A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Somn gratinat si broccoli

Postat de: mihaelar63 in Peste

Rondelele de peste si buchetelele de broccoli se aseaza intr-un vas pentru cuptor si se stropesc cu ulei de masline (eu am spray cu ulei de masline pentru copt). Sarati si piparati Dati vasul...Citeste continuarea

Supa de broccoli

Postat de: cristina1985 in Supe

Se fac crutoane din paine (la cuptor sau pe aragaz).Eu am folosit paine toast de secara de la Lidl. Se fierb telina, morcovii si ceapa intregi, iar cartoful bucatele, timp de 40 minute.Se...Citeste continuarea

Salata de fructe cu frisca

Postat de: madab in Salate

Se spala si se curata fructele. Se taiat feliute , se pun zaharul vanilat si scortisoara (dupa gust ) deasupra si se amesteca. Se aseaza intr-un bol si peste fructe se pune frisca. Citeste continuarea

Supa de gaina cu galuste

Postat de: amalia01 in Supe

Speli carnea de gaina si o pui la fiert , intr-o oala mai mare, cu multa apa , sare si boabele de piper. Cureti zarzavatul si il adaugi la carne atunci cand aceasta este aproape fiarta. Lasi...Citeste continuarea

Supa suedeza de peste

Postat de: mihaelar63 in Supe

Se curata si se spala legumele . Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit .. Morcovul se taie...Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza acra cu...

Postat de: Corina33 in Porc

Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se...Citeste continuarea

Sos alb de ciuperci, smantana cu...

Postat de: ralu_ca in Pt. carne

Dupa ce am spalat bine ciupercile, le-am taiat in 2 sau in 4 depinde cat de mari au fost. Le-am pus intr-o tigaie incinsa si le-am lasat la foc moderat, scurgand apoi zeama care s-a obtinut....Citeste continuarea

Saleuri din cartofi cu chimen

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Fierbi cartofii, ii pasezi ca pentru piure si ii amesteci cu un ou.Adaugi apoi faina, untul (aflat la temperatura camerei) si sarea, apoi amesteci, pana devine moale,elastic. Decupezi forme din...Citeste continuarea

Salata de pui cu ciuperci si porumb

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Pieptul de pui se pune la fiert cu morcovul curat de coaja . Se lasa sa se raceasca,pieptul se taie bucati mici,iar morcovul il taiem cubulete,sau felii subtiri. Ciuperciile se taie marunt...Citeste continuarea

Stelute aperitiv cu crema de branza...

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj trebuie sa il dezghetam dar nu foarte mult, doar atat cat sa-l putem desface. Daca se dezgheata prea mult atunci vom lucra mai greu cu el si se poate sa ni se lipeasca de...Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu sunca si...

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Se scurg ciupercile de zeama, se pun intr-o strecuratoare si se spala pentru a nu mai ramane fire de nisip. Se toaca cat mai marunt sau dupa preferinta. Se storc bine de apa. Se toaca...Citeste continuarea

Spirale cu telemea

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Eu am pus ingredientele in masina de framantat, si a facut treaba buna, ca de obicei. Am obtinut un aluat dens, gras. Am infainat bine plansa de lucru, am mai framantat un pic aluatul cu faina,...Citeste continuarea

Supa-crema de rosii aromata

Postat de: cristeena20 in Supe

- Intr-o oala punem la calit ceapa taiata bucati potrivite (nu ff marunt)si usturoiul zdrobit cu lama cutitului in margarina, la foc mic, pana se inmoaie si capata o aroma. Adaugam morcovul taiat...Citeste continuarea

Salata de pui

Postat de: stratulatgeorgiana in Salate

Pieptul de pui se curata de piele si grasime,se spala si se fierbe.Dupa ce se raceste se taie cubulete mici impreuna cu ciupercile si se adauga porumbul scurs bine de apa la fel si ciupercile....Citeste continuarea

Sarmalute

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Se toaca pulpa si gusa de porc si ceapa (curatata si spalata). Peste ele se adauga: 100g orez (spalat), doua oua, doua linguri de bulion, o lingurita de cimbru, o lingurita de boia de ardei dulce,...Citeste continuarea

Salata de andive

Postat de: sufletista in Salate

Spalam bine andiva,le stoarcem bine de apa dupa care le taiem bucati, Adaugam mustarul,un pic de ulei si sare,amestecam bine, Se da la frigider 30 min inainte de servire. Citeste continuarea

Sarmale cu carne afumata si carnati

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Varza acra se spala bine si se desface de frunze.Carnea tocata se amesteca cu orezul.Ceapa o curatati si o caliti in ulei. O adaugati peste orez, apoi piperul,cimbrul,usturoiul pisat si ...Citeste continuarea

Salata boeuf

Postat de: stratulatgeorgiana in Salate

Se spala bine cartofii,telina si pastarnacul si se fierb. Dupa ce se racesc toate ingredientele se daie in cuburi.Separat se pregateste maioneza dintr-un galbenus de ou fiert,unul...Citeste continuarea

Salata de varza murata

Postat de: cristinutanicolita in Salate

Varza se spala cu apa rece, se scurge, apoi se toaca fideluta. Se amesteca cu uleiul, piperul, boiaua si mararul. Citeste continuarea

Spaghetti integrale cu broccoli si...

