A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cotlet fraged de porc cu cartofi

Postat de: ela in Porc

Se curata cartofii si se taie bucati ca pt piure.Carnea se taie felii.Ceapa se curata. Se pun in punga cartofii,carnea si ceapa si deasupra lor se toarna condimentele de carne si de...Citeste continuarea

Cornulete cu masline

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se curata si se taie marunt cepele si se calesc in unt.Se spala si se taie marunt patrunjelul,se razuie fin cascavalul,cand ceapa sa calit se da la rece,dupa racire se amesteca cu maslinele...Citeste continuarea

Curry de pui cu rosii in lapte de...

Postat de: Brindusa in Pui

Taie carnea fasii subtiri (grosime 2-3 cm) Taie fasii rosiile din conserva Intr-un wok sau o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune ceapa si frunzele de curry. Caleste pana ce ceapa devine...Citeste continuarea

Cartofi natur

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati si spalati se vor taia in cuburi potrivite si se pun la fiert .Cand sunt gata se scurg in strecuratoare imediat ca sa se duca apa de pe ei .Intr-o tigaie se pun cele doua linguri...Citeste continuarea

Cornbread (Paine cu faina de porumb)

Postat de: Brindusa in Piine

Pentru o tava de aproximativ 20 cm x 35 cm Porneste cuptorul la 190 C (tare) Intr-un castron amesteca ingredientele uscate ( fainurile, zaharul, praful de copt) Intr-un castron mai mare bate...Citeste continuarea

Cuccidati - biscuiti sicilieni...

Postat de: Brindusa in Prajituri

Mai intai se face coca: Amesteca untul cu zaharul pana ce se omogenizeaza. Adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Adauga sarea si praful de copt. Amesteca putin. Adauga faina...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu dulceata...

Postat de: adriana_bobu in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Se bat ouale, se adauga zaharul,faina si laptele alternativ, mixand cu mixerul, apoi apa minerala, esentele si praful de sare. Va rezulta o compozitie fluida, pe care o...Citeste continuarea

Coltunasi cu magiun

Postat de: alinutza1983 in Dulciuri

Pregatim intai aluatul , astfel: spargem oul , adaugam peste apa, se amesteca totul si la final se va pune un praf de sare si faina cernuta ( cat cuprinde); se framanta un aluat potrivit de tare...Citeste continuarea

Chilli con carne

Postat de: Oana in Porc

Ceapa, ardeiul si usturoiul se curata si se spala, apoi se taie cubulete, usturoiul se zdrobeste. Se incinge uleiul, se pun legumele si putina apa fiarta si se lasa la inmuiat. Se adauga apoi...Citeste continuarea

Cod cu malai

Postat de: rocsi_1612 in Peste

Pestele il curatam bine,il spalam si il portionam. il tamponam cu un servet curat de surplusul de apa. il saram putin si il lasam la frigider vreo jumatate de ora sa traga sare. intr-un...Citeste continuarea

crap la cuptor cu sos de rosii

Postat de: luminita20_2006 in Crap / Caras

Se aseza pestele in tava uns cu ulei se face un amestec din sucul de rosii, usturoi pisat cimbru, sare si piper se toarna totul peste crap se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor...Citeste continuarea

Cosulete din foietaj cu crema de lapte

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

intindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic. separam...Citeste continuarea

Chec pufos

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Albusurile se bat spuma, se aduga zaharul cate putin, dupa care galbenusurile batute cu putina sare. Se pune faina amestecata cu praf de copt si se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn....Citeste continuarea

Ciorba de legume cu praz si bors

Postat de: MoliCook in Mancaruri de post

Se spala si se toaca toate legumele si se pun la fiert in apa fierbinte (fara cartofi), se lasa sa fiarba aprox 25-30 de min, se pune orezul spalat in cateva ape, mai lasam 5-10 minute si adaugam...Citeste continuarea

Creveti saltati

Postat de: lilik in Fructe de mare

spalam crevetii si ii lasam sa se scurga cateva minute. pregatim sosul : punem intr-un castronel uleiul,sucul de lamaie,usturoiul taiat feliutze si patrunjelul tocat  si batem bine cu...Citeste continuarea

Cozonaci in forma de fluturi

Postat de: bitza in Dulciuri

Umplutura: Laptele se fierbe cu zaharul,se opreste focul si se toarna macul.Se lasa sa se raceasca!Eu am folosit la 3 fluturi crema finetti,au fost foarte buni!puteti sa ii umpleti cu ce...Citeste continuarea

Ciorba de capete de peste

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Capetele de peste se spala se sareaza si se pun la fiert in apa cu otet , atat doar sa le acopere . Se fierb in maximum  10 minute. Se scurg ,[ zeama se pastreaza , nu se arunca ] si se pot...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: adriana_bobu in Mancaruri de post

Se curata ciupercile si se taie coditele. Intr-o tigaie in care am pus uleiul , se pune ceapa tocata marunt, morcovul ras si coditele de la ciuperci tocate si se trag pe foc cca 10 min adaugand si...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: susu in Prajituri

Cele 10 linguri de zahar si nessul se pun in cratita la foc mic pentru a se carameliza si se amesteca continuu pana ce s-a topit zaharul. Se acopera uniform peretii vasului si se lasa la racit....Citeste continuarea

Cuib (melc) cu scortisoara

Postat de: housy in Dulciuri

  - foietajul se lasa la temperatura camerei - intr-un bol se amesteca zaharul, cu scortisoara si zaharul vanilat - aluatul se desface in foaie - pe toata...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos de smantana

Postat de: nico15 in Porc

Se trece la pregatirea carnii, se amesteca carnea cu usturoiu pisat si ceapa taiata marunt, franzela se pune la inmuiat in lapte, se stoarce bine si se adauga peste celelalte ingrediente, se...Citeste continuarea

Coronita cu stafide si portocale

Postat de: corina241 in Prajituri

Separam albusurile si le batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se formeaza o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le turnam incet peste bezeaua obtinuta. Incorporam...Citeste continuarea

Chiftelute marinate cu legume

Postat de: nico15 in Porc

Se trece la pregatirea carnii, se amesteca carnea cu usturoiu pisat si ceapa taiata marunt, franzela se pune la inmuiat in lapte, se stoarce bine si se adauga peste celelalte ingrediente, se...Citeste continuarea

Cornulete de post

Postat de: BucatarialuiDodo in Dulciuri

Se cerne făina într-un vas (eu am folosit aproximativ 900 g, depinde şi de calitatea făinii), se face în mijlocul ei o gaură şi se pune drojdia proaspătă. Adăugăm apa...Citeste continuarea

Cornete crocante si dulci

Postat de: lia in Prajituri

Luam lipia, o taiem in patru si ajutandu-ne de o scobitoare, formam cate un cornet (vezi poza) din fiecare bucata. Cu o a doua scobitoare, fixata la gura cornetului, vom pastra deschizatura,...Citeste continuarea

Creme caramel

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Mai intai punem laptele la infuzat impreuna cu batonul de vanilie ,dupa ce am scos in prealabil si semintele,pe care le punem si pe ele in lapte.Cand incepe sa fiarba,oprim focul,scoatem batonul...Citeste continuarea

Cornulete cu sunca si cascaval

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga untul, oul + galbenusul, treptat laptele caldut si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca o ora, apoi se intinde si se taie triunghiuri care se...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Din oua,lapte,vanilie,praf de copt,sare si faina am facut compozitia la clatite.Separat am mixat frisca.Am pus la microunde 3 linguri fineti.Le-am amestecat cu frisca.Dupa ce am facut clatitele...Citeste continuarea

Conopida cu smantana

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Se spala conopida se desface buchetelele. Se incinge uleiul in cratita, se adauga ceapa tocata, apoi buchetelele de conopida, se pune si putina apa( 3 linguri) si se soteaza putin. Se mai...Citeste continuarea

Ciorba de Perisoare

Postat de: nico15 in Ciorbe

Se spala si se curata legumele, dupa care se trece la tocarea lor(pot fi si rase pe razatoarea mare). Eu calesc un pic legumele, adaug ceapa, morcovii, telina, ardeii si dovlecelul ultimul,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu piept de pui

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile de membrana exterioara, se toaca coditele aferente marunt, se amesteca cu pieptul de pui tocat. Se amesteca si cu ou se adauga sare si piper, am adaugat si un pic de unt. Tava...Citeste continuarea

Ciorba de Burta a la Nico

Postat de: nico15 in Ciorbe

 Se spala burta, se clateste bine si se pune la fiert totodata se pune si un ciolan de vita. Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari, aproximativ dupa vreo 40 de minute...Citeste continuarea

Clatite cu mere

Postat de: BucatarialuiDodo in Dulciuri

Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilinat până devin spumă, apoi adăugăm apa şi făina + praful de  copt alternativ. La fel de bine se poate folosi lapte,...Citeste continuarea

