A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de cartofi cu carnati de...

Postat de: MIUTA in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca Se caleste in ulei o jumatate de morcov dat pe razatoarea mica.Se adauga ceapa taiata fin,ardeiul...Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Am pus pe foc 500 ml lapte, la foc mic, lasand sa dea in clocot. Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar si zaharul vanilat. Cand amestecul s-a albit, am adaugat cele 50...Citeste continuarea

Chec mozaic

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina cernuta in prealabil cu praful de copt. Incorporam rand pe rand ouale, apoi putin cate putin uleiul si vinul. Taiem cubulete sunca ,ardeiul gras il curatam si il taiem si pe...Citeste continuarea

Cozonac de post

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Intr-un lighean se pune apa călduță,drojdia,zaharul,sarea,mirodeniile si faina treptat pana la incorporarea definitiva. Margarina se topeste la foc mic si se adauga treptat framantand si...Citeste continuarea

Choix a la creme

Postat de: dakris in Prajituri

Apa, zaharul, uleiul si sarea se pun intr-o craticioara pe foc. Cand incep sa fiarba se pune faina toata odata si se amesteca rapid cu un tel. Se mai mentine pe foc inca cca 3 min si se lasa sa se...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carnati de casa

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare. Pana fierb, calim, nu prajim ceapa si ardeiul tocate in ulei la foc mic, iar cand e calita adaugam boia si luam de pe foc. Cand sunt fierti...Citeste continuarea

Ciorba de loboda (varianta mea)

Postat de: marinicayou10 in Ciorbe

Curatam legumele si le spalam. Morcovul, ceapa si ardeiul gras le tocam si le calim cu putin ulei direct in oala in care facem ciorba. Doar le inmuiem putin (nu le prajim). Adaugam cartofii si...Citeste continuarea

Clatite cu branza

Postat de: sufletista in Dulciuri

Branza o mixam putin(eu am preferat sa nu o mixez foarte bine) cu zaharul,adaugam untul si ouale mixand bine dupa fiecare,adaugam laptele si zaharul vanilat,praful de copt,un praf de sare si faina...Citeste continuarea

Covrigei cu cernusca si susan

Postat de: dentistutza in Aperitive / Garnituri

Drojdia se dizolva in apa calduta impreuna cu zaharul, Intr-un castron incapator se toarna uleiul, apa cu drojdia si zaharul si sarea. Treptat se adauga faina, framnatand pana se obtine un aluat...Citeste continuarea

Calavie ( paine cu vin )

Postat de: Ina in Mancaruri de post

Varianta 1.   Vinul cu zaharul se dau in clocot si se toarna fierbinte peste bucati de paine impletita , fierbinte.  Varianta 2.   Punem intr-un castron zaharul, vinul si...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolată

Postat de: diaconta in Dulciuri

Pregatim mai intai crusta.Topim ciocolata rupta bucati impreuna cu untul.Sfaramam biscuitii,eu am folosit robotul.Turnam amestecul de ciocolata cu unt peste biscuiti si amestecam. Punem...Citeste continuarea

Cupcakes cu fructe de padure si...

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca bine faina cu praful de copt Amesteca sucul de fructe cu laptele Incalzeste cuptorul la 180 C Mixeaza untul cu zaharul cateva minunte, pana se formeaza o...Citeste continuarea

Crap in crusta de rosii deshidratate

Postat de: medioto59 in Peste

Pestele se curata de solzi si de intestine,se spala si se lasa la scurs dupa care se condimenteaza cu sare .atat pe exterior cat si in interior.Rosiile deshidratate se pun intr-o cana peste care...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu costita de porc

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Luam bucata de costita ,o trecem pe sub un jet de apa apoi o portionam. Varza o spalam bine si o taiem fideluta. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il radem de coaja,apoi il dam pe...Citeste continuarea

Conopida pane de post

Postat de: ana77 in Mancaruri de post

- se curata conopida, se taie buchetele mici si se pune la fiert in apa cu sare 10-15 min dupa care se scurge si se lasa putin deoparte sa pregatim paneul - se amesteca intr-un vas pesmetul cu...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde - Reteta...

Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri de post

Cum se prepara Ciorba de fasole verde - Reteta gustoasa de post Ceapa tocata marunt se caleste in ulei. Se adauga morcovul, pastarnacul, telina si ardeii, tocate toate marunt. Se adauga apa...Citeste continuarea

Chiftelute prajite

Postat de: Sim0naWorld in Porc

Ceapa, mararul si patrunjelul le-am toacat marunt, usturoiul l-am pisat si am amestecat toate cu carnea tocata si ouale. Cartoful l-am dat prin razatoarea mica, l-am scurs de zeama si l-am...Citeste continuarea

Curry de pui

Postat de: ianculubita in Pui

Toate legumele curatate,spalate,taiate cubulete sau julien,se calesc 5min in ulei incins,se adauga carnea taiata fasii,se adauga toate condimentele si supa; se lasa sa fiarba 15min,se adauga...Citeste continuarea

Chifle fragede de post

Postat de: ana77 in Piine

- se aseaza faina intr-un castron, se adauga drojdia amestecata cu zaharul si 1/2 din apa si lasata sa creasca putin, sarea, margarina si se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa la...Citeste continuarea

Calamar pane in cosulete de paine

Postat de: MyCookingLife in Fructe de mare

Se lasa inelele de calamar 15 minute in lapte, la frigider. Se dau prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Se prajesc in baie de ulei in mod normal. Eu am pus foarte putin ulei. ...Citeste continuarea

Covridog

Postat de: deyutzky in Mancaruri cu carne

Dizolvam drojdia cu zaharul in 150 ml apa calduta. Punem faina intr-un bol peste care adaugam drojdia dizolvata plus restul ingredientelor (uleiul, sarea, 1 ou) si framantam bine pana aluatul...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu legume la cuptor

Postat de: Sim0naWorld in Porc

Bucata de ceafa am transat-o si am condimentat-o cu sare si piper. Am lasat la rece cca 1 ora. Prazul l-am taiat rondele, ceapa julien, iar ardeiul bucati potrivit de mari. Am adaugat cimbru,...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: postavaru in Porc

Feliile de carne le batem cu ciocanul pentru snitele apoi le condimentam cu sare si piper. Pe fiecare felie de carne asezam o felie de sunca (taiata subtire) si 2-3 bucatele de cascaval. Rulam...Citeste continuarea

Ciorba dupa taierea porcului

Postat de: adela1981 in Ciorbe

Carnea  cu os se taie bucatele (de preferat muschiulet cu os), iar compozitia de carnati  se amesteca cu oul batut si se formeaza perisoare. Se pune la fiert carnea si perisoarele si se...Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: LALY in Ciorbe

Deci, curatam salata, morcovul si ceapa si le spalam. Oprim doua fire de ceapa pentru prajeala. Taiem salata fideluta, morovul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici, iar ceapa se taie rondele...Citeste continuarea

Clatite cu crema de branza fina

Postat de: simona119 in Dulciuri

Aseara am avut pofta de clatite, dar am vrut sa incerc ceva nou si deosebit, asa ca am facut o umplutura de crema de branza care a iesit minunata. Am amestecat 450g de crema de branza cu 2...Citeste continuarea

Chinezoaica

Postat de: deliciousflavours in Prajituri

Mixam untul moale cu zahar, pana devine ca o spuma cremoasa. Adaugam si faina amestecata in prealabil cu cacaoa si praful de copt, de asemenea adaugam si nuca macinata. Albusurile le batem spuma...Citeste continuarea

Cornuri cu ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si punem oul, ulieul, otetul si sarea. Framantam apoi adaugand apa calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios....Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: Criss in Prajituri

Apa si untul se pun la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se ia de pe fos si se adauga toata faina. Se adauga apoi ouale pe rand. Eu folosesc intotdeauna mixerul pentru ca e mai usor de inglobat...Citeste continuarea

Clatite americane (2)

Postat de: sufletista in Dulciuri

Albusurile se bat spuma cu 1 praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, adaugam albusurile spuma si restul de...Citeste continuarea

Cornulete fragede (de post)

Postat de: dakris in Dulciuri

Zaharul se dizolva in borsul caldut. Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o gropita in care se pun drojdia uscata, borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca...Citeste continuarea

Chec bicolor

Postat de: miremirc in Prajituri

Intr-un castron mixam albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul moale si esenta de vanilie. Adaugam si dulceata din coji de portocale. La final...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: Criss in Dulciuri

Apa  + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea .   Se adauga cacao si si se amesteca, se lasa sa mai dea un...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: Sim0naWorld in Vita

Carnea am spalat-o bine, schimband de mai multe ori apa. Rosiile le-am oparit in apa cu sare. Am pus carnea la fiert in apa cu sare, spumand mereu. Cand carnea este fierta, am taiat-o...Citeste continuarea

Cupcakes cu migdale si frosting din...

