Tort Arici
Postat de: dakris in DulciuriIntr-o craticioara se pun laptele, untul, zaharul si cacaoa. Dupa ce s-a topit untul se inlatura de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele, amestecand pana se topeste si aceasta, apoi se...Citeste continuarea
Tort de clatite
Postat de: deyutzky in TorturiIntr-un vas mixam ouale cu sarea timp de cateva minute, dupa care adaugam esenta de rom. Faina o amestecam cu praful de copt si cele 2 lingurite de cacao. Incepem sa turnam faina in ploaie...Citeste continuarea
Tort cu ananas
Postat de: ralu_ca in TorturiIntr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul, sare si putin lapte si faina. Se omogenizeaza, dupa care adaugam si restul de lapte caldut. Se pune pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, apoi...Citeste continuarea
Tort “Mama”, cu crema de lamaie...
Postat de: gabrielacuisine in TorturiBlatul este de fapt o reteta de-a mea de chec si mi se pare cel mai potrivit pentru acest tort pentru ca este umed si nu necesita insiropare. Se scoate untul cu 2-3 ore inainte pentru a se...Citeste continuarea
Tarta delicioasa cu mere si stafide
Postat de: TAB1TA in DulciuriMargarina se amesteca cu zaharul pana se obtine un amestec omogen, apoi se adauga oul si faina si se amesteca. Aluatul se pune pe masa si se framanta repede, apoi se inveleste intr-o folie si...Citeste continuarea
Tort cifra 8
Postat de: corina241 in TorturiBlaturile le vom face in forma rotunda cu acea gaura in mijloc (vezi foto) .Eu am improvizat punand un pahar peste hartia de copt,in mijloc,apoi am turnat blatul in forme. Albusurile...Citeste continuarea
Tort de capsuni
Postat de: Luana in TorturiSpalam capsunile si le taiem cubulete . Intr-o tava in punem zaharul , untul, capsunile si le dam la foc mic pana se face un fel de gem. Blatul . Separam gabenusurile de albusuri si...Citeste continuarea
Tort Furst Puckler(Cupola...
Postat de: Heracleea in TorturiBlatul Se preincalzeste cuptorul la 180 de gr. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron se amseteca faina de tarate cu taratele de grau, amidon, indulcitor si praf de copt. Se...Citeste continuarea
Tort cu capsuni si ciocolata
Postat de: getix in TorturiPentru blat, separam albusurile de galbenus. Le mixam spuma apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana arata ca o bezea. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza. Amestecam cele...Citeste continuarea
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura
Postat de: timea in PrajituriIntr-un bol amestecam margarina, iaurtul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Adaugam albusul batut si apoi incorporam usor o parte din faina(aprox 150 gr). Turnam...Citeste continuarea
Tarta cu migdale, ciocolata ,...
Postat de: nilgun in PrajituriSe uge cu unt si se tapeteaza o tava rotunda cu marginile destul de inalte. Faina se aseaza intr-un castron ion forma de fantana, se pun in mijloc ouale, zaharul, coaja rasa de la 1...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata, rubarba si frisca
Postat de: simona72 in TorturiPt blat: ciocolata se topeste impreuna cu untul pe bain-marie, se mixeaza, se adauga zaharul si se mixeaza pina cind se topeste, se adauga galbenusurile pe rind, mixam dupa fiecare, se adauga...Citeste continuarea
Tort de vara :)
Postat de: eya in TorturiSeparam galbenusurile de albus. Albusurile se bat cu putina sare apoi se adauga treptat cele 5 linguri de zahar pana cand se intareste albusul. Se pune treptat cate un galbenus si se pun...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu ganache
Postat de: gabrielacuisine in TorturiBlat: Intr-un castron batem ouale intregi cu zaharul pana se dubleaza in volum si se deschid la culoare.Cernem faina si cacaoa si le adaugam compozitiei de oua, amestecand cu un tel in...Citeste continuarea
Tarta cu capsuni (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in PrajituriPentru crusta, puneti untul in bolul unui mixer sau al unui robot de bucatarie, adaugati zaharul si mixati bine pana ce se omogenizeaza , adaugati oul continuand sa mixati, faina si praful de...Citeste continuarea
Tarta pufoasa cu capsuni
Postat de: Alina26 in Prajituri1.Spalati capsunele,le taiati in 4 si le stropiti cu zeama de lamaie. 2.Mixati margarina cu zaharul,dupa care adaugati cele 3 oua rand pe rand. 3.Dupa aceea adaugati faina cernuta si praful...Citeste continuarea
Tort cu capsune si mousse de cacao
Postat de: rhapsody in TorturiBlat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, apoi incorporm treptat 100 g zahar si mixam pana...Citeste continuarea
Tort cu rubarba si merisoare...
