Clătite cu brânză şi budincă...
Postat de: Cristina_Vivi in DulciuriDeoarece am făcut puţine clătite, (mi-au ieşit vreo 12 din care am mâncat-o pe prima goalăăă , că de nu, şi crăpam , hiiihii) nu am pus cantităţile, am făcut după ochi .......Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: kamy in CiorbeSlanina taiata cat mai marunt se pune in oala in care faceti ciorba si o caliti fara nimic pana devine transparenta,se adauda ceapa taiata marunt,morcovul ras se calesc putin dupa care se adauga...Citeste continuarea
Clătite cu gem de căpşuni
Postat de: Retetegg in PrajituriAm batut ouale, le-am amestecat cu lapte, sare, zahar vanilat, esenta si faina. Am copt clatitele si apoi le-am umplut cu gem. Va invit la o portie! Citeste continuarea
Carne impletita cu garnitura de...
Postat de: susu in VitaCarnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le unite putin la capat. Se impletesc cele trei fasii...Citeste continuarea
Carne de porc chinezească cu piure...
Postat de: ionix in PorcPreparare carne de porc: Spata de porc se dă prin maşina de tocat. Ceapa se taie cubuleţe şi se pune la călit în uleiul foarte bine încins. Când se înmoaie ceapa...Citeste continuarea
Costite marinate la gratar
Postat de: novembber in PorcIngredientele de marinata se amesteca bine si cu pasta obtinuta se freaca costitele. Se pun intr-un vas acoperit la frigider si se lasa de pe o zi pe alta. Cand sunt...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: divainbucatarie in Mezel de casaTocam carnea , ceafa si slanina. Daca nu aveti masina de tocat rugati macelarul sa o toace pentru voi. Adaugam o ceasca de apa sau zeama de oase si amestecam.Pisam usturoiul si il amestecam bine...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu ceapa
Postat de: mitinita in Mancaruri de postSe adauga amandoua ingredientele si se prajesc,amestecand din cand in cand. Nu conteaza ca ceapa devine mai inchisa la culoare.Daca nu va place ceapa mai prajita,atunci adaugati-o mai tarziu. Citeste continuarea
Ciorba de zarvavaturi cu carnita...
Postat de: nadina73 in CiorbeSe taie carnea cubulete mici, se pune la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (vezi reteta sylvia). Morcovul se taie marunt se caleste in putin ulei , se pune ceapa tocata ,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile, se scot coditele si se umpe cu pateu, cu ajutorul unei lingurite. Se bat ouale cu putina sare iar pesmetul se amesteca cu sare si piper. Se dau ciupercile prin faina,...Citeste continuarea
Carnaciori cu jamon imbracati si...
Postat de: nadina73 in PorcSe bat bine snitelele de porc cu ciocanul,se condimeteaza cu sare si piper. Crenvusti(carnaciori )se prajiesc in ulei ,dupa care se lasa la racit Se pune o bucata de carne, peste...Citeste continuarea
Crema de usturoi
Postat de: RuxyRux in SosuriSe curata usturoiul si se zdrobeste. Se pune sarea, se freaca un min impreuna cu usturoiul, apoi se amesteca putin cate putin cu uleiul si cu lamaia, alternand ca la maioneza. Adaugam si zaharul....Citeste continuarea
Chiftelute de ghebe
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postGhebele fierte si reci le dam prin masina de tocat carne. cartofii,ii curatam ii spalam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. painea o inmuiem in putina apa si o dam pe masina de tocat....Citeste continuarea
Coronita cu mar, banane si nuci
Postat de: cec in PrajituriAm mixat bine ouale, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, am adaugat uleiul, apoi lingura de scortisoara si faina. Am taiat merele feliute subtiri, iar bananele le-am zdrobit cu furculita,...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: susu in Mancaruri de legumeSe spala cartofii cu buretele de sarma pentru a indeparta pamantul si se pun in apa rece cu sare sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata si s-au mai racit se taie felii subtiri sau se taie cubulete....Citeste continuarea
