A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftelute de cartofi

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Am fiert cartofii, apoi i-am dat prin razatoare. I-am amestecat cu branza rasa, sare, piper, usturoi maruntit si ou. Am format chiftele mari si le-am dat prin faina. Le-am prajit pe ambele parti...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: Julie in Ciorbe

Se pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si se schimba apa . Se adauga acum ceapa...Citeste continuarea

Ciorba a la grec de vitel

Postat de: diaconta in Ciorbe

Zarzavatul se curata si se taie cubulete.Carnea se spala,se taie bucati si se pune sa iarba in apa cu putina sare. Orezul se pune la fiert separat. Intr-o cratita se pune putin ulei si se...Citeste continuarea

Ciuperci umplute pane

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

N-am precizat cantitati,acestea fiind infunctie de cate dorim sa facem.Nu pot fi prea multe pentru ca nu se pot pastra prea mult timp. Se rupe codita ciupercilor,pentru a face loc umpluturii.Se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: corina241 in Ciorbe

Legumele spalate si curatate le taiem cubulete si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Cat timp legumele fierb,pregatim perisoarele: Intr-un castron amestecam carnea cu orezul,potrivim de...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: lacrimioara in Mancaruri de legume

Conopida se spala si rupe buchetele se pune la fiert in apa cu vegeta si se lasa pana intra furculita in ia cam 15 minute.Dupa ce s-a fiert  o lasam putin la racit si intre timp...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

pregatim feliile de piept, daca sunt prea groase la batem si le presaram cu putina sare. Batem ouale si pregatim pesmetul cu parmezan si sare. Punem pe fiecare felie de piept o feliuta de sunca...Citeste continuarea

Cozonac Rosenkranz

Postat de: gugugh in Prajituri

Cele 10-12 linguri zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza; atentie sa nu se arda, si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit. trecem la framantarea aluatului:...Citeste continuarea

Ciulama cu piept de pui

Postat de: vickyduta in Mancaruri cu carne

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, ardeiul se spala, se curata de seminte, si se toaca cubulete, apoi se pune peste ceapa calita. Ciupercile se curata de pielita de deasupra se...Citeste continuarea

Ciorba de fasole in paine

Postat de: nico15 in Mancaruri de legume

Fasolea se pune la inmuiat de seara si se lasa pana a doua zi, se scurge apa si se da din nou la foc potrivit, dupa jumatate de ora de fiert se scurge apa, punandu-se apa proaspata, adaungandu-se...Citeste continuarea

Chiftele pufoase din carne, reteta...

Postat de: kamy in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Chiftele pufoase din carne, reteta casei Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte, am curatat usturoiul, cartofii, am taiat patrunjelul marunt, am batut ouale bine....Citeste continuarea

Chiftelute din legume cu garnitura...

Postat de: marieta in Mancaruri de post

se curata se spala si se rad legumele pe razatoarea cu gauri mici.apoi se condimenteaza se amesteca cu faina si se fac chiftelute care se dau prin faina sau pesmet si se prajesc in ulei mult pana...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: giuliana in Aperitive / Garnituri

ciupercile se curata se spala si se unlarura cotoarele intr.un vas se aseaza bine ciupercile se adauga sare si piper se ung bine cu ulei de masline se pune si carnea de porc din conserva...Citeste continuarea

Compot de mere, reteta gustoasa si...

Postat de: rocsi_1612 in Sirop / Compot

Iata cum se prepara acest Compot de mere, reteta gustoasa si aromata Spalati merele si le curatati de coaja. Apoi le taiem cubulete(sau cum preferati). Le punem intr-o oala mai mare si punem de...Citeste continuarea

Ciorba de pastai uscate cu mamaliga...

Postat de: Sylvia in Ciorbe

  Aceasta ciorba este una dintre mancarurile vechi romanesti, din timpurile in care uscarea pastailor era modalitatea de a le pastra pe iarna,  alaturi de fasolea uscata.  ...Citeste continuarea

Coltunasi cu feta in sos de...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Facem un aluat bun si pe masa infainata rupem bucatele, formam cerculete cu mana e usor si nu avem nevoie de sucitor, le umplem cu branza si le pliem parte peste parte. Lipim bine marginile ii...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu nuca de cocos

Postat de: diana_k in Prajituri

se face o maia din drojdie lapte caldut, o lingura de zahar, 100g faina . Se lasa 10 minute la crescut. Faina se cerne, se pune intr-un lighean, se toarna maiaua, se dauga uleiul, ouale batute,...Citeste continuarea

