Ciorba de vacuta cu tarhon

de Dulceatadetrandafiri in Ciorbe, 22 Mar 2011 | 8433 vizualizari

 

Incerc, pe cat posibil, sa nu treaca nicio saptamana fara o ciorba buna si calda. Obicei deprins din copilarie, cand masa de pranz se lua la ora fixa si era compusa din felul intai, al doilea si desert. E greu sa le impaci pe toate, in timpurile grabite de astazi, dar poti macar incerca :).

Cred ca orice gospodina, dupa primele doua-trei ciorbe preparate, pune ingredientele "dupa ochi", isi cunoaste oala si nu-si masoara fiecare ml de apa turnata. Asadar, cantitatile de mai jos sunt mai mult orientative, poate-ti place ciorba mai plina ori mai "chioara". N-as stii sa-ti spun cati litri de apa am pus (tocmai pentru ca folosesc oala aia de ciorba :) ), cred ca vreo 3, dar vei vedea ca, in functie de timpul de fierbere al carnii va trebui sa mai adaugi. Nu-ti face griji, n-am auzit pe nimeni sa fi dat chix cu vreo ciorba.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 6-8 portii:
  • 600 gr carne de vita pentru ciorba (chiar asa scrie pe ea, de-a gata la caserola)
  • 300 gr morcovi (cam 3 bucati)
  • 200 gr telina
  • 300 gr cartofi (2 bucati)
  • 100 gr ardei gras
  • 160 gr rosii bucatele cu suc (conserva CIRIO)
  • o ceapa mica
  • o legatura de patrunjel
  • 3-4 linguri de tarhon tocat
  • 2 cubulete cu gust de vita
  • o lingurita de legume deshidratate
  • cimbru, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta cu tarhon:

Carnea o speli si o tai bucatele mici, o pui la fiert cam o ora si jumatate. Unii o tin mai putin, mie-mi place sa o las la foc mic, in tihna. Primele minute indepartezi spuma, pana ramane limpede zeama. Alaturi, mai fierbi niste apa si suplimentezi in oala mare, pe masura ce zeama in care fierbe carnea scade.

Telina, morcovii, ceapa, le tai marunt. Cartofii si ardeiul - cubulete.

Cand a mai ramas jumatate de ora din timpul total de fierbere, adaugi morcovii, telina, ceapa. Dupa inca vreo zece minute, adaugi ardeiul, cartofii, rosiile decojite, cubuletele cu gust de vita, legumele deshidratate, condimentezi. Cu 5 minute inainte de a stinge focul, pui tarhonul tocat, cimbrul. Daca-ti place, pui si patrunjel atunci cand o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

MVMih 1

25.03.2011, 09:01

Am facut si eu o ciorbita acum 2 zile. Avand in vedere ca arata tare bine ciorbita preparata de tine si imi place reteta e urmatoarea ciorbita la rand. O zi buna

Dulceatadetrandafiri 1

25.03.2011, 09:25

Va servesc pe toate cu bucurie . Luati un loc!

Ma bucur ca va place!

Totusi, o mica nota de subsol: de obicei pun numai legume deshidratate, cumparate de la plafar, pentru a evita chimicalele. In cazul asta, mai trebuie adaugata sare.

Daca folositi cubulete cu arome (am folosit doar de data asta pentru ca mi le adusese cineva si am vrut sa vad cum sunt), gustul va iesi mai puternic de vita (bun dar pacat ca nociv...) si nu va mai trebui adaugata sare. S-aveti pofta!

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 06:56

buna ciorbica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de pui