4783 vizualizari

 

" Bunatati de Paste"
 

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 2.5-3 kg de faina
  • 400 g unt de 80% grasime – Covalact
  • 400 g zahar
  • 900 ml lapte
  • 100 g drojdie
  • 1 esenta de vanilie
  • optional- coaja de portocala sau de lamaie
  • + 2 galbenusuri si 2 linguri de lapte pentru uns cozonacii
  • Umplutura:
  • 50 g cacao
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 400-500 g nuca taiata grossier
  • 500 g rahat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac pufos cu nuca si rahat:

Punem faina intr-un bol incapator si ii facem o adancitura in mijloc in care vom pune maiaua. Facem maiaua din 6 linguri de lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia, amestecam bine pana cand drojdia este topita si  punem peste faina.  Adaugam si zaharul, untul si coaja de lamaie pe marginea bolului. Lasam 15-20 de minute la dospit pana cand maiaua se umfla.

Adaugam si laptele caldut, ouale batute cu un praf de sare, esenta de vanilie si incepem sa framantam. Timp de 30-40 de minute trebuie sa framantam aluatul. Apoi il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit in loc calduros pentru cel putin 1 ora.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam cacaua, zaharul, laptele si zaharul vanilat. Rahatul il taiem cubulete, iar nuca o taiem bucati mai mari.

Impartim aluatul in 16 bucati egale. Ungem blatul de lucru cu ulei si intindem cat mai subtire fiecare parte. Punem pe jumatate cacao si presaram nuca, iar pe margini punem rahat si rulam.

Cate 2 astfel de rulouri le rasucim sa formam cozoncii si le punem in forme unse cu unt topit si tapetate cu faina, sau tapetate cu hartie de copt.

Mai lasam inca 30-35 de minute cozonacii sa creasca frumos apoi ii dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, doar rezistenta de jos pornita, pentru 40 de minute. Ii ungem apoi cu galbenus de ou amestecat cu lapte si ii dam din nou la cuptor, de data asta pornim si rezistenta de sus a cuptorului. Ii mai lasam inca 20-25 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

Imediat ce-i scoatem din cuptor, ii acoperim cu un prosop de bucatarie.

2

Pentru a se pastra pufosi mai multe zile, ii infoliati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac pufos cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

ULTIMELE COMENTARII

caxorop247

Die Website https://sportapothekeonline.com/ ist eine effektive Lösung für alle, die ihren Körper ohne unnötigen Aufwand und leere Versprechungen in Ordnung bringen möchten. Hier können Sie wirksame Medikamente kaufen: von Fatburnern über Anabolika bis hin zu Hilfskomplexen. Dank der benutzerfreundlichen Oberfläche und der schnellen Lieferung müssen Sie keine Zeit mit der Suche verschwenden – alles Beste ist an einem Ort. Dies ist ein Shop für alle, die Wert auf Ergebnisse legen und nicht jahrelang warten möchten.

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu smantana, fara zahar