Chiftelute din legume Karina

Postat de: Sidy in Mancaruri de post

Orezul se pune la fiert in apa cu vegeta.Dupa ce s-a fiert se lasa sa se raceasca. Legumele curatate se dau pe razatoarea mica , se adauga mararul si patrunjelul verde tocat, se stor bine de...Citeste continuarea

Chiftele vegetariene

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii fierbem in coaja, ii lasam la racit. Ii zdrobim, si ii amestecam cu ouale, branza, ceapa si usturoiul tocate marunt, verdeata si sarea. Formam chiftelele pe care le dam prin...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Postat de: LUK in Ciorbe

Fasolea se spala si se pune intr-un castron cu apa cu 3 ore inainte de prepararea ciorbei(sau chiar cu o seara inainte) Se curata ceapa. Ciolanul se pune la fiert in apa rece,dupa o jumatate...Citeste continuarea

Ceafa de porc umpluta

Postat de: postavaru in Porc

Se curata ceapa si se taie julien. baconul se taie felii subtiri. Carnea se spala si se taie felii mai groase, dar nu pana jos. In partea de jos carnea trebuie sa ramana netaiata. Se...Citeste continuarea

Cartofi aurii cu rulada din piept...

Postat de: lili in Mancaruri cu carne

Cartofi aurii: Cartofii ii curatim si ii taiem rondele.Ii punem la fiert, dar nu ii fiebem de tot doar pe jumatate. Dupa ce ii scoatem ii presaram cu condimentul picant pentru cartofi si ii...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu galuste

Postat de: Retetegg in Ciorbe

Am pus pe foc o oala cu apa. Cand apa a inceput sa fiarba am adaugat morcovii si ceapa taiate. Apoi am pus telina taiata marunt, ardeii si cartofii. Cand legumele au fiert am adaugat sosul...Citeste continuarea

Creme a la creme

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se bate la mixer albusul spuma cu zaharul treptat incorporat( max 2 linguri), pana bezeaua sta batoasa. La vitza mica a mixerului se adauga si galbenusurile ( pe rand),si apoi praful de crem...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu dovleac

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Se pune dovleacul la copt in cuptor,cu scobitura in jos intr-o tava.E gata cand patrunde usor cutitul in coaja.Se scoate  se pune la racit si pe urma se face piure.Jumatate din zahar se...Citeste continuarea

Conopida cu sunca si cartofi la cuptor

Postat de: Criss in Mancaruri de legume

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu pesmet se pun rondelele de cartofi, sare, apoi conopida fiarta i scursa bine, rupta in buchetele, feliute de sunca. Ouale batute se amesteca...Citeste continuarea

Crap in aluat crocant de bere

Postat de: medioto59 in Peste

Bucatile de peste se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. Separat se pregateste un aluat de consistenta unei smantani mai tari...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu costita...

Postat de: MIUTA in Ciorbe

Se pune la calit in ulei un morcov dat pe razatoarea mica.Dupa ce s-a calit 5 minute se adauga ceapa taiata fin ,zarzavatul de ciorba si pasta de ardei.Se mai caleste inca 10 minute.Pe urma se...Citeste continuarea

Coltunasi cu silvoita

Postat de: mimmi in Dulciuri

Se framanta bine un aluat din faina cernuta,putina sare, oua si apa cat cere faina. Se imparte aluatul in doua si se intind foi subtiri.Se taie patratele de aluat,se pune 1 lingurita silvoita si...Citeste continuarea

Copanele cu legume la cuptor

Postat de: Retetegg in Pui

Copanelele spalate bine si scurse le-am pus in tava unsa cu putin ulei. Am adaugat langa si peste ele felii de cartof si dovlecel, rondele de ceapa, ardei, cuburi de rosii, usturoi taiat felii...Citeste continuarea

Chiftelute de soia

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Soia se fierbe in supa de legume cca 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se scurge bine de lichid. Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica. Usturoiul se curata si se...Citeste continuarea

Ciuperci marinate

Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri de post

Ciupercile se pun in apa 20 min .apoi se taie in doua sau trei daca sunt prea mari. Usturoul se piseaza si se pune peste ciuperci(intr-o cratita), apoi sarea , zaharul, otetul si uleiul, eu am pus...Citeste continuarea

Cartofi cu ciupercute si rozmarin...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii taiem , curatam si ciupercutele ( alegem micute si le lasam intregi), punem uleiul de palmier in tava, ungem bine tava, adaugam cartofii, ciupercutele, stropim cu uleiul de...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Punem la mixer, ouale cu zaharul si esenta de vanilie, mixam bine de tot in jur de 15 minute pana devine o crema foarte spumoasa. Adaugam cu grija laptele rece. Caramelizam forma cu zahar...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi cu kaizer si...

