Tort Black& White
Postat de: camelia_elena in TorturiBlatul: Se bat albusurile spuma. Zaharul se topeste cu cele 10 linguri de apa( calda) si se adauga treptat peste albusurile batute spuma. Se bate in continuare dupa care se adauga...Citeste continuarea
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Postat de: petruta_ionela84 in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza cu zaharul,se adauga galbenusurile,vanilia, praful de copt ,sarea si faina in ploaie,compozitia se toarna in tava si se coace in cuptorul...Citeste continuarea
Tort Alba ca Zapada
Postat de: bylaura in TorturiBLAT : Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit, se adauga...Citeste continuarea
Tocana de ciuperci
Postat de: Dya in PuiCuratam ciupercile, le spalam in mai multe ape, le tocam si le punem la calit. Cand s-au rumenit usor, adaugam legumele tocate marunt, lasam sa fiarba impreuna pana ce acestea din urma devin...Citeste continuarea
Tort gargarita pe pajiste cu flori
Postat de: alba_zori in TorturiPentru pandispan,am pregatit doua boluri,intr-unul am batut spuma albusurile cu un pic de sare,zaharul tos.In celalat bol am batut spuma margarina si am adaugat galbenusurile si zaharul pudra pana...Citeste continuarea
Tarta simpla de ficat de pui
Postat de: Dea_Dea in FicatFicatul se pune la fiert . Cand este fiert se lasa sa se raceasca si se macina , sau se pune in blender. Peste ficatul macinat se pune carnea tocata. Se pune oul si se amesteca bine si se...Citeste continuarea
Tarta cu visine
Postat de: deyutzky in DulciuriSe mixeaza ouale cu zaharul timp de 2-3 minute. Se adauga pe rand uleiul, laptele caldut si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se adauga si sarea si se amesteca bine pana ce se...Citeste continuarea
Tort cu crema ganache si capsuni
Postat de: pusikmea in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta , faina...Citeste continuarea
Tort cu crema mascarpone si nuci
Postat de: Kristine in TorturiBlat: Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu putina sare. Albusurile se bat spuma se adauga in ploaie zaharul. Se adauga coaja de lamaie, zaharul vanilat, praful de copt, nuca...Citeste continuarea
Tarta cu rubarba
Postat de: camelia75 in Dulciuri1.Cerneti faina.Adaugati sarea. 2.Faceti o adancitura in mijlocul fainii si adaugati untul topit si oul batut cu zaharul. 3.Framantati bine pana obtineti un aluat legat.Acoperiti-l cu o folie...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei
Postat de: vio_dreams in Aperitive / GarnituriDin apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Presaram masa de lucru...Citeste continuarea
Tartă cu brânză şi legume
Postat de: diaconta in Mancaruri de legumeDovlecelul l-am razuit ,am pus putina sare si l-am lasat sa se scurga de zeama. Ouale le-am batut cu putina sare,am adaugat smantana ,faina si casul razuit. Am amestecat dovlecelul cu...Citeste continuarea
Tarta cu mere si aluat de foietaj
Postat de: aliliana in PrajituriAluatul se dezgheata la temperatura camerei. Dupa ce s-a dezghetat si a putut fi lucrat am pregatit o foaie pe care am ,,inramat-o" cu aluat, adica din fasii de aluat am mai...Citeste continuarea
Tort de biscuiti cu capsuni
Postat de: timea in TorturiBiscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie sau cu mana apoi ii turnam intr-un bol. Margarina o punem pe foc cu zaharul si lasam sa se incalzeasca amestecand pana se topeste zaharul. Turnam...Citeste continuarea
Tarta vegana cu rubarba si capsuni
Postat de: Brindusa in Vegan / Raw veganCurata tulpinile de rubarba de frunze si taie-le bucati mici. Pastreaza partile subtiri si mai rosii ca sa ornezi tarta cu ele. Pune rubarba in cratita de dulceata, amestec-o cu 200 g...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata alba si nuca de...
