Scones

de Corinuta in Dulciuri, 4 Feb 2015 | 4733 vizualizari

 

Sunt niste biscuitei cu unt englezesti, deseori serviti langa ceai, dar sunt foarte buni si la micul dejun serviti cu gem sau unt, deoarece nu sunt foarte dulci pot tine loc de paine. Foarte rapid se fac, eu am facut de doua ori intr-o saptamana pentru ca se mananca si mai rapid, calzi, proaspat scosi din cuptor

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 70 g unt
  • 1 ou
  • 100 g lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si praful de copt. Adaugam untul taiat cubulete si-l amestecam cu ingredientele uscate pana devine sfaramicios.

Se adauga oul si laptele si se framanta bine cu mainile infainate, rezultand un aluat moale si lipicios. Pe masa intainata, intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de minim jumatate de centimetru. Cu ajutorul unui pahar, taiem biscuiteii, apoi ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc in cuptorul preincalzit 15-20 de minute la 200 de grade, pana incep sa fie usor rumeni. Se servesc cu unt sau cu gem, langa un pahar de lapte cald sau ciocolata cu lapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga in aluat coaja rasa de lamaie pentru un plus de aroma sau strafide daca va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

05.02.2015, 11:37

cat de buni ar fi cativa , merge reteta la favorite sa fursecaresc cu Oana

Corinuta 1

05.02.2015, 23:55

Multumesc mult dragilor!

mirela0911 1

06.02.2015, 15:19

Ce fursecuri bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]