Sarmale
Postat de: bylaura in PorcSe scoate varza din saramura si se tine la desarat in apa cca 1 ora. Ceapa se toaca marunt marunt si se amesteca cu carnea si orezul spalat. Se adauga sarea, piperul si cimbrul dupa gust iar...Citeste continuarea
Salata de cartofi
Postat de: andaoana in SalateCartofii sa ii alegeti uniformi , cam de aceiasi marime ca se fiarba in acelasi timp toti. Ii spalam bine si ii punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa ii acopere bine. Lasam sa fiarba pana cand...Citeste continuarea
Somon cu sos de unt cu menta
Postat de: Bunica in SomonSomonul spalat si uscat cu servetele absorbante se pune la prajit intr-o tigaie cu interiorul de piatra. Lasa somonul 5-6 minute pe fiecare parte. Cat somonul sta la prajit ,prepara sosul....Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateSe decongeleaza vinetele si se pun intr-o sita la scurs. Se prepara maioneza, astfel: se pun galbenusurile cu un praf de sare intr-un castron si se mixeaza, adaugandu-se treptat uleiul, pana...Citeste continuarea
Supa-crema de fasole mung
Postat de: ralu_ca in SupeFasolea am lasat-o in cratita de seara la inmuiat. A doua zi, am fiert in apa cu sare, approx 1 ora. Se adauga morcovul taiat bucati, ceapa si cartofii bucati si se lasa inca la fiert, dar si...Citeste continuarea
Somon la tigaie cu legume chinezesti
Postat de: andaoana in SomonPregatim un wok si o tigaie antiaderenta . Curatam ghimbiul si il taiem fasii subtiri. Punem in wok uleiul de masline si cel de susan . Cand este incins adaugam ghimbirul si il lasam sa ii...Citeste continuarea
Sarmale la tava
Postat de: mihaelar63 in PorcFrunzele se curata de nervuri . Se desareaza daca este nevoie . Ceapa si prazul se curata , se toaca marunt si se prajesc in 50 ml ulei . Adugati slaninuta taiata cuburi si lasati sa se...Citeste continuarea
Snitele de porc
Postat de: daniastefania in PorcSe bat cotletele ca pentru snitel, insa nu foarte subtiri, sa nu fie uscate dupa prajire. Se condimenteaza fiecare bucata, pe ambele parti. Oul se bate cu laptele si putina sare. Pesmetul se...Citeste continuarea
Samfaina
Postat de: retetele_tinei in Mancaruri de legumeSe curata, se spala si se taie marunt ceapa, ardeii si usturoiul. Dupa care se pun toate la calit, in ulei de masline. Apoi se spala si se taie marunt, vinetele. Dupa ce ceapa, usturoiul si ardeii...Citeste continuarea
Supa de varza cu conopida si coaste...
Postat de: gurita_ta2005 in SupeCoastele de porc se pun la fiert in oala de supa.Din cand in cand se spumuieste. Morcovul il taiem rondele, ceapa o tocam marunt, iar radacina de telina feliute cat mai subtiri si punem...Citeste continuarea
Spanac cu branza de vaci cu...
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie punem 2 lg de ulei si calim kaiserul taiat, adaugam usturoiul pisat, lasam sa se caleasca putin si adaugam 1 lg de faina. Peste punem spanacul, laptele si lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Scones
Postat de: Corina33 in DulciuriIntr-un bol amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si praful de copt. Adaugam untul taiat cubulete si-l amestecam cu ingredientele uscate pana devine sfaramicios. Se adauga oul si...Citeste continuarea
Supa de linte cu usturoi
Postat de: Corina33 in SupeSe spala lintea si se pune la fiert in apa cu sare. Se toaca ceapa sau prazul si morcovul cubulete si se adauga la supa. Dupa aprox 20 de minute, cand lintea e fiarta, se adauga laptele sau...Citeste continuarea
Supa de cartofi cu afumatura
Postat de: Sylvia in SupePrepararea este in ciuda aparentelor chiar usoara : se curata, spala si toaca legumele ( cartofii , ceapa, morcovul) si se pun intr-o un vas mai mare in care am incalzit 2 linguri de...Citeste continuarea
Snitele de pui cu iaurt, incredibil...
