Ciocolata de casa

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Dec 2010 | 11543 vizualizari

 

Am tot testat eu retete (nu chiar pe toate:)) ) pana am ajuns sa mi-o "inventez " pe a mea.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr lapte praf
  • doua cani+ 2linguri zahar (de 250ml)
  • o cana apa
  • o lingurita zeama lamaie
  • esenta migdale (jumatate lingurita)-sau de rom
  • 40 gr cacao
  • 30 gr nuca taiata
  • 30 gr stafide
  • o lingura amidon
  • 50 unt
  • 50 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Apa impreuna cu zaharul si zeama de lamaie se pune la fiert, intr-un ceaun, la foc mediu.

Din momentul in care incepe sa fiiarba se lasa la foc mic, 14 minute dupa care se adauga amidonul, untul si margarina si se mai fierbe 2minute.

Se ia de pe foc si se adauga cacaua si laptele praf, cernute, esenta, nucile si stafidele si se omogenizeaza bine compozitia.

Ungem o tava cu unt, si turnam ciocolata calda.

Lasam sa se racoreasca bine si bagam la frigider.

Cand s-a intarit bine, portionam si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

gaby_duceag 1

22.08.2011, 19:21

da, dia ca nu se face duminica

diaconta 1

22.08.2011, 19:23

pai si eu in weekend fac,ca n-am timp altadata

raluca85 1

15.10.2011, 14:51

super bun@!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos

pe 03.04 la 10:08

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

pe 03.04 la 10:02

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert croissante cu ciocolata