Coca de Llanda
Postat de: carla20 in DulciuriPunem ouale intr-un castron,adaugam iaurtul,coaja de lamaie si mixam.Adaugam faina amestecata cu praful de copt mixand in continuare,apoi adaugam zaharul iar la sfarsit uleiul.Omogenizam....Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: MIUTA in DulciuriApa,zeama de lamaie si zaharul se pun la fiert la foc mediu. Din momentul in care incepe sa fiarba se lasa la foc mic 15 minute dupa care se adauga untul si amidonul. Se ia de pe foc si se...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne tocata si ciuperci
Postat de: MIUTA in CannelloniPentru inceput se caleste in 4 linguri de ulei ceapa. Se adauga carnea tocata si ciupercile taiate marunt. Se condimenteaza cu sare, piper si putin cimbru. Se lasa la foc mic pana scade apa lasata...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne tocata
Postat de: LALY in CannelloniPreparare sos Bechamel :punem untul intr-o cratita sa se topeasca. Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza toata. Adaugam laptele cate un pic si amestecam energic cu un tel sa nu se...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu ou batut
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeCarnea am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert cu putina sare. Am spumat bineee – bineee. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am scos carnea si am strecurat zeama. Am pus la calit...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei la cuptor
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare. Presaram peste ei un praf de sare,ii lasam sa lase apa 5 minute dupa care ii scurgem bine. Adaugam restul ingredientelor si framantam cu mana. Formam...Citeste continuarea
Cornuri cu mere
Postat de: oana_pisicutza16 in DulciuriDizolvam plicul de drojdie in 2-3 linguri de lapte caldut. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina pana obtinem un aluat moale si ne lipicios. Lasam aluatul obtinut la...Citeste continuarea
Costita fiarta cu usturoi
Postat de: adela1981 in Mezel de casaSe spala costita si se pune la fiert in apa cu foarte putina sare (s-ar putea sa fie sarata daca a fost afumata) si cu 6 catei de usturoi. Se lasa la fiert la foc potrivit (nu mare). Dupa ce a...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu legume
Postat de: gatiticuspor in CiorbeSe pune la fiert carnea in apa cu putina sare si se ia spuma. Cand aceasta nu se mai formeaza se adauga ceapa tocata, cartofii taiati cuburi, morcovul rondele si fasolea verde taiata bucati....Citeste continuarea
Cuibuşor de pui
Postat de: kukibella in Vitase amesteca carnea tocata cu restul ingredientelor. se formeaza chiftelute mici care se prajesc ın ulei ıncins pana se rumenesc. orezul se caleşte ın uleiul de masline ptr.2-3 min.;se...Citeste continuarea
Chec cu visine si cocos
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriAm mixat ouale cu zaharul timp de 5 minute. Am adaugat uleiul, mixand continuu, apoi laptele si esenta de vanilie. Am amestecat faina cu praful de copt si nuca de cocos si am adaugat peste...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeAm pus la fiert jumătatea de pui (pentru ca puiul era din comerţ, eu am adaugat şi un pic de grăsime de gaină de curte pe care o aveam în congelator). După ce am luat spuma, am...Citeste continuarea
Chifle de casa
Postat de: Sim0naWorld in PiineAm amestecat cele doua faini, cu drojdia si semintele de floarea soarelui. Am adaugat 1 lingura de zeama de lamaie si apa minerala si am amestecat cu o lingura. Am adaugat 1 lingura de...Citeste continuarea
Ceafa de porc in sos de smantana
Postat de: Sim0naWorld in PorcBucatile de ceafa le-am sarat si piperat si le-am dat la frigider ptr o ora Cand carnea s-a odihnit suficient, am pus-o la prajit in putin ulei, lasand-o sa se caleasca pe ambele parti. Am...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de pui
Postat de: adela1981 in CiorbeSe curata, se spala puiul si se taie in bucati, se pune la fiert, dupa primul clocot se ia spuma. Se curata, se spala legumele si se taie. Se caleste ceapa taiata apoi se...Citeste continuarea
Cubulete cu menta
Postat de: ianculubita in Prajituriouale cu putina sare le bati cu zahar pana-si dubleaza volumul si are un aspect spumos; adaugi ulei cate putin,iaurt,cocos,siropul,vanilia si la urma faina amestecata cu praful de copt; in...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu gulii
Postat de: MIUTA in Supe/CiorbeSe taie ceapa fin si se caleste in ulei.Se adauga un morcov dar pe razatoarea fina si se lasa sa se caleasca impreuna cu ceapa inca 2-3 minute.Se pune pasta de ardei si se adauga cca 3 litri de...Citeste continuarea
Chec cu dovlecei
Postat de: kukibella in Aperitive / Garnituriouale se bat spuma adaugandu-se treptat iaurtul şi uleiul. se adauga branza şi caşcavalul ,dovlecei dati prin razatoare şi storşi; se amesteca compozitia;peste se adauga ın ploaie...Citeste continuarea
Chocolate & dulce de leche brownies
Postat de: diaconta in PrajituriPentru inceput,tapetam o tava de 20x30 cm cu faina sau hartie de copt,cum preferati. Ciocolata maruntita,o punem impreuna cu untul intr-un vas pe baie de aburi.Avem grija ca fundul vasului in...Citeste continuarea
Cupcakes şi tartă cu cremă de...