Cozonac cu fructe uscate

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Pentru a pregati aluatul procedam exact ca la  cozonacul cu nuca postat ieri.  Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de perisoare

Postat de: RuxyRux in Ciorbe

Spalam si tocam mai din topor zarzavatul, ca doar facem ciorba taraneasca... Incingem o lingura de ulei in oala si adaugam zarzavatul tocat, sotam cateva minute si apoi stingem cu apa. lasam sa...Citeste continuarea

Ciorbă de salată

Postat de: Cristina_Vivi in Ciorbe

Se taie slănina şi se pune la prajit până se face sticloasă (în oala în care se face ciorba) apoi adăugăm ceapa tăiată mărunt şi morcovul răzuit sau cum vreţi voi. SE...Citeste continuarea

Cartofi cu vin, usturoi si rozmarin...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Curatam si spalam cartofii, ii taiem ca pentru cuptor, apoi ii lasam 15 minute in vin si usturoi zdrobit amestecandu-i cu mana din cand in cand. Adaugam si rozmarinul si-i frecam putin, apoi...Citeste continuarea

Couscous cu legume si copanele

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

        Tocam legumele si le calim in putin ulei de palmier. Adaugam  copanelele si sucul de rosii, apoi potrivim de sare si piper. Spre final punem si usturoiul...Citeste continuarea

Coltunasi cu branza

Postat de: divainbucatarie in Paste

Cartofii fierti ii dam prim razatoarea mare. Facem un aluat din faina, cartofi si sare. Framantam bine si ajustam cantitatea de faina pana ce se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut(1/2 de cana), drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: meosiris in Mancaruri de legume

Calim ceapa tocata marunt apoi adaugam ciupercutele taiate felii si completam cu apa pana cand ciupercile sunt acoperite complet. Lasam la fiert pana mai scade un pic. Intre timp facem un...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

-Am desfacut conopida in buchetele si am cufundat-o in apa fierbinte cu un praf de sare pana am putut sa o patrund cu o furculita. Am scos conopida si am lasat-o la scurs. -Intre timp, am...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai

Postat de: postavaru in Ciorbe

Se curata ceapa si zarzavatul si se taie marunt. Se pune la fiert o ceapa, morcovii, pastarnacul si telina. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga si ardeiul taiat cubulete. Se lasa sa dea cateva...Citeste continuarea

Cozonac cu multa nuca de post

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: mixam margarina(care sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana ce acesta se topeste. adaugam apa minerala. apoi punem drojdia,pe care o frecam inainte cu o lingurita...Citeste continuarea

Chiftele marinate in sos de rosii

Postat de: ela in Mancaruri cu carne

Se prepara chiftelele din carnea tocata,smantana,ketchup,ou,pesmet,patrunjelul tocat,sare si piper.Se amesteca toate ingredientele foarte bine si cu mana se formeaza chftele mai marisoare.Se...Citeste continuarea

Cornulete de post cu rahat sau gem...

Postat de: madalina27 in Dulciuri

Se amesteca toate ingrediente,apoi din toata coca luam bilute pe care le intindem intr-o foaie foarte subtire peste care punem gem rulam si apoi taiem bucati de maxim 2 cm si le asezam in tava...Citeste continuarea

Cârnaţi de casă

Postat de: ionix in Mezel de casa

Maţele după ce au fost curăţate trebuie spălate în câteva ape cu oţet. Carnea care a stat la saramură se curăţă bine de sare şi se şterge de sânge. După aceea...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu vin si mujdei

Postat de: nadina73 in Crap / Caras

Se condimeteaza bine pestele cu sare , piper. Se pune ulei intr-o tava de yena (iese mai crocant in vasul de yena), se pune la cuptor pentru 10 minute sa se infierbante bine, se scoate tava cu...Citeste continuarea

Chifle si cornuri simple

Postat de: mamaieelena in Piine

Se pune faina in lighean si se face o adancitura in care se pun: drojdia, sarea, zaharul, margarina si apa. Se framanta energic si apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza cantitatea apoi se...Citeste continuarea

Clatite cu "Fanta" si gem de...

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca faina (sincer am turnat cu punga ,.dar aproximativ 500 g) cu sarea, coaja de portocale si lamaie si esenta. Se pune cate putin din Fanta si se mixeaza cu robotul bine (grija ca face...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]