A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Coronita cu stafide si portocale

Postat de: corina241 in Prajituri

Separam albusurile si le batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se formeaza o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le turnam incet peste bezeaua obtinuta. Incorporam...Citeste continuarea

Chiftelute marinate cu legume

Postat de: nico15 in Porc

Se trece la pregatirea carnii, se amesteca carnea cu usturoiu pisat si ceapa taiata marunt, franzela se pune la inmuiat in lapte, se stoarce bine si se adauga peste celelalte ingrediente, se...Citeste continuarea

Cornulete de post

Postat de: BucatarialuiDodo in Dulciuri

Se cerne făina într-un vas (eu am folosit aproximativ 900 g, depinde şi de calitatea făinii), se face în mijlocul ei o gaură şi se pune drojdia proaspătă. Adăugăm apa...Citeste continuarea

Cornete crocante si dulci

Postat de: lia in Prajituri

Luam lipia, o taiem in patru si ajutandu-ne de o scobitoare, formam cate un cornet (vezi poza) din fiecare bucata. Cu o a doua scobitoare, fixata la gura cornetului, vom pastra deschizatura,...Citeste continuarea

Creme caramel

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Mai intai punem laptele la infuzat impreuna cu batonul de vanilie ,dupa ce am scos in prealabil si semintele,pe care le punem si pe ele in lapte.Cand incepe sa fiarba,oprim focul,scoatem batonul...Citeste continuarea

Cornulete cu sunca si cascaval

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga untul, oul + galbenusul, treptat laptele caldut si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca o ora, apoi se intinde si se taie triunghiuri care se...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Din oua,lapte,vanilie,praf de copt,sare si faina am facut compozitia la clatite.Separat am mixat frisca.Am pus la microunde 3 linguri fineti.Le-am amestecat cu frisca.Dupa ce am facut clatitele...Citeste continuarea

Conopida cu smantana

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Se spala conopida se desface buchetelele. Se incinge uleiul in cratita, se adauga ceapa tocata, apoi buchetelele de conopida, se pune si putina apa( 3 linguri) si se soteaza putin. Se mai...Citeste continuarea

Ciorba de Perisoare

Postat de: nico15 in Ciorbe

Se spala si se curata legumele, dupa care se trece la tocarea lor(pot fi si rase pe razatoarea mare). Eu calesc un pic legumele, adaug ceapa, morcovii, telina, ardeii si dovlecelul ultimul,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu piept de pui

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile de membrana exterioara, se toaca coditele aferente marunt, se amesteca cu pieptul de pui tocat. Se amesteca si cu ou se adauga sare si piper, am adaugat si un pic de unt. Tava...Citeste continuarea

Ciorba de Burta a la Nico

Postat de: nico15 in Ciorbe

 Se spala burta, se clateste bine si se pune la fiert totodata se pune si un ciolan de vita. Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari, aproximativ dupa vreo 40 de minute...Citeste continuarea

Clatite cu mere

Postat de: BucatarialuiDodo in Dulciuri

Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilinat până devin spumă, apoi adăugăm apa şi făina + praful de  copt alternativ. La fel de bine se poate folosi lapte,...Citeste continuarea

Cozonac cu fructe uscate

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Pentru a pregati aluatul procedam exact ca la  cozonacul cu nuca postat ieri.  Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de perisoare

Postat de: RuxyRux in Ciorbe

Spalam si tocam mai din topor zarzavatul, ca doar facem ciorba taraneasca... Incingem o lingura de ulei in oala si adaugam zarzavatul tocat, sotam cateva minute si apoi stingem cu apa. lasam sa...Citeste continuarea

Ciorbă de salată

Postat de: Cristina_Vivi in Ciorbe

Se taie slănina şi se pune la prajit până se face sticloasă (în oala în care se face ciorba) apoi adăugăm ceapa tăiată mărunt şi morcovul răzuit sau cum vreţi voi. SE...Citeste continuarea

Cartofi cu vin, usturoi si rozmarin...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Curatam si spalam cartofii, ii taiem ca pentru cuptor, apoi ii lasam 15 minute in vin si usturoi zdrobit amestecandu-i cu mana din cand in cand. Adaugam si rozmarinul si-i frecam putin, apoi...Citeste continuarea

Couscous cu legume si copanele

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

        Tocam legumele si le calim in putin ulei de palmier. Adaugam  copanelele si sucul de rosii, apoi potrivim de sare si piper. Spre final punem si usturoiul...Citeste continuarea