Postat de: diaconta in PrajituriPreparam mai intai compozitia pentru blat si cupcakes. Ciocolata rupta bucati,o punem la bain marine impreuna cu laptele si untul.Lasam sa se dizolve.Nu amestecam prea mult.Lasam amestecul sa...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de vita si porc
Postat de: panacris in CannelloniCarnea tocata se prajeste usor in vasul wok cu un strop de ulei de masline, se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa, se asezoneaza de sare, piper si oregano si se lasa la fiert, acoperit...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu susan servit cu...
Postat de: nico15 in PorcCotletul se aranjeaza, se scoate carnea de pe os si se va imbraca osul in staniol sa nu se arda, dupa care bucatile de carne se ung cu ulei se sareaza si pipereaza si se fac mici incizii in carne...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu piure de fasole...
Postat de: nico15 in PorcSe ia bucata de cotlet si se scot bucati de carne si piele de pe oase, pentru a ramane osul fara carne, dupa ce am terminat de aranjat bucata de carne, trecem la pregatirea umpluturii....Citeste continuarea
Costite cu varza acra
Postat de: Sidy in PorcAm taiat varza fideluta dupa ce a stat la scurs si desarat. Dacă este prea sărată, o lăsati asa taiata fideluta ,în apă rece în continuare. Am calit ceapa...Citeste continuarea
Chiftelute din dovlecel
Postat de: timea in Mancaruri de legumeDam dovlecelul prin razatoarea mare si o stoarcem de apa pe care o lasa. Batem oul in care adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat si dovlecelul ras. Adaugam sare, piper si 2...Citeste continuarea
Cuiburi de viespi
Postat de: MIUTA in DulciuriSe cerne faina intr-un lighean. Se face in mijlocul fainii o gropita si acolo vom pune laptele caldut,drojdia dizolvata si o lingura de zahar.Amestecam compozitia cu putina faina,acoperim si...Citeste continuarea
Ciorba de varza acra cu afumatura
Postat de: Sidy in CiorbeSe pune afumatura( oase garf si carnati) la fiert circa 30 de minute.Adaugam pasta de gogosari ,varza murata taiata fideluta peste aproximativ 4-4.5 l apa. Lasam sa fiarba. La sfarsit se...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de pui
Postat de: Steffy in CannelloniSalsa (sosul de rosii) Punem intr-o tigaie si prajim ceapa tocata marunt. O lasam doar sa isi schimbe culoarea si adaugam sosul de rosii, 250 ml apa, sare, piper, oregano dupa gust. O lasam...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: mitinita in DulciuriClatitele: Se amesteca ouale,cu lingura de ulei si sarea. Se adauga faina si laptele si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apa minerala,clatitele trebuie sa fie mai grosute...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCarnea se taie cubulete mici si se pune la fiert in oala de ciorba impreuna cu ceapa intreaga. Legumele se taie dupa preferinte si se calesc in putin ulei de masline, dupa care se adauga in...Citeste continuarea
Cartofi in crusta de mustar
Postat de: VERONICA2607 in Mancaruri de postCuratam, spalam si taiem cartofii si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare, insa nu-i lasam sa fiarba prea mult, ci doar cat sa intre furculita in ei. Separat pregatim sosul amestecand...Citeste continuarea
Cornuri cu dulceata de capsuni si...
Postat de: medioto59 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine. Am pus in masina de paine laptele, esenta de vanilie, oul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, untul moale, faina si la final drojdia. Cand aluatul este gata il...Citeste continuarea
Cubulete imbatate in vin, pe pat de...
