Reteta rapida de Briose cu banane,...
Postat de: divainbucatarie in PrajituriCum se prepara Reteta rapida de Briose cu banane, o surpriza placuta, aromata si delicioasa: Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, nuca, praf de copt si bicarbonat de sodiu....Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: JustLoveCookin in Mancaruri de postSpalati si curatati toate legumele.Rupem frunzele de patrunjel si buioc de pe tulpini. Taiem ceapa,vanata si ardeiul gras.Taiem dovlecelul in 4,iar apoi il taiem feliute de cca 1 cm...Citeste continuarea
Ragù alla bolognese (Sos Bolognez)
Postat de: JustLoveCookin in ClasiceSe caleste ceapa tocata fin in ulei apoi se adauga baconul macinat sau taiat cubulete mici.Taiem marunt 2-3 catei de usturoi si ii adaugam. Cand bacon-ul a capatat o culoare aurie se...Citeste continuarea
Reteta simpla de ciorba de pui...
Postat de: AndreeaMaria in CiorbePreparare Reteta simpla de ciorba de pui dreasa cu suc de rosii si leustean Carnea de pui se pune la fiert in 3 litri de apa si se ia spuma. Cartofii ii taiati cubulete,morcovul si...Citeste continuarea
Rulada aperitiv
Postat de: maria_claudia in Aperitive / GarnituriBlatul :albusurile se bat spuma,galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat in fir,apoi se rastoarna peste albusuri ametecand usor si faina cate o lingura amestecand de sus in jos.Compozitia se...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu ciuperci
Postat de: nico15 in PuiPieptul de pui se bate un pic pentru a se-ntinde fara a se rupe, se pune o felie de salata si o felie de sunca. Ceapa verde, praful, ardeiul se taie subtire si se pune la calit cand sau...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu orez si legume
Postat de: nico15 in PuiReteta se executa in 3 etape: 1. Fileurile de pui se taie in 2 parti egale si se bat un pic, ardeii si prazul se taie longitudinal si se calesc in ulei, cand sunt gata se scot pe...Citeste continuarea
Rulada de porc in crusta de nuci,...
Postat de: nico15 in PorcSe spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare se adauga si un pic de otet ca sa nu se sfarame se lasa pana sunt aproape facuti, sa nu fie sfaramiciosi deoarece trebuiesc curatati si taiati...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: nico15 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Mod de preparare: Am facut aceasta reteta la cantitati reduse deoarece doar incercasem cu o zi inainte si nu mi-au iesit, asa ca intre timp am mai...Citeste continuarea
Rosii umplute cu oua imbracate in...
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriRosiile se spala si se cresteaza un pic, dupa care se scufunda in apa clocotita, lasandu-se cateva secunde sa se opareasca pentru a se putea decoji, dupa aceasta operatiune se decojesc rosiile, se...Citeste continuarea
Rulada cu crema de lapte si ciocolata
Postat de: miha in PrajituriCrema de ciocolata: Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se amesteca pana se topeste ciocolata si compozitia se...Citeste continuarea
Rumba
Postat de: nico_nico in PrajituriOuale se separa. Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul, galbenusurile. Uleiul se amesteca usor, apoi adaugi coaja de lamaie(portocala), vanilia si praful de copt dizolvat in putin...Citeste continuarea
Rulouri din piept de pui cu jambon
Postat de: elena1988 in PuiSe feliaza pieptul de pui in fasii lungi si se bat ca pe snitele, se condimenteaza, in mijloc se pune cate o pruna care au fost inmuiate in apa fierbinte ca sa se umfle. Se ruleaza carnea si...Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de legumeIncalzim uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si calim ceapa si usturoiul. Dupa ce s-aui calit le scoatem din ulei, le punem seprata pe o farfurie si continuam sa calim pe rand, in...Citeste continuarea
Rulouri de pangasius cu surimi
Postat de: lia in PangasiusFileurile de peste le punem intr-o strecuratoare la scurs. Punem intr-o oala, putina apa cu sare si o punem la fiert. Dupa ce da 2-3 clocote, oprim focul, luam rulourile de surimi si le scufundam...Citeste continuarea
Rata cu sos de portocale
Postat de: silvi0ara in RataRatele se curata bine de eventualele pene,se sterg bine de apa cu un servet din hartie,apoi se pun intr-o tava mai incapatoare se pune cate un mar intreg in burta ratelor,se condimenteaza cu sare...Citeste continuarea
Rulada de biscuiti
Postat de: lili in PrajituriSe amesteca biscuitii macinati cu laptele fierbinte, se adauga margarina, cacao, zahar si se amesteca pana se face o pasta (aluat). Crema se prepara dupa indicatiile de pe plic. Dupa ce se...Citeste continuarea
Rulada de cartofi cu carne tocata...