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriCum se prepara Snitele de pui cu iaurt, incredibil de gustoase si pufoase: Se spala pieptul de pui, se dezoseaza si se taie fasii, dupa preferinta. Se sareaza si se condimenteaza carnea cu...Citeste continuarea
Spanac cu ou
Postat de: violeta30 in Mancaruri de legumeSe pune uleiul si apa intr-o craticioara pana fierbe, apoi se adauga spanacul. Se lasa sa fiarba bine pana se desface. Cu lingura de lemn (spatula) incepem sa maruntim spanacul, asa cum fierbe pe...Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie
Postat de: violeta30 in SalateSe curata sfecla de coaja, se spala, se taie in patru si se pune la fiert (apa trebuie sa o acopere). Se fierbe cam 20 minute, nu trebuie sa se inmoaie foarte tare, sa intre furculita in ea. Se va...Citeste continuarea
Strudel cu branza
Postat de: cristeena20 in DulciuriFoile se decongeleaza. Amestecam intr-un bol branza cu zaharul si vanilia si adaugam coaja de lamaie razuita. Eu nu am pus mult zahar dar daca preferati mai dulce, adaugati dupa gust. Stafidele...Citeste continuarea
Salata calda de cartofi cu spanac
Postat de: Sylvia in Mancaruri de legumePrepararea este extrem de rapida si usoara. Cartofii se curata, se taie cuburi mari si se clatesc bine in apa rece apoi se fierb in aburi, este varianta cea mai rapida si care prezerva cel mai...Citeste continuarea
Supa de spanac cu smantana
Postat de: mihaelar63 in SupeOsul de porc se spala si se pune la fiert in 3 l apa cu sare, daca este nevoie se spumeaza. Legumele se curata si se spala. Ceapa, usturoiul se toaca marunt, morcovul si...Citeste continuarea
Supa de pui cu galuste
Postat de: robert_badica in SupeIntr-o oala punem apa si carnea de pui la fiert cu putina sare. Fierbem carnea pana ce nu mai este atoasa, eu am folosit carne de pasare de tara, iar aceasta fierbe mai greu. Inlaturam daca s-a...Citeste continuarea
Strudel cu mere
Postat de: robert_badica in PrajituriSe pune pe foc o cratita cu laptele si zaharul.Se amesteca pana ce zaharul se topeste.Se stinge focul si se adauga untura,amestecam usor,pentru a putea lucra mai usor cu ea.Intr-un bol se pune...Citeste continuarea
Supa crema de conopida cu ceapa si...
Postat de: BucatariaS in SupeConopida se curata de frunze, se spala si se desface in buchetele. Se pune la fiert in apa cu putina sare pentru aproximativ 30 de minute. Atentie! Fara cotor. Intr-un vas teflonat se...Citeste continuarea
Saratele cu mix de branzeturi
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul. Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul. Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe...Citeste continuarea
Somon la gratar cu sos de lamaie
Postat de: timea in SomonAsezam o tigaie grill pe foc si punem in ea o lingurita de ulei de masline sau cum am pus eu o lingurita de ulei de masline cu piper rosu. Ungem tigaia folosind o pensula. Bucata de peste o...Citeste continuarea
Salată de fusilli cu cremwursti
Postat de: panacris in SalatePastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se pun la rece. Între timp se mărunțesc ardeii, curățați de semințe, tijele de țelină, cremwuștii și...Citeste continuarea
Salata de fructe cu rom
Postat de: madab in SalateCureti fructele si le tai cubulete. Pui putina esenta de rom si amesteci foarte bine. Pofta buna ! Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu...
Postat de: ela in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu Nutella si rahat Rupem biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie cateva clipe, sa nu se macine fin. Cealalta parte raman doar...Citeste continuarea
Semifreddo cu iaurt si ciocolata
Postat de: daniastefania in DulciuriGelatina se pune in putina apa la inmuiat. Iaurtul se bate bine cu zaharul, pana nu se mai simt granulele de zahar. Se pune pe foc 30 ml de frisca si inainte de a fierbe se ia de pe foc, se adauga...Citeste continuarea
Salata de icre de casa
Postat de: pusikmea in SalatePentru inceput se pune grisul la fiert. Dupa ce este gata se da la racit ( trebuie sa iasa o consistenta solida, sa se raceasca foarte bine, astfel riscati ca icrele sa se taie ) Icrele...Citeste continuarea
Spaghetti Bolognese
Postat de: mihaelastanescu in SpagheteIntr-o tigaie mare se rumeneste ceapa taiata in ulei de masline, dupa care se pune si carnea tocata. Cand aceasta devine aurie la culoare se adauga usturoiul pisat si vinul. Rosile in suc...Citeste continuarea
Salata orientala cu masline
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare timp de 20-30 minute. Morcovul se curata de coaja si se pune separat la fiert,dupa care se taie feliute. Ceapa o tocam marunt,o frecam cu...Citeste continuarea
Salata de cartofi