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii si ii facem piure. Amestecam pireul cu cascaval, ou, marar si patrunjel. Apoi, se toaca ceapa si usuroiul marunt si se calesc in uleiul de masline. Adaugam in tigaie sunca si...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: housy in Ciorbe

  ceapa, morcovul, telina curatate legumele toate spalate taiate cubulete ceapa, morcovul, telina si gogosarul legumele se pun in oala cu apa la fiert intr-un bol separat se...Citeste continuarea

Compot de mere "zdrentuite" cu...

Postat de: housy in Sirop / Compot

  merele se curata de coaja si cotor se spala si se taie cuburi nu foarte mici se pun intr-o oala peste care se adauga apa se pun pe foc la fiert cand apa s-a incalzit se...Citeste continuarea

Clatite cu peltea de corcoduse in...

Postat de: housy in Dulciuri

Clatitele:  intr-un bol inalt se amesteca ouale, faina, zaharul vanilat, amoniul, laptele, sarea cu mixerul pana iese o compozitie subtire se prajesc clatitele ca in mod obisnuit...Citeste continuarea

Choix à la creme

Postat de: corina241 in Prajituri

   Pregatim o craticioara in care punem apa impreuna cu uleiul si punem pe flacara aragaazului lasand sa clocoteasca.Faina se adauga in craticioara toata odata si amestecam foarte repede...Citeste continuarea

Clatite cu mere

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se bat bine ouale cu un praf de sare, apoi se adauga cele 2 lingurite de zahar, faina, laptele si zaharul vanilat. Se bate bine cu telul pana compozitia devine omogena, apoi se da la frigider....Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: AndreeaMaria in Aperitive / Garnituri

Dati carnea prin masina de tocat,la fel si ceapa. Fierbeti cartofii si morcovii, apoi ii pasati. Puneti toate acestea intr-un vas,adaugati oul,sarea si piperul.Le amestecati bine, apoi luati...Citeste continuarea

Cartofi cu gorgonzola

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput fierbem cartofii in coaja pe jumatate – trebuie sa fie inca tari. Ii curatam de coaja, ii taiem felii si in punem intr-un vas termorezistent. Pe fiecare felie de cartof punem...Citeste continuarea

Cous cous cu rosii,masline si ceapa

Postat de: JustLoveCookin in Mancaruri de post

Punem la fiert apa in care eu mi-am permis sa pun si un cub knorr.Cand a fiert,punem cous cous-ul si stingem imediat.Amestecam putin si acoperim cu un capac, respectand instructiunile de pe...Citeste continuarea

Chec cu pere si ciocolata amara

Postat de: JustLoveCookin in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana obtinem o spuma deschisa la culoare.Adaugam faina si praful de copt,preferabil cernute.Acum turnam ciocolata topita pe bain marie sau in microunde...Citeste continuarea

Ciuperci pane crocante - Reteta...

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Cum se prepara Ciuperci pane crocante - Reteta gustoasa de post: Se condimenteaza ciupercile cu sare si piper Se amesteca faina cu apa minerala si putina sare,sa rezulte un aluat ceva de gen...Citeste continuarea

Conopida cu sos de mustar si usturoi

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Conopida se curata, se spala, se rupe buchetele si se fierbe 10 minute in apa cu sare, dupa care se scoate si se lasa la scurs. Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga otet, sare,...Citeste continuarea

Cupcakes cu zucchini si ananas

Postat de: LeBlogPiquant in Prajituri

Amestecati faina, nuca de cocos, praful de copt, bicarbonatul, sarea, zaharul, cu ouale si uleiul. Adaugati zucchini-ul ras, si ananasul, scurse bine. Amestecati bine, bine!  Turnati...Citeste continuarea

Chec in trei culori

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

In primul rand batem albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare, care nu cade de pe tel. Frecam galbenusurile cu zahar si apoi le amestecam cu albusul spuma. Adaugam faina amestecata cu...Citeste continuarea

Cartofi cu legume si sote de ciuperci

Postat de: MIUTA in Mancaruri de legume

Se pregatesc ciupercile:intr-o cratita se caleste in putin ulei o ceapa si jumatate se pune pasta de ardei si ciupercile.Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la fiert pana scade apa si...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu fidea

Postat de: MIUTA in Ciorbe

Se caleste un morcov dat pe razatoarea mica in ulei.Se adauga ceapa taiata fin,zarzavatul de ciorba si pasta de ardei.Se pune apa in cratita si se lasa sa fiarba 10 min.Apoi se adauga cartofii...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]