Postat de: Elena_Daria in TorturiBlat: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuratam, spalam si tocam ciupercile si ceapa verde. Le calim in ulei pana scade apa lasata de ciuperci, condimentam si lasam la racit. Aluatul se intinde pe masa de lucru,apoi se aseaza in...Citeste continuarea
Tort fin cu ness
Postat de: Dea_Dea in TorturiBLATUL: Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga , cacaoa, nesul, faina si praful de copt amestecate....Citeste continuarea
Tocanita de vita
Postat de: ella87 in VitaCarnea de vitel se lasa cateva minute in apa rece, apoi se continua spalarea, se tamponeaza cu un servet de hartie si apoi se taie cuburi. Separat, calim, tot intr-o tigaie, in ulei bine incins :...Citeste continuarea
Tortellini cu sos de rosii
Postat de: aliliana in TortelliniTortellini se pun la fiert in apa cu sare conform instructiunilor dupa ambalaj ( 6-7 min.), cand sunt gata, se scurg, se dau sub jet de apa rece si se pun din nou la scurs. Separat, intr-o...Citeste continuarea
Trunchi de merluciu pregatit in...
Postat de: Ina in PesteSpalam in apa rece trunchiurile de merluciu si le scurgem pe prosoape de hartie. Condimentam cu sare si condiment pentru peste grill , stropim cu zeama de lamaie si asezam pestele pe gratarul...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală, cu...
Postat de: doralinda72 in DulciuriTiramisu reţetă originală Amestecati branza cu zaharul, apoi taiati pastaia de vanilie pe lung si cu ajutorul unui varf de cutit scoateti samburii din mijloc si adaugati la compozitia de...Citeste continuarea
Tortellini
Postat de: deyzy93 in TortelliniIn prima faza taiati ceapa pestisori, si o puneti la calit cu putin ulei si putina sare, pe parcurs puneti si cate un strop de apa pentru a se macera mai bine. Pana se caleste ceapa puneti...Citeste continuarea
Tochitura dobrogeana
Postat de: elena001 in PorcCarnea se taie in bucatele mici. Se pune uleiul la incins si se pune carnea pentru a se rumeni putin. Apoi adaugam ceapa,usturoiul si ardeiul iute tocate marunt pt a se cali impreuna...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata si visine
Postat de: Ina in TorturiBLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana ce spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si cacaoa , mixand pentru a...Citeste continuarea
Tocanita din cotlet de porc cu...
Postat de: rocsi_1612 in PorcCotletul il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite. Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea si o rumenim putin pe ambele parti, timp in care ne pregatim...Citeste continuarea
Tort de ciocolata, capsuni si maioneza
Postat de: camelia75 in Torturi1.Cerneti faina, cacaua si praful de copt,apoi le puneti intr-un bol si le amestecati cu zaharul. 2.Puneti in bolul mixerului maioneza si razuiti semintele din interiorul batonului de...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si capsuni
Postat de: adasev12 in PrajituriBiscuitii i-am pus la robot si i-am facut faina. Stafidele le-am pus la imuiat in apa calduta. Am topit margarina si am pus peste praful de biscuiti,am adaugat zaharul in laptele cu...Citeste continuarea
Tort de mere cu crema de zahar ars,...
Postat de: gabrielacuisine in TorturiCum se prepara Tort de mere cu crema de zahar ars, cea mai delicioasa reteta: 1. In primul rand trebuie sa avem o cratita inalta de 4 l. Nu putem face intr-o forma de tort detasabila pentru...Citeste continuarea
Tarta cu branza si mazare
Postat de: gabrielacuisine in Aperitive / GarnituriSe dezgheata foietajul cu 1 – 2 ore inainte. Se aseaza intr-o forma de tarta sau vas de yena. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se rade branza, se amesteca cu smantana, ouale,...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata alba si crema de...
Postat de: SimonaP in TorturiPreparare blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce s-a topit intreaga cantitate de zahar. Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri apa...Citeste continuarea
Turnulete de dovlecel cu ciuperci
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriPregatim ciupercile: Ciupercile se pun in wok si se lasa cateva secunde, se adauga ceapa tocata si se lasa 5 min la fiert sub capac. Se pune sare si patrunjel. Dovlecelul se curata si se...Citeste continuarea
Tort decadent de ciocolata
Postat de: rhapsody in TorturiBlat 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, apoi incorporm treptat 160 g zahar si mixam pana la...Citeste continuarea
Tort de orez negru
Postat de: ianculubita in Torturi1-Orezul negru spalat,pus intr-un vas cu apa si lasat pana a doua zi,cand il scurgem,il punem intr-un vas la fiert cu zahar,lapte,anason,cardamom si un praf de sare;dupa ce laptele a intrat...Citeste continuarea
Tort exotic
Postat de: stratulatgeorgiana in TorturiSe bat ouale integi cu zaharul pana devin spuma,,,se amesteca cu o spatula de silicon faina si la final se adauga esenta de rom.Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava de preferat...Citeste continuarea
Tort racoritor
Postat de: Valclaudia in TorturiSeparam ouale (albusul de galbenus), impartim cantitatea de zahar si le mixam separat. Peste galbenusuri adaugam apa minerala, praful de copt, faina si praful de cacao in timp ce incorporam spuma...Citeste continuarea
Tort Diplomat cu capsuni
Postat de: antici_gabytza in TorturiMixam albusurile cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand dupa fiecare, esenta, plicul de zahar vanilat, uleiul, lingurile de capuccino, iar la final incorporam...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si alune
Postat de: simona72 in TorturiIntr-un castron mixam ouale cu zaharul pina devin albicioase. Adaugam ceasca de cafea, vanilia si mixam. Ciocolata (eu am folosit 100 gr ciocolata neagra, iar restul ciocolata cu lapte) si untul...Citeste continuarea
Tocana de legume cu pulpa de porc
Postat de: Dya in PorcPulpa de porc taiata cuburi, o punem la calit in putin ulei, pentru 10-15 minute. Adaugam apoi legumele tocate si le calim impreuna cu carnea. Punem si cartofii si supa de legume si fierbem...Citeste continuarea
Tort cu capsuni
Postat de: antici_gabytza in TorturiBlat - Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, cacaoa, esenta si uleiul. Adaugam peste albusuri si mixam bine....Citeste continuarea
Tortilla spaniola
Postat de: nilgun in Aperitive / GarnituriCartofii se spala, se curata de coaja si se taie feliute ff mici si ff subtiri. Ceapa se taie si ea fff mic. Cele 6 oua se bat separat cu sare si piper. Cartofii se calesc separat si se scot...Citeste continuarea
Tort cu fructe si frisca
Postat de: Dea_Dea in TorturiBLATUL: Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o spatula. Se pune in tava (24 cm diametru) unsa cu unt sau...Citeste continuarea
Tort cu visine si crema de branza
Postat de: getix in TorturiAm topit untul peste care am adaugat biscuitii maruntiti in robot, mierea, cacaoa si visinata.Am amestecat bine toate ingredientele apoi am tapetat fundul formei de tort cu...Citeste continuarea
Tort de vara cu piscoturi si capsuni
Postat de: timea in TorturiPregatim mai intai cele doua budinci. Pentru fiecare budinca in parte folosim 450 ml lapte si 2 linguri de zahar. Fierbem pe rand budincile in doua vase separate si lasam sa se raceasca usor....Citeste continuarea
Tort de clatite cu ciocolata si frisca
Postat de: ralu_ca in TorturiPentru inceput amestecam ingredientele pentru clatite (eu am facut si 5 fara cacao, restul cu cacao ) si am obtinut 25 clatite. Pe foc intr-un vas se pun 250 ml de frisca si se aduc la...Citeste continuarea
Tort cu crema de vanilie si capsuni
Postat de: Oana in TorturiSe prepara mai intai pandispanul pentru blat. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Ouale si zaharul se bat cu mixerul la bain marie pana se incalzesc. Se ia vasul de pe foc si se continua...Citeste continuarea
Tarta cu capsuni,banane si mascarpone
Postat de: Creatsa in PrajituriAluat: Am mixat untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana a devenit cremos. Am adaugat treptat galbenusurile ,oul ,sarea,apa rece si amoniacul si am omogenizat bine. Am adaugat si faina...Citeste continuarea
Tort "Deliciul copiilor"
Postat de: jolygina in TorturiBatem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi punem galbenusurile, faina cu praful de copt, lingura de cacao si zaharul vaniliat. Punem intr-o forma rotunda si il coacem 20 de minute. Batem...Citeste continuarea
Tartă cu brânză,jeleu şi bezea
Postat de: diaconta in PrajituriPentru foaia de tarta am amestecat untura si untul cu faina,apoi restul ingredientelor. Am facut o bila de aluat,am acoperit-o cu o folie si am lasat-o la frigider o ora. Am pregatit apoi...Citeste continuarea
Tort "Inimi de cristal"
Postat de: aliliana in TorturiBlatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua....Citeste continuarea