Postat de: katty in Spaghete

Taiati pieptul de pui spalat si zvantat in fasii  sau cubulete ,presarati cu sare si piper si lasati-l 10 minute .  Fierbeti  pastele al dente conform instructiunilor de pe punga...Citeste continuarea

Salata cu piept de pui

Postat de: katty in Salate

Spalati pieptul de pui ,il stergeti si il taiati  bucatele mici .Amestecati chilli ,ghimbirul,sare si piper  si condimentati carnea de pui.Lasati carnea 10-15 minute la rece.Asezati...Citeste continuarea

Sos cu hrean si wasabi

Postat de: mihaelar63 in Sosuri

Usturoiul se curata si se toaca . Idem ardeiul iute rosu . Se pune intr-un vas de blender usturoiul , ardeiul iute zeama de lamaie , sare , patrunjelul ,pasta de hrean si cea de wasabi . Se...Citeste continuarea

Supa de curcan

Postat de: timea in Supe

Pulpa de curcan o crestam pe langa os si o punem la fiert in apa rece cu sare (am folosit un vas de 4.5 l ). Cand incepe sa fiarba indepartam spuma pana devine limpede.  Adaugam boabele...Citeste continuarea

Stiuca cu prosciutto la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Peste

Rondelele de stiuca se spala , se sareaza si se ung cu zeama de lamaie . Pestele se aseaza intr-o tava [ daca doriti poate fi tapetata cu folie de hartie ]  Din pasta de ardei , mustar...Citeste continuarea

Saramura de biban

Postat de: Dya in Peste

Se curata si se spala bibanul. Se sareaza dupa gust, se trece prin faina si se prajeste, uniform, pe ambele parti. Intre timp, pregatim saramura: intr-o craticioara punem la fiert...Citeste continuarea

Sarmale moldovenesti cu costita...

Postat de: krysty in Porc

Incepem cu mici"  lacramioare" :) Curatam cepele ,le spalam,le tocam marunt .Orezul il alegem,apoi il spalam .  Intr-o cratita , punem 50 ml ulei si  calim...Citeste continuarea

Savoare cu zmeura

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am facut frisca, am amestecat smantana dulce cu frisca lichida si 30 g zahar brun farin, apoi am mixat bine pana am obtinut o frisca tare. Zmeura am scos-o de seara din congelator si am...Citeste continuarea

Saleuri cu branza

Postat de: deyutzky in Aperitive / Garnituri

Intindem foaia de aluat foietaj pe suprafata de lucru. Presaram branza sarata pe toata foaia si intindem cu sucitorul pana cand branza intra in aluat.  Cu ajutorul unui cutit taiem pe...Citeste continuarea

Salată în straturi cu legume şi...

Postat de: botcrina in Salate

Curăţăm peştele, îl spălăm bine, apoi îl stropim cu suc de lămâie şi-l dăm la cuptor. Tăiem ceapa julien şi punem peste aceasta sare şi puţin oţet. Firbem...Citeste continuarea

Salata de legume cu maioneza

Postat de: BuniMaria in Salate

Cartofii,morcovul,telina,pastarnacul se curata, spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb radacinoasele punem si un ou la fiert. Castravetii se spala si se toaca in cuburi...Citeste continuarea

Saratele

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Am facut de doua ori saratelele, prima data am pus doar branza telemea, apoi am adaugat si branza proaspata, sa mai estompeze din sare. Sfaramam branza sarata cu furculita, sau o dam pe...Citeste continuarea

Supa de vara

Postat de: DanaModog in Supe

Se caleste ceapa cu putina boia si se adauga apa calduta cu cuburile de legume, varza taiata suptire, gulia,  morcovul si patrujelul radacina cubulete. Se lasa la fiert pana morcovul e fiert...Citeste continuarea

Salată de cartofi cu hering...