Postat de: Teo in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja si se e face un piure din ei. Dupa ce s-a racit piureul se amesteca cu branza rasa pe razatoarea mica, cu ouale si pesmetul. Se amesteca totul pana cand se obtine o...Citeste continuarea
Rulouri "imbracate"
Postat de: diaconta in PuiSe condimenteaza carnea de pui.La cea tocata se mai adauga putin piper si usturoi. Cascavalul si morcovul se taie fasii lungi. Pe felia de sunca se aseaza doua bucati de cascaval si o felie...Citeste continuarea
Rondele de crap pe pat de orez
Postat de: medioto59 in PesteCeapa si ardeiul se curata, se spala si se taie.Intr-o tigaie in care am pus putin ulei se caleste ceapa si ardeiul.Adaugam orezul ales, spalat si apoi scurs.Condimentam cu sare si piper dupa gust...Citeste continuarea
Rulada de pui umplut cu branza si...
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriRulada: pieptul se taie pe jumatate,dar nu pana la baza,in asa fel in incat sa obtinem o bucata plata de piept!Se sareaza si se pipereaza.Branza,sare,piper,marar si cascavalul dat pe razatoare se...Citeste continuarea
Rulouri din piept de pui
Postat de: silvi0ara in PuiPieptul de pui se taie in 4 bucati,fiecare bucata se bate cu ciocanul de snitele ,avand grija sa nu il zdrobim,pentru a evita acest lucru,asezam o folie de plastic peste pui.Asezonam cu sare si...Citeste continuarea
Rulada de porc cu carnat si cascaval
Postat de: nico_nico in Aperitive / GarnituriCarnea de porc se taie felii cat mai mari, se bat ca pentru snitele, se ung cu mustar si se aseaza felii de castraveti murati alternand cu felii de sunca si cascaval(daca nu doresti sa pui felii...Citeste continuarea
Rulada de pui
Postat de: marinicayou10 in Aperitive / GarnituriAsa...in primul rand incercam sa desfacem pieptul de pui cu grija sa il intindem pe un tocator pe care o sa il batem ca la snitel pana obtinem o foaie de carne nu prea groasa dar nici subtire sa...Citeste continuarea
Rulouri cu cremvusti
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe decongeleaza aluatul de foietaj, apoi se taie in dreptunghiuri suficient de mari cat sa invelesca cremvustii. Se pune cate un cremvusti pe fiecare bucata si se ruleaza astfel incat sa se...Citeste continuarea
Rulouri de mamaliga cu carne de pui
Postat de: miha in PuiCarnea se taie cubulete si se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Se perpelesc cubuletele pe toate partile, se adauga putina apa, se acopera cu un capac si se fierbe pana scade zeama si...Citeste continuarea
Rata pe varza
Postat de: Irina in RataRata gata curatata am asezat-o in vasul de lut (tinut in prealabil in apa), am condimentat-o, am adaugat sucul de la o portocala, vinul si am stropit-o cu sos de soia. Am acoperit-o si am pus-o in...Citeste continuarea
Rasol de porc cu legume si sos de bere
Postat de: Oana in PorcCarnea se spala iar soriciul se cresteaza in romburi. Se aseaza carnea intr-o tava de iena, prazul si morcovul rondele, se condimenteaza dupa gust, se adauga paharul cu supa si un pahar cu bere....Citeste continuarea
Rug (reteta arabeasca)
Postat de: jurnalulanei in VitaAmestecam carnea cu legumele, dupa care formam cu mana chiftele mai mari, pe care le "tasam" ( le aplatizam) si le punem in grill pentru a se frige. Trebuie sa arate ca niste snitele...Citeste continuarea
Ravioli cu ciuperci (hribi) si alune
Postat de: iulianatanase in PastePregatiti aluatul pentru ravioli astfel: intr-un bol incapator puneti faina,sarea si ouale batute cu furculita.Faceti un aluat pana cand devine fin,si se deslipeste de pe mana.(cam 10...Citeste continuarea
Rosii umplute cu vinete (din vinete...
