Conopida crocanta

de novembber in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2011 | 5085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o conopida mica
  • 1/2 cup faina
  • 1/4 cup amidon
  • 2 linguri fulgi de cartofi
  • un varf lingurita boia iute
  • 3/4 cup apa minerala
  • un ou
  • pesmet (facut in casa din paine uscata si biscuiti sarati)
  • ulei pntru prajit
  • sare, piper, susan negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida crocanta:

Conopida se rupe in buchetele de 4-5 cm diametru, se fierbe "al dente" in apa sarata. Se scurge bine.

Intr-un castron se amesteca faina, amidon, fulgi de cartofi, boia, se adauga oul si apa minerala, se amesteca bine cu un tel pana se dizolva cocoloasele. In alt castron se amesteca pesmetul cu sare, piper si susan negru.

Se incinge uleiul intr-un tuci. Conopida se tavaleste prin compozitia de faina, apoi se da prin pesmet si se prajesc in uleiul incins pana capata o culoare aramie.

Se servesc calde sau reci. Pofta mare!

TIPS-URI

1

pesmetul e recomadat sa fie facut in casa, nu asa fin ca cel din comert, din paine uscata si biscuiti sarati, pentru a fi cat mai crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor