Ciorba cu cartofi

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 10 Mai 2011 | 4509 vizualizari

 

O alta varianta pentru ciorba de cartofi

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de cartofi
  • 2-3 rosii, bulion
  • 2 l apa, 1 l bors,
  • sare (delikat)
  • smantana, 1 ou
  • 2-3 linguri de untdelemn
  • 2 cepe, 1 morcov, 2 ardei capia
  • radacina de  pastarnac, patrunjel si telina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu cartofi:

Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte.

Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se farame. Adaugam apoi delikatul/sarea (dupa gust), borsul si una sau doua linguri de bulion. Cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga oul (batut usor inainte) si verdeata (patrunjelul, leusteanul si tarhonul, acesta din urma conferind ciorbei un gust deosebit). Se serveste cu smantana.

Pofta  buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]