Coltunasi cu branza

Postat de: divainbucatarie in Paste

Cartofii fierti ii dam prim razatoarea mare. Facem un aluat din faina, cartofi si sare. Framantam bine si ajustam cantitatea de faina pana ce se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut(1/2 de cana), drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: meosiris in Mancaruri de legume

Calim ceapa tocata marunt apoi adaugam ciupercutele taiate felii si completam cu apa pana cand ciupercile sunt acoperite complet. Lasam la fiert pana mai scade un pic. Intre timp facem un...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

-Am desfacut conopida in buchetele si am cufundat-o in apa fierbinte cu un praf de sare pana am putut sa o patrund cu o furculita. Am scos conopida si am lasat-o la scurs. -Intre timp, am...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai

Postat de: postavaru in Ciorbe

Se curata ceapa si zarzavatul si se taie marunt. Se pune la fiert o ceapa, morcovii, pastarnacul si telina. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga si ardeiul taiat cubulete. Se lasa sa dea cateva...Citeste continuarea

Cozonac cu multa nuca de post

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: mixam margarina(care sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana ce acesta se topeste. adaugam apa minerala. apoi punem drojdia,pe care o frecam inainte cu o lingurita...Citeste continuarea

Chiftele marinate in sos de rosii

Postat de: ela in Mancaruri cu carne

Se prepara chiftelele din carnea tocata,smantana,ketchup,ou,pesmet,patrunjelul tocat,sare si piper.Se amesteca toate ingredientele foarte bine si cu mana se formeaza chftele mai marisoare.Se...Citeste continuarea

Cornulete de post cu rahat sau gem...

Postat de: madalina27 in Dulciuri

Se amesteca toate ingrediente,apoi din toata coca luam bilute pe care le intindem intr-o foaie foarte subtire peste care punem gem rulam si apoi taiem bucati de maxim 2 cm si le asezam in tava...Citeste continuarea

Cârnaţi de casă

Postat de: ionix in Mezel de casa

Maţele după ce au fost curăţate trebuie spălate în câteva ape cu oţet. Carnea care a stat la saramură se curăţă bine de sare şi se şterge de sânge. După aceea...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu vin si mujdei

Postat de: nadina73 in Crap / Caras

Se condimeteaza bine pestele cu sare , piper. Se pune ulei intr-o tava de yena (iese mai crocant in vasul de yena), se pune la cuptor pentru 10 minute sa se infierbante bine, se scoate tava cu...Citeste continuarea

Chifle si cornuri simple

Postat de: mamaieelena in Piine

Se pune faina in lighean si se face o adancitura in care se pun: drojdia, sarea, zaharul, margarina si apa. Se framanta energic si apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza cantitatea apoi se...Citeste continuarea

Clatite cu "Fanta" si gem de...

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca faina (sincer am turnat cu punga ,.dar aproximativ 500 g) cu sarea, coaja de portocale si lamaie si esenta. Se pune cate putin din Fanta si se mixeaza cu robotul bine (grija ca face...Citeste continuarea

Clătite cu brânză şi budincă...

Postat de: Cristina_Vivi in Dulciuri

Deoarece am făcut puţine clătite, (mi-au ieşit vreo 12 din care am mâncat-o pe prima goalăăă , că de nu, şi crăpam , hiiihii) nu am pus cantităţile, am făcut după ochi .......Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: kamy in Ciorbe

Slanina taiata cat mai marunt se pune in oala in care faceti ciorba si o caliti fara nimic pana devine transparenta,se adauda ceapa taiata marunt,morcovul ras se calesc putin dupa care se adauga...Citeste continuarea

Clătite cu gem de căpşuni

Postat de: Retetegg in Prajituri

Am batut ouale, le-am amestecat cu lapte, sare, zahar vanilat, esenta si faina. Am copt clatitele si apoi le-am umplut cu gem. Va invit la o portie! Citeste continuarea

Carne impletita cu garnitura de...

Postat de: susu in Vita

Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le unite putin la capat. Se impletesc cele trei fasii...Citeste continuarea

Carne de porc chinezească cu piure...