Postat de: burdulea56 in Aperitive / GarnituriSe aleg rosii sanatoase, rosiile spalate se taie in jumatati, se scoate miezul cu o lingurita, apoi cu un cornet umplem jumatatile de rosii cu vinete. Puteti folosi la fel de bine o punga de...Citeste continuarea
Rulada de spanac cu branza
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriSpanacul se spala si se opareste in apa cu putina sare. Se pune sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.Cand s-a racit se toaca marunt. Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu un...Citeste continuarea
Rulada cu crema de ciocoata
Postat de: maria_claudia in DulciuriSe bat albusurile cu sarea si se pune zaharul treptat, apoi apa si galbenusurile, faina amestecand usor de sus in jos. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se...Citeste continuarea
Rulouri de vitel cu praz si vinete
Postat de: Oana in VitaFeliile de carne se bat bine cu ciocanul de snitele. Se sareaza si pipereaza si se ung cu mustar. Se lasa putin la rece. Intre timp se pregatesc legumele. Prazul se curata, se spala si se taie in...Citeste continuarea
Raffaello caramelizat
Postat de: Anamaria7 in Prajituri--> Se amesteca bine laptele praf, nuca de cocos, zaharul pudra si biscuitii, apoi se incorporeaza untul taiat bucatele, pana cand compozitia seamana cu firimituri mai mari de paine si se leaga...Citeste continuarea
Rulada cu crema de branza
Postat de: miha in PrajituriBlat: Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin ca o crema, timp in care adaugam uleiul si esenta de vanilie. La sfarsit...Citeste continuarea
Rulada din muschiulet de porc
Postat de: corina241 in Porcmuschiuletul de porc a fost taiat pe lungime si desfacut astfel incat am obtinut o fasie de vreo30 cm latime ci tot cam atat lungime pe care am batut-o putin apoi i-am adaugat un strat subtire si...Citeste continuarea
Rulada cu ficat de pui
Postat de: ony in Aperitive / Garniturificatul dupa ce se curata bine si se spala,se taie mai marunt,si se caleste cu ceapa sia rdeiul,se sareaza si pipereaza,iar cand este gata se toarna compozitia pe foaia de rulat(mie mi-au iesit 2...Citeste continuarea
Rulada de pizza
Postat de: lilik in Pizzafacem un aluat din ingredientele de mai sus,il framantam bine si il lasam la crescut cca 60 de min. intre timp facem sosul.punem la calit 1 ceapa micuta tocata marunt,cand incepe sa se...Citeste continuarea
Rulada cu frisca si piersica
Postat de: stoi_mimi in Prajituriblatul :se separa albusul de galbenus , albusul se bate spuma cu 1 praf de sare , apoi se adauga 2 linguri de zahar si se mixeaza in continuare. galbenusul se freaca cu uleiul si 3 lg de zahar ,...Citeste continuarea
Rulada cu crema caramel
Postat de: maria_claudia in PrajituriPtr blat: albusul se bate spuma cu sarea si se adauga zaharul treptat, apoi apa, uleiul, mirodeniile si faina amestecand usor de sus in jos. Compozitia se rastoarna intr-o tava si se introduce...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: Adinacarla in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se pune intr-un bol branza, ouale zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine sa se incorporeze toate, apoi se adauga coaja de portocala , faina si praful...Citeste continuarea
Rulouri cu crema de branza
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriFeliile de sunca trebuie sa fie taiate cat mai subtire. Branza o frecam bine cu o furculita. Adaugam untul si amestecam pana devine ca o pasta. Punem si piperul cu sarea. Mararul il...Citeste continuarea
Ragu alla bolognese
Postat de: alinuta in Pt. pasteLegumele se taie cubulete si se pun la calit, pe urma se adauga carnea, care se lasa timp de 10 minute la foc mare si apoi adaugati vinul (la foc mic), dupa ce s-a evaporat vinul adaugati sucul...Citeste continuarea
Rasol de curcan la cuptor
Postat de: Oana in CurcanCarnea se spala, se aseaza intr-un vas de iena, se condimenteaza, se adauga vinul, apoi apa cat sa acopera foarte putin carnea. Se pune vasul in cuptor la foc mediu, neacoperit, pentru 40 de...Citeste continuarea
Rosii umplute cu oua
Postat de: adinaciosescu in Mancaruri de legumeAlegi rosiile potrivit de mari,tai capacul,le scobesti cu lingurita,le sarezi si le pui cu gura in jos pret de 10 min. Dupa care,pui rosiile intr-o tava(preferabil yena)unsa putintel cu ulei...Citeste continuarea
Rulada cu crema caramel si cocos
Postat de: Corina33 in PrajituriSe faramiteaza biscutii. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se mai lasa pe foc pana se topeste, dupa care se toarna peste biscuiti. Se amesteca bine si se intinde pe foi fierbinte....Citeste continuarea
Risotto cu doua feluri de ciuperci
Postat de: Adinuta in Mancaruri de legumePasul 1: Pentru inceput am pus intr-o oala la fiert un litru si jumatate de apa, cu putina sare si morcov, radacina de patrunjel, telina, o rosie, o bucata de praz. Cand au fost gata, am...Citeste continuarea
Rulada de pui cu ficatei
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCeapa si usturoiul marunt tocate se calesc in cateva linguri cu ulei de masline. "Stingem" cu sucul de rosii si aducem din nou la punctul de fierbere, apoi adaugam ficateii de pui...Citeste continuarea
Rulada cu banana
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriBlat: se separa albusurile de galbenus, albusurile se bat spuma se adauga zaharul, apoi galbenusurile, iar la final faina cu cacao si esenta de vanilie. Se toarna in tava si se coace 10 min....Citeste continuarea