Clatite cu mere de post
Postat de: pusikmea in DulciuriNu am pus cantitatile deoarece eu am facut cateva sa vad cum iese. Pentru inceput decojim merele, le taiem feliute subirele si le punem in tigaie cu un strop de ulei, ca sa se caleasca putin...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: divainbucatarie in CiorbePentru inceput punem la fiert burta si picioarele de vaca. Dupa ce da in fiert apa, trebuie sa scoatem spuma si o lasam sa fiarba la foc potrivit.Daca burta este aproape fiarta adaugam legumele si...Citeste continuarea
Chec aperitiv 150
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSpalam conopida si o rupem buchetele mici.O punem la fiert in apa cu sare, 5minute din clipa cand incepe sa clocoteasca. Scoatem conopida si o punem intr-o sita, la scurs. Ceapa o taiem...Citeste continuarea
Calcan prajit cu sos de unt
Postat de: mihaelar63 in PesteCalcanul se spala se condimenteaza cu sare si piper , se pudreaza cu faina si se prajeste in ulei incins . Untul se topeste cu grija si se amesteca cu usturoi pisat , zeama de...Citeste continuarea
Conopida cu sunca
Postat de: mena29 in Aperitive / GarnituriDesfacem conopida in buchetele,o spalam si o dam in clocot in apa cu sare cca.10 min. Se tapeteaza cu unt si pesmet un vas termorezistent. Intr-un castron amestecam ouale batute cu telul in...Citeste continuarea
Chec cu stafide
Postat de: LUK in PrajituriUntul moale,la temperatura camerei,se mixeaza cu zaharul,zah vanilat,ouale,laptele si uleiul. Apoi se adauga faina,praful de copt si stafidele. Se coace 35 min in cuptorul preincalzit,la foc...Citeste continuarea
Ciorba de purcel
Postat de: novembber in CiorbeCarnea de purcel taiata bucati se pune la fiert cu frunzele de dafin si boabele de ienibahar. Se spumeaza bine si se scot frunzele de dafin si boabele de ienibahar. Se adauga legumele...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: lilik in Ciorbecuratam toate legumele si le tocam marunt.le punem intr-o oala cu 3-4 litri de apa la fiert. intre timp facem perisoarele:amestecam carnea cu orezul,oul crud,sare,piper si cu mana umezita facem...Citeste continuarea
Chai Masala
Postat de: mitinita in BauturiSe pun toate ingredientele intr-o oala. Se dau la fiert la foc mic,dupa ce incepe sa fiarba se mai tine 2-3 minute. Pentru un ceai mai tare si mai iute se mai tin inca 2 -3 minute. Da ceaiul...Citeste continuarea
Cartofi prajiti a la India - Indian...
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe taie cartofii fierti in cuburi. Intr-un robot de bucatarie se adauga apa,ghimbirul,usturoiul,ardeiul iute,sarea si curcuma. Intr-o tigaie nonstick,incalzeste uleiul si adauga semintele de...Citeste continuarea
Clatite cu diverse umpluturi
Postat de: gugugh in PrajituriToate ingredientele se omogenizeaza bine si se lasa sa se odihneasca vreo 20-30 min. Apoi intr-o tigaie teflonata sau speciala de clatite o incingem bine punem cate putin unt si apoi coca cu...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: MIUTA in CiorbeSe pune intr-o cratita la fiert pieptul de pui,o jumatate de ceapa,zarzavaturile,gogosarul si un morcov.Se condimenteaza cu sare si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand pieptul de pui e aproape fiert...Citeste continuarea
Cremes, reteta rapida cu budinca de...
Postat de: MIUTA in DulciuriIata cum se prepara Cremes, reteta rapida cu budinca de vanilie Punem la fiert intr-o cratita 1l lapte. In alt vas punem plicurile de budinca,zaharul faina si 3 galbenusuri. Adaugam treptat...Citeste continuarea
Cartofi cu afumaturi in vin
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe spala bine costita si carnatul , se portioneaza dupa care se pune la fiert in apa (1 canitza) 10 minute dupa care se pune vinul si se lasa sa fiarba inabusit cu capac aproximativ 15...Citeste continuarea
Curcan cu ciuperci si galuste de...