Postat de: ionix in Porc

Preparare carne de porc: Spata de porc se dă prin maşina de tocat. Ceapa se taie cubuleţe şi se pune la călit în uleiul foarte bine încins. Când se înmoaie ceapa...Citeste continuarea

Costite marinate la gratar

Postat de: novembber in Porc

   Ingredientele de marinata se amesteca bine si cu pasta obtinuta se freaca costitele. Se pun intr-un vas acoperit la frigider si se lasa de pe o zi pe alta.    Cand sunt...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: divainbucatarie in Mezel de casa

Tocam carnea , ceafa si slanina. Daca nu aveti masina de tocat rugati macelarul sa o toace pentru voi. Adaugam o ceasca de apa sau zeama de oase si amestecam.Pisam usturoiul si il amestecam bine...Citeste continuarea

Cartofi prajiti cu ceapa

Postat de: mitinita in Mancaruri de post

Se adauga amandoua ingredientele si se prajesc,amestecand din cand in cand. Nu conteaza ca ceapa devine mai inchisa la culoare.Daca nu va place ceapa mai prajita,atunci adaugati-o mai tarziu. Citeste continuarea

Ciorba de zarvavaturi cu carnita...

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se taie carnea cubulete mici, se pune la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (vezi reteta sylvia). Morcovul se taie marunt se caleste in putin ulei , se pune ceapa tocata ,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile, se scot coditele si se umpe cu pateu, cu ajutorul unei lingurite. Se bat ouale cu putina sare iar pesmetul se amesteca cu sare si piper. Se dau ciupercile prin faina,...Citeste continuarea

Carnaciori cu jamon imbracati si...

Postat de: nadina73 in Porc

Se bat bine snitelele de porc cu ciocanul,se condimeteaza cu sare  si piper. Crenvusti(carnaciori )se prajiesc in ulei ,dupa care  se lasa la racit Se pune o bucata de carne, peste...Citeste continuarea

Crema de usturoi

Postat de: RuxyRux in Sosuri

Se curata usturoiul si se zdrobeste. Se pune sarea, se freaca un min impreuna cu usturoiul, apoi se amesteca putin cate putin cu uleiul si cu lamaia, alternand ca la maioneza. Adaugam si zaharul....Citeste continuarea

Chiftelute de ghebe

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Ghebele fierte si reci le dam prin masina de tocat carne. cartofii,ii curatam ii spalam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. painea o inmuiem in putina apa si o dam pe masina de tocat....Citeste continuarea

Coronita cu mar, banane si nuci

Postat de: cec in Prajituri

Am mixat bine ouale, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, am adaugat uleiul, apoi lingura de scortisoara si faina. Am taiat merele feliute subtiri, iar bananele le-am zdrobit cu furculita,...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: susu in Mancaruri de legume

Se spala cartofii cu buretele de sarma pentru a indeparta pamantul si se pun in apa rece cu sare sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata si s-au mai racit se taie felii subtiri sau se taie cubulete....Citeste continuarea

Clatite cu mere de post

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Nu am pus cantitatile deoarece eu am facut cateva sa vad cum iese. Pentru inceput decojim merele, le taiem feliute subirele si le punem in tigaie cu un strop de ulei, ca sa se caleasca putin...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: divainbucatarie in Ciorbe

Pentru inceput punem la fiert burta si picioarele de vaca. Dupa ce da in fiert apa, trebuie sa scoatem spuma si o lasam sa fiarba la foc potrivit.Daca burta este aproape fiarta adaugam legumele si...Citeste continuarea

Chec aperitiv 150

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Spalam conopida si o rupem buchetele mici.O punem la fiert in apa cu sare, 5minute din clipa cand incepe sa clocoteasca. Scoatem conopida si o punem intr-o sita, la scurs. Ceapa o taiem...Citeste continuarea

Calcan prajit cu sos de unt

Postat de: mihaelar63 in Peste

Calcanul se spala se condimenteaza cu sare si piper  , se pudreaza cu faina si se prajeste in ulei incins . Untul se topeste cu grija si se amesteca cu usturoi pisat , zeama de...Citeste continuarea

Conopida cu sunca

Postat de: mena29 in Aperitive / Garnituri

Desfacem conopida in buchetele,o spalam si o dam in clocot in apa cu sare cca.10 min. Se tapeteaza cu unt si pesmet un vas termorezistent. Intr-un castron amestecam ouale batute cu telul in...Citeste continuarea

Chec cu stafide

Postat de: LUK in Prajituri

Untul moale,la temperatura camerei,se mixeaza cu zaharul,zah vanilat,ouale,laptele si uleiul. Apoi se adauga faina,praful de copt si stafidele. Se coace 35 min in cuptorul preincalzit,la foc...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]