Postat de: panacris in Salate

Cartofii se fierb în coajă, apoi se lasă la răcit scoși din apă. După ce s-au răcit se decojesc și se taie cuburi mai mari, într-un castron încăpător. La fel se...Citeste continuarea

Steluțe sărate a la Timea

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

De data asta nu m-am folosit de Maricica, mașina de pâine, ci de Thor, noul supermixer al casei Zmeilor. Așa că am trecut la treabă. Drojdia se pune într-o cană și se amestecă...Citeste continuarea

Salata de ciuperci si macrou

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Am maruntit ciupercile,am taiat ceapa marunt,ardeiul cubulete mici,pestele l-am rupt bucatele.Am amestecat toate ingredientele,le-am potrivit de sare si piper si le-am amestecat cu maioneza.Simplu...Citeste continuarea

Salata de legume cu maioneza

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Se spala cartofii si se pun la fiert intr-o cratita. Se curata morcovii de coaja si se pun la fiert intr-un craticior. Se fierb doua oua. Se taie muraturile in bucatele foarte mici si se...Citeste continuarea

Salată de boeuf

Postat de: panacris in Salate

Carnea de vită se fierbe în oala sub presiune cca 60 de minute, de când începe să fluiere. Cartofii spălați bine, se fierb în coajă, tot la oala sub presiune cca. 20...Citeste continuarea

Salată de pui cu ciuperci

Postat de: panacris in Salate

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece asezonat cu puțin delikat, sau sare și piper ;)  Ciupercile curățate se pun la fiert, de asemenea în apă asezonată cu sare și...Citeste continuarea

Salata de rucola cu mozzarella

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati si zvantati frunzele de rucola . Spalati  si curatati ardeiul si rosiile . Taiati sunca si ardeiul fasii . Amestecati-le cu rucola , ulei si zeama de citrice . Adaugati...Citeste continuarea

Salata a la russe cu carnaciori

Postat de: mihaelar63 in Salate

Legumele din supa se toaca marunt cubulete . La fel se toaca si castravetii scosi din saramura . Se prepara cu ajutorul blenderului vertical de mana o maioneza dintr-un galbenus , 100 gr...Citeste continuarea

Supa de cocos cu ratuste (fara...

Postat de: mihaelar63 in Supe

Legumele se curata si se spala . Carnea se spala si se verifica daca pielea este bine curatata . Se pun legumele intregi in oala cu fierbere sub presiune ,. carnea se aseaza...Citeste continuarea

Stelute cu chorizo

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Foietajul de placinta se dezgheata  treptat . Eu il scot cu o zi inainte si-l las in frigider . Carnatul chorizo se taie felii subtiri . Cu ajutorul unor forme sub forma...Citeste continuarea

Sandwich la cuptor

Postat de: violeta30 in Mancare copii

Se pregateste tava cu hartie de copt. Se ung feliile de paine cu smantana, se aseaza in tava si se pun deasupra feliilor de paine rondele de sunca/salam peste care se pun felii subtiri de rosii,...Citeste continuarea

Sarmale cu carne de porc si afumatura

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Daca folositi oala de lut, umpleti-o cu apa si lasati sa stea asa 2-3 ore. Varza o spalam si o lasam putin in apa rece. Carnea de porc o spalam, o taiem bucati si o trecem prin masina de tocat....Citeste continuarea

Supă de rață cu tăiței de casă

Postat de: mirela0911 in Supe

Legumele se curata si se spala bine, apoi se taie pe lungime morcovul si pastarnacul, iar telina se taie in 2-3 bucati. Ceapa se cresteaza in doua. Se pune intr-o oala incapatoare carnea bine...Citeste continuarea

Sarmale cu chisca

Postat de: amalia01 in Porc

- Carnea se da prin masina de tocat. - Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si...Citeste continuarea

Salata de Boeuf

Postat de: Dya in Salate

Spălăm bine pulpa de vită, o porţionăm şi o punem la fiert într-un vas mai mare, plin cu apă (deoarece   are nevoie de un timp îndelungat de fierbere). Separat...Citeste continuarea

Saratele cu nuca si branza

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Margarina si telemeaua se trec pe razatoarea fina. Nuca se macina si se adauga peste margarina si branza. Adaugam faina, amestecam si obtinem un aluat gras pe care-l tinem o ora la rece....Citeste continuarea

Salata de cruditati cu maioneza

Postat de: Valclaudia in Salate

Curatam si spalam legumele. Scurgem porumbul de lichid. Ardeiul se taie cubulete marunte. Morcovul si telina se trec pe razatoarea cu ochiuri fine. Dintr-un galbenus crud si unul...Citeste continuarea

Supa de gulii si cartofi de regim

Postat de: cristina1985 in Supe

Ceapa se taie in doua. Morcovii, cartofii si telina se taie in rondele/bucati. Se fierb 40 minute. Se adauga sare si guliile taiate bucati si se fierbe la foc mare 20 minute. Se poate servi cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]