Postat de: postavaru in CurcanSe spala carnea, se portioneaza si se condimenteaza. Se pune in tigaie cu uleiul si se prajeste putin pe ambele parti. Intre timp curatam si taiem prazul rondele. Curatam ciupercile si adreiul...Citeste continuarea
Chec cu migdale si stafide
Postat de: pusikmea in PrajituriPunem ouale intregi intr-un caston, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam pe rand zaharul, uleiul, apa, praful de copt, faina si esenta de vanilie ....Citeste continuarea
Clatite cu crema de lapte si mac
Postat de: postavaru in DulciuriSe fac clatite dupa reteta preferata a fiecaruia. Eu am facut dupa reteta de la clatite cu urda la cuptor , doar ca am pus un polonic de lapte in plus, ca aluatul sa fie mai subtire. Crema:...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: lilik in Ciorbecuratam fasolea,o rupem si o spalam. intr-o oala de 4-5 L punem apa cu morcovul si ceapa taiate marunt,dupa care punem pe foc. cand incepe sa clocoteasca punem fasolea si lasam sa fiarba....Citeste continuarea
Chec in doua culori
Postat de: lacrimioara in DulciuriAlbusurile le batem spuma cu zaharul si sarea,adaugam galbenusurile pe rand,apoi faina amestecata cu praful de copt amestecam bine pana la omogenizare, dupa care impartim compozitia in 2 pt...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de porc
Postat de: ela in CiorbeTaiem rondele ceapa verde si prazul,tocam marunt si ardeiul curatat,morcovul,telina taiate marunt si punem intr-o oala cu putin ulei si lasam pe foc cateva minute la calit.Adaugam 4litri de apa si...Citeste continuarea
Clatitele sotului meu
Postat de: Brindusa in PrajituriIntr-un castron se pun faina, ouale si 200 ml lapte. Se amesteca cu un mixer, la inceput cu viteza mica. Se mai adauga din lapte si se amesteca. Continua asa pana ce ai ajuns la...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta
Postat de: Corina27 in DulciuriClatite pufoase reteta Se amesteca ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt, sare) si separat cele lichide (unt, lapte, oua). Dupa ce le mixam putin impreuna, pregatim o tigaie din...Citeste continuarea
Chifle cu susan
Postat de: LUK in PiineSe framanta un aluat din faina,lapte, drojdie si sare. Se lasa la dospit o ora dupa care se imparte in portii egale. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se mai lasa 30 minute sa creasca. Se ung...Citeste continuarea
Clatite cu urda
Postat de: RuxyRux in PrajituriAmestecam bine ouale cu zaharul la mixer e mai comod, adaugam laptele, faina, apoi apa minerala, aromele, coaja de portocale, praful de sare. Aerisim bine de tot aluatul ridicand cu polonicul...Citeste continuarea
Cartofi aurii cu snitele de soia si...
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriCartofii aurii:se curata cartofii,se taie in 2 sau in 4 si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti dar nu de tot se scot,se pun intr-un vas ,se presara vegeta,piper si boia si se amesteca...Citeste continuarea
Cizmele lui Mos Nicolae
Postat de: divainbucatarie in DulciuriSe incalzeste putin mierea, apoi se adauga pe rand ouale, nuca si condimente (scortisoara, ghimbir, coaja de portocale si cuisoarele), romul, sucul de portocale, untul si faina cu praful de copt....Citeste continuarea
Cornulete aperitiv
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriAmestecam faina cu sarea si praful de copt, dupa care punem apa si incepem sa framantam usor, adaugam oul si uleiul si framantam energic pt a se omogeniza bine aluatul, trebuie sa iasa un aluat...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSpalam si taiem cartofii putin mai grosi. Punem uleiul in tava, apoi cartofii, taiem hamonul cubulete, ceapa julien si le punem peste cartofi. Peste care vom pune o cana cu apa....Citeste continuarea
Crocobail
Postat de: RuxyRux in Mancare copiiSe face intai maiaua si se lasa la cald zece minute apoi se amesteca cu restul de ingrediente. Se face un aluat bun, se bate de masa de cateva ori apoi se lasa la crescut. Preparam...Citeste continuarea
Coronita cu fructe confiate
Postat de: LALY in PrajituriIntr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5 linguri de lape si se toarna in gropita.Se lasa sa creasca la caldura...Citeste continuarea
Ciorba de fasole (Minestra)
Postat de: MotanLaOale in CiorbeFasolea se alege si se pune in apa de seara pana dimineatza.A doua zi se spala si se pune la fiert in oala sub presiune aprox 1 ora. Intre timp se curatza ceapa si se taie marunt.Se curatza...Citeste continuarea
Chec aromat
Postat de: susu in PrajituriSeparam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri si intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Daca vreti sa fiti siguri de reusita albusurilor e bine...Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercutele se spala si se taie in felii mari. Se curata ceapa si se caleste inabusit intr-o lingura de ulei si doua de apa. Se adauga ciupercile si se tin pe foc mic cu capac, 15...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu...
Postat de: mitinita in Mancaruri de postSe amesteca uleiul cu coaja de lamaie si se prajeste cam 30 de secunde. Se toarna intr-un bol si se adauga ierburile. Se taie cartofii in cuburi si se pun in bolul cu ulei. Se amesteca si se dau...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci - de post
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata zarzavatul. Morcovii, ceapa, ardeiul curatate si taiate marunt se calesc in putin ulei. Se adauga apoi rosiile taiate cubulete si patrunjelul taiat cubulete. Umplem oala cu apa si...Citeste continuarea