Postat de: Ali_Flor in Mancaruri de postFierbeti cartofii si morcovul, scurgetii si lasatii la racit atat cat sa nu va frigeti cand ii tineti in mana. Dupa ce s-au mai racit, curatatii de corja si taiatii in cubulete potrivite. Taiati...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă de post
Postat de: katty in DulciuriSalam de biscuiţi reţetă de post Sfaramam biscuitii intr-un castron, pastrand si bucati mai maricele.Punem fructele cu 2-3 linguri de apa la microunde pentru 1 minut, apoi le lasam putin la...Citeste continuarea
Somon la cuptor cu sos de ciuperci
Postat de: katty in SomonSpalam fileurile ,le zvantam ,le presaram cu sare si piper proaspat macinat si le asezam intr-o tava .Le stropim cu 2 linguri ulei si le dam la cuptor pentru 15 minute.intre timp curatam cartofii...Citeste continuarea
Somon in crusta
Postat de: katty in SomonAmestecam pesmetul cu nuca ,usturoiul pisat .Spalam somonul ,il tamponam cu un servet absorbant, il presaram cu sare si piper , apoi il ungem cu mustar si il trecem prin amestecul de nuca si...Citeste continuarea
Scovergi dulci
Postat de: ela in DulciuriPunem branza la scurs intr-o sita si apoi o stoarcem bine daca are apa mai multa. Punem faina cernuta intr-un bol in care adugam ouale si praful de sare si amestecam,apoi adugam treptat sana si...Citeste continuarea
Supa de mazare cu bacon
Postat de: Ksenya in SupeMazarea o punem la inmuiat peste noapte. A 2-a zi aruncam apa si turnam alta .La foc mic ,fierbem cam 40 minute pana cand mazarea se desface si devine ca un piure. In alta oala frigem...Citeste continuarea
Supa pescarului -Ukha
Postat de: mihaelar63 in SupePestele se spala si se pune la fiert cu sare , piper si foi de dafin timp de 15 minute . Se scurge pestele de zeama care se pastreaza . Se arunca foile de dafin . Reteta prevede...Citeste continuarea
Spaghete carbonara, reţetă...
Postat de: gurita_ta2005 in SpagheteSpaghete carbonara, reţetă delicioasa Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit impreuna cu usturoiul putin crestat, si pancetta cu un strop de ulei de masline (surplusul de...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă pentru...
Postat de: Doinavar in PrajituriSalam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici Puneti biscuitii intr-un castron si faramati-i cu mana in bucati mai micute, nu trebuie sa fie egale. Nucile se pun intr-o tigaie antiaderenta, 2-3...Citeste continuarea
Supa de rosii cu tortellini
Postat de: mihaelar63 in SupeLegumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Morcovul si telina se feliaza [ cum doriti]. Caliti usor cepa si usturoiul . Se pune la calit si morcovul cu telina ....Citeste continuarea
Saratele cu chimen
Postat de: cristeena20 in DulciuriAmestecam faina, drojdia cu untura si aduagam galbenusurile. Framantam aluatul si il lasma sa se odihneasca la caldura cca 30 min. Il intindem cu sucitorul intr-o foaie potrivit de groasa si...Citeste continuarea
Supa crema de napi
Postat de: ianculubita in SupeIn primul rand se curata napii, o munca deloc usoara, se spala si se lasa deoparte in vas; in cratita cu ulei se caleste ceapa julien, usturoi, morcov, telina si napii, toate taiate la intamplare...Citeste continuarea
Spaghetti mit Tomatensauce
Postat de: pity19 in SpaghetePunem spaghetele la fiert in apa cu sare ; Taiem kaizerul feliute mici ; Punem la incins o tigaie cu putin ulei in care turnam ciupercile scurse de zeama si kaizerul ; Amestecam din cand in...Citeste continuarea
Supa crema de conopida
Postat de: mihaelastanescu in Supe/CiorbeIntr-o tigaie prajiti bacon-ul pana cand devine crocant, cam 6-8 minute. Scoateti baconul pe un prosop de hartie pentru a inlatura grasimea. Topiti untul intr-o cratita incapatoare...Citeste continuarea
Salata de peste (pangasius)
Postat de: carmen in PangasiusSe pune apa la fiert cam 2 l si cu o lingurita de sare. Dupa ce se inspecteaza bine pestele sa nu cumva sa aiba ceva oase, se arunca in oala sa fiarba. Cat fierbe dansul, ca e iute tare in ale...Citeste continuarea
Suc de morcovi, mere si citrice
Postat de: timea in Vegan / Raw veganSpalam bine toate fructele. Portocalele si clementinele le decojim. Morcovii se pot lasa si cu coaja, spalati foarte bine, eu i-am curatat totusi si cand i-am bagat in storcator i-am taiat bucati....Citeste continuarea
Supa de rosii cu perisoare
Postat de: deyutzky in SupeCuratam si spalam toate legumele, apoi le punem le fiert intr-o oala cu apa. Cat timp legumele stau la fiert ne ocupam de perisoare: carnea o amestecam cu orezul, ouale, faina, sarea si...Citeste continuarea
Spirale cu spanac
Postat de: mihaelastanescu in Aperitive / GarnituriCuratam spanacul si il spalam bine in cateva ape, Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute dupa care...Citeste continuarea