Postat de: Sidy in PorcSe taie carnea in cubulete potrivit de mari si se tine intr-un bait facut din usturoi presat, vin si mustar, la rece macar o ora. Prazul taiat marunt il sotam in doua linguri ulei pina devine...Citeste continuarea
Cornulete cu dulceata de gutui si nuca
Postat de: VERONICA2607 in DulciuriSe ia aluatul si se intinde pe masa tapetata cu faina, in foaie de 1 cm grosime si in forma de cerc. Dulceata de gutui se amesteca cu nuca macinata. Aluatul in forma de cerc se taie in triunghiuri...Citeste continuarea
Cartofi in crusta de mustar ( post )
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postCuratam si spalam cartofii. Ii taiem felii mai groase, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare, insa nu-i lasam sa fiarba prea mult, ci doar cat sa intre furculita in ei ( facem asta pentru...Citeste continuarea
Coronita aperitiv
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriTaiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare (cu gauri mari). Faramitam branza cu o furculita sau o dam tot pe razatoarea mare. Punem intr-un castron faina, adaugam apoi praful de copt si...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu nuca
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas se pune untura,praful de copt stins cu otet si apa si se freaca cu o lingura pana compozitia devine omogena(va arata ca o maioneza).Se adauga faina cernuta si se framanta cu mana pana...Citeste continuarea
Cotlet de porc pe pat de ceapa
Postat de: panacris in PorcSe pregateste un sos din mustar, ulei de masline si sare, cu care se "maseaza" cotletele. Ceapa se curata, se taie rondele si se aseaza intr-o tava termorezistenta. Se pun cotletele...Citeste continuarea
Ciorba de burta de vita
Postat de: ela in CiorbeBurta o lasam la decongelat cu cateva ore inainte. Curatam ardeiul si il taiem in doua.Curatam doi morcovi si pastarnacul.Muschiuletul de vita il taiem marunt.Punem la fiert intr-o oala...Citeste continuarea
Crap la cuptor
Postat de: Sim0naWorld in Crap / CarasPentru inceput am condimentat peste cu condiment special pentru peste si piper. L-am dat la rece pentru 2-3 ore. Intre timp am pregatit o tava in care am pus ulei de masline. Am adaugat ardeii...Citeste continuarea
Chec cu limetă
Postat de: mena29 in PrajituriInt-un bol am amestecat bine zaharul, mierea si uleiul dupa care am adaugat laptele de soia, coaja rasa de limeta si sucul. In alt bol am cernut faina, praful de copt si amidonul, am adaugat...Citeste continuarea
Cartofi sub capac
Postat de: mimmi in Mancaruri de postCuratam cartofii si ii taiem ca pentru cartofi pai. Ii punem intr-o tigaie antiaderenta unde adaugam uleiul si un pahar de apa. Presaram dupa gust sare si piper si ii lasam acoperiti sa se...Citeste continuarea
Clatite cu bezea
Postat de: sufletista in DulciuriMixam ouale cu sarea si zaharul,adaugam sana,coaja de lamaie si zeama,praful de copt si faina mixam si dam la frigider 30 min,adaugam putin ulei si amestecam. Incalzim bine tigaia si facem...Citeste continuarea
Crenvurști de casă
Postat de: elucubratiiculinare in Mezel de casaPregătim condimentele. Pregătim mațele, le spălăm bine în multe ape. Carnea se spală bine, se curăță de tendoane și se dă de două ori prin mașina de tocat prin sita...Citeste continuarea
Cotlet de porc in zeama de varza
Postat de: Sidy in PorcCotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa 30 de minute il intoarcem pe cealalta parte....Citeste continuarea
Choux a la creme rapide
Postat de: angyb in PrajituriCrema: Amestecati faina cu oul si zaharul dupa care adaugati laptele amestecand mereu. Puneti oala pe baine marie si amestecati pana cand se ingroasa.Lasati sa se raceasca. Cand crema s-a...Citeste continuarea
Crema de vanilie
Postat de: giorgi in Prajituri1/2 pachet unt (100 gr)se pune la fiert pe baie marie cu 7 linguri de zahar si vanilie,amestecand continuu.Cand untul se topeste se adauga 5 linguri cu varf de faina .Se amesteca energic si dupa...Citeste continuarea
Chec din faina integrala si nuci
Postat de: RuxyRux in PrajituriAm pus la mixer ouale si praful de sare, am mixat 1-2 minute si am adaugat zaharul pudra( facut din zahar brun). Se mixeaza zece minute pana creste in volum compozitia si adaugam nuca macinata...Citeste continuarea
Cornuri cu şuncă
Postat de: botcrina in Aperitive / Garnituri. Dizolvăm drojdia în puţină smântână, după care o lăsăm să crească circa 10 minute. Amestecăm margarina, untura, făina,sarea, gălbenuşurile, drojdia şi...Citeste continuarea
Chinezoaica
Postat de: LUK in PrajituriUntul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao. Albusurile se...Citeste continuarea