Postat de: Heracleea in TorturiRulada Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare. Galbenusurile se freaca cu indulcitorul, vanilia si amidonul. Se incorporeaza cu grija albusul. Aluatul se toarna in tava...Citeste continuarea
Tort ''Mada''
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: 400 g zahar amestecat cu 100 g cacao si 100 ml apa se pun pe foc sa fiarba pana s-a topit zaharul. Se lasa la racit cca 15 -20 minute, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si se...Citeste continuarea
Trandafiri cu mere in foietaj de casa
Postat de: sasha in DulciuriIntr-un pahar de 300 ml se bate oul cu o lingura de ulei si sarea, turnati apa calduta pana se umple paharul. Turnam compozitia intr-un bol si se adauga faina treptat, apoi drojdia si amestecam....Citeste continuarea
Tagliatelle cu varză călită și...
Postat de: panacris in PasteVarza se curată de frunzele veștejite și se taie fideluță cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varză cu sare!!! Într-un ceaun sau un...Citeste continuarea
Tort Anca - ciocolata si gem de caise
Postat de: timea in TorturiPunem laptele intr-un vas pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucatele si cand fierbe laptele luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit. Albusurile le batem spuma cu...Citeste continuarea
Tocanita de pui gradinareasca
Postat de: cristeena20 in PuiPuiul se taie in bucati mai mici. Taiem marunt o ceapa si o calim in cratita cu ulei de masline pana devine aurie. LA final adaugam 2 catei de usturoi tocati marunt. Adaugam bucatile de pui si...Citeste continuarea
Tochitura in sos de vin
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PorcTaiem carnea in bucati potrivite. La fel procedam si cu slaninuta afumata. Scarita o taiem pe langa os si o lasam bucati mari. Tocam usturoiul verde si ceapa. Intr-un vas (de preferinta...Citeste continuarea
Tarta cu cirese
Postat de: bylaura in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare pana acesta se topeste....Citeste continuarea
Tagliatelle cu somon si spanac
Postat de: cris2711 in SomonIntai se pregateste cuptorul la 220° si se pregateste ceapa si usturoiul.Spanacul deasemenea ,daca este proaspat.Eu am folosit spanac congelat. Se ia o oala mare,se umple mai bine de...Citeste continuarea
Tort cu crema duo, capsuni si...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separam ouale, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, esenta de rom, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de...Citeste continuarea
Tocanita de ceapa cu pui
Postat de: COSTEO in PuiPulpele de pui se curata, se spala si se impart in doua. Se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare. Dupa ce dau intr-un clocot se arunca apa si o inlocuim cu alta, dar calda. Intre timp tocam...Citeste continuarea
Tort cu crema de capsuni
Postat de: Retetegg in TorturiBlatul este cel de la prajitura negresa. Mie imi place foarte mult asa ca nu am vrut sa ma complic cu altul :) Am pus intr-un vas laptele, melasa, untul, esenta, zaharul vanilat si cele 3...Citeste continuarea
Tarta sarata cu blat din tarate si...
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe da pe razatoare branza tare si se amesteca cu unsoarea de cocos si cu taratele adaugand faina alba in completare pana ce nu mai este lipicios. Coca asta se intinde pe o tava rotunda...Citeste continuarea
Tarta cu cascaval afumat
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriAmestecam ingredientele pentru blat cu robotul sau cu mana, facem o sfera si o lasam la frigider 30minute. In acest timp, intr-un castron amestecam cascavalul ras, smantana amestecata cu...Citeste continuarea
Tort de lemon curd si capsune
Postat de: danakarin in TorturiPentru lemon curd: Am bătut ouăle întregi, am amestecat pe abur zahărul, coaja şi zeama de lămâie, am adăugat cu grijă ouăle şi am bătut combinaţia cu telul (ia ceva...Citeste continuarea
Tort "La Multi Ani!"
Postat de: Luana in TorturiBlatul Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga albusurle batute bine spuma cu un varf de sare. Peste compozitie se adauga treptat faina...Citeste continuarea
Trigoane cu "Branza cremoasa din...
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriAluatul l-am lasat la dezghetat. L-am intins putin cu ajutorul sucitorului. Aluatul l-am taiat in forma de patrat Intr-un castonel am batut oul cu putina sare si l-am amestecat cu...Citeste continuarea
Tartă cu căpșuni și miez de lapte
Postat de: panacris in DulciuriSe prepară budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp se curăță căpșunile, se trec rapid sub un jet de apă rece. Se prepară gelatina roșie pentru tarte conform...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Preincalzim cuptorul la 200°C. 2. Pentru baza amestecam bine toate ingredientele. Tapetam o tava cu diametrul 21 cm cu hartie de copt, punem compozitia si o nivelam cu ajutorul...Citeste continuarea
Tort cu mere si crema de vanilie
Postat de: Ela68 in TorturiPregatim mai intai umplutura: merele, se calesc impreuna cu zaharul, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Stingem focul si adaugam gelatina dizolvata in 3-4 linguri de apa. De...Citeste continuarea
Tarta cu branza si capsuni
Postat de: Dea_Dea in DulciuriBlatul Biscuitii se macina sau se zdrobesc.Untul se topeste si se racoreste si se toarna peste biscuiti , se framanta pana se leaga. Se pune in tava de tarta si se da la rece pana se face...Citeste continuarea
Traistute de pui
Postat de: sasha in Aperitive / GarnituriSe pregateste aluatul de clatite si se da la rece pentru 20 de minute, intre timp pregatim umplutura. Se curata ciupercile si de pun la fiert in apa cu sare, la fel procedam si cu pieptul de...Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: Bianca_Sacuiu in TorturiGelatina se pune in laptele rece la dizolvat, iar ouale(intregi) se bat bine cu zaharul. Se adauga gelatina cu laptele si se amesteca bine. Aceasta compozitie se fierbe in bain-marie pana se...Citeste continuarea
Tagliatelle verzi cu masline si capere
Postat de: doralinda72 in PasteCaliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rosiile si pasta de rosii, amestecati si lasati cca 5 minute, apoi stingeti cu vin. Lasati la foc iute alte 5 minute, dupa care adaugati...Citeste continuarea
Tort cu afine si piersici
Postat de: elena001 in TorturiPentru blat: se pune la foc apa cu 200 g zahar. Se bat albusurile spuma peste care se adauga siropul din apa cu zahar. Se freaca galbenusurile cu uleiul. Peste albusuri se pun galbenusurile,...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: Elena_Daria in PrajituriTiramisu reţetă originală Pregatim cafeaua si o indulcim dupa gust. Cat timp cafeaua se raceste pregatim crema. Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra. Il...Citeste continuarea
Telemea in ulei de masline
Postat de: gurita_ta2005 in ConserveTelemeaua de vaca se taie cuburi potrivite(nu foarte mici),se pun intr-un castron,se adauga condimentele deasupra,dupa care le punem intr-un borcan. Se toarna ulei de masline,boabele de...Citeste continuarea
Tort de mere cu crema de ciocolata
Postat de: adina72 in TorturiBLATUL : Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu zaharul pana se intaresc .Se adauga galbenusurile frecate cu sare , se adauga uleiul si coaja rasa de la lamaie iar la final se...Citeste continuarea
Tort cu capsune
Postat de: rhapsody in TorturiBlat 1. Preincalzim cuptorul la 190 2. Batem albusurile spuma cu praful de sare apoi incrporam treptat zaharul si mixam pana la dizolvare. 3. Amestecam faina cu praful de copt si le...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata, frisca si capsuni
Postat de: deyutzky in TorturiCrema: Prima data pregatim crema de frisca. Batem la mixer frisca lichida pana se intareste apoi adaugam mierea si continuam a mai mixam la treapta mai mica a mixerului. Dam frisca la...Citeste continuarea
Tort fenomenal de moale cu...
Postat de: alba_zori in TorturiUn tort simplu dar delicat,deci recomand mult grija si atentie ca sa iasa asa de bine ca al meu! Pentru tort: Intr-o oala incapatoare si pe baie de aburi se pune ciocolata rupta bucatele,...Citeste continuarea
Tort cu mousse de caramel, afine si...
Postat de: gaby_d in TorturiBlat. Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare. Caramelizeaza zaharul pana capata culoarea chihlimbarului si adauga-l fierbinte peste albusuri, in fir foarte subtire, mixand...Citeste continuarea
Tarta crema de vanilie si capsune
Postat de: Bucatardinpasiune in PrajituriBlatul: Se amesteca faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, ouale si untul rece taiat cubulete. Se poate folosi un robot de bucatarie pentru o mixare mai rapida, insa eu am folosit...Citeste continuarea