Postat de: Brindusa in Prajituri

Aureste putin migdalele in cuptor. Dupa ce s-au racit bine macina-le nu foarte mic. Bate bine albusurile cu un praf de sare, Intr-un castron mare mixeaza untul cu zaharul 2-3 minute, pana...Citeste continuarea

Cheesecake cu pere

Postat de: alba_zori in Prajituri

Pregatirea e chiar simpla si in trei miscari. 1.Sfaramam bine biscuitii si ii amestecam cu margarina, punem in frigider intr-o forma de silicon la odihnit un pic,cam 15 minute. 2.taiem...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat-reteta de post

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-dizolvam drojdia ,zaharul,sarea in borsul caldut,adaugam uleiul si faina cat sa iasa un aluat potrivit -lasam la temperatura camerei sa se odihneasca  intre timp taiem cubulete rahatul...Citeste continuarea

Crema de chocolate negro con...

Postat de: naomy in Dulciuri

Stoarcem sucul  de la portocala si razuim coaja si o amestecam cu zaharul brun si o lasam deoparte.Se zdrobeste ciocolata si se pune in blender,separat clocotim apa pe...Citeste continuarea

Chec cu ness

Postat de: ionix in Prajituri

Untul se freacă cu zahărul, până se topește zahărul. se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, și se încorporează în unt. Alternativ se va pune laptele și...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu soia si ciuperci

Postat de: adela1981 in Mancaruri de post

In primul rand punem soiaua la fiert in apa clocotita cu sare si lasam cca 15-20 min, apoi  scurgem  de apa foarte bine. Ceapa  si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2...Citeste continuarea

Clatite umplute cu portocale in sos...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de portocala. Adaugam praful de copt,apoi faina in ploaie,timp in care invartim mereu in compozitie....Citeste continuarea

Ciorba de iepure de casa

Postat de: ela in Ciorbe

Taiem ceapa rondele. Pastarnacul si morcovii ii curatam si ii taiem marunt. Curatam ardeii si ii taiem cubulete. Punem legumele cu sare si piper in putin ulei intr-o tigaie (eu le-am pus intr-o...Citeste continuarea

Chifteluțe de năut - de post

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Năutul se pune în apă rece peste noapte. A doua zi se pune la fiert pentru aproximativ o oră. Se scurge și se lasă la răcit. Între timp curățăm ceapa verde și usturoiul....Citeste continuarea

Cocktail de patrunjel

Postat de: ana77 in Cocktail

- se toaca patrunjelul si se aseaza in blender peste care se pune lamaia taiata in 8 buc si celelalte ingrediente si se mixeaza 1- 1,5 min pana se face totul fin. - se toarna in pahare si se...Citeste continuarea

Cornulete de post cu bors

Postat de: gaby_d in Mancaruri de post

Amestecati intr-o cana uleiul, borsul si drojdia. Omogenizati. Cerneti faina, adaugati sarea si zaharul apoi amestecul lichid putin cate putin. Framantati un aluat maleabil, nelipicios....Citeste continuarea

Carne de pui la cuptor cu sos de soia

Postat de: madlena in Pui

Carnea de pui se spala si se pune intr-un vas de sticla (care sa aiba capac), se asezoneaza cu sare, piper dupa gustul fiecaruia. Se adauga putin ulei cam 50 ml. si sosul de soia (se gaseste in...Citeste continuarea

Chocolate Toothpaste

Postat de: gatiticuspor in Prajituri

Amestecati intr-un bol margarina cu zaharul pana se formeaza o crema omogena. Peste aceasta crema adaugati cacao si ciocolata calda pudra apoi amestecati bine. Intr-un alt bol amestecati...Citeste continuarea

Copanele cu cartofi in sos de bere...

Postat de: bubulina44 in Pui

Copanelele se spala bine, se verifica sa fie curatate bine de puf si pene, apoi se sterg cu un prosop/servetel uscat. Se cresteaza pe alocuri, apoi se condimenteaza cu sare, piper, boia (am pus si...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu prune uscate

Postat de: postavaru in Ciorbe

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o "spinare" de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam de cate ori este nevoie. Adaugam apoi ceapa taiata marunt...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla rosie

Postat de: ana77 in Ciorbe

- se curata, se spala si se toaca morcovul , albitura, telina si ceapa si se pun la fiert in 2 litri apa - dupa ce au fiert pe jumatate se adauga cartoful curatat si taiat cubulete mici si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]