Cous - cous cu mere - de post...
Postat de: DinDragostePentruGatit in DulciuriSe spală, se decojesc merele și se taie cuburi. Se călesc împreună cu zahărul, esența și scorțișoara. Se adaugă măsura de cous - cous, 2 + 1/2 măsuri apă caldă,...Citeste continuarea
Chiftelute de sezon cu carne de...
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanAm dat pieptul de pui, usturoiul, ceapa si painea prin masina de tocat. Le-am amestecat impreuna cu carnea de curcan. Ouale se bat separat (ca sa iasa mai pufoase chiftelele) si se amesteca...Citeste continuarea
Chec cu afine (varianta de post)
Postat de: diaconta in Mancaruri de postFaina,sarea,zaharul,uleiul si apa minerala se pun intr-un bol si se mixeaza. Se adauga praful de copt,esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se imparte compozitia in doua parti egale. Mie...Citeste continuarea
Crochete de pui pe pat de salata
Postat de: marinicayou10 in PuiTaiem pieptul de pui fasii lungi si le punem intr-un castron. Peste pui punem mustarul, oul, sarea, piperul, cimbru si oregano si amestecam bine. Lasam 30 minute, apoi dam fasiile de pui prin...Citeste continuarea
Chec cu nuca si stafide (de post)
Postat de: ana77 in Prajituri- se amesteca uleiul cu zaharul (dar nu va obositi f tare), se adauga otetul, apa, esenta ,sarea, amestecandu-se bine - se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: ana77 in Mancaruri de post- se pune soia la inmuiat in apa pt 20 min dupa care se stoarce si se adauga la chiftelute - morcovii, albitura, cartofii si ceapa se curata se spala si se dau pe razatoarea mare iar cartofii...Citeste continuarea
Cartofi crocanti la cuptor
Postat de: oana_pisicutza16 in Mancaruri de postSe curata cartofii si se taie in sferturi, se ung cu putin ulei si se dau prin condimente Dupa ce s-au condimentat bine ii tavalim prin faina de malai si ii punem in tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Cartofi la tavă cu ciuperci
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCartofii se pun la fiert cu tot cu coajă pentru aprox. 15 minute. Ciupercile se curăță și se vor tăia în două. Usturoiul se curăță și se taie in 2-3 felii. Se curăță de coajă...Citeste continuarea
Ciorbă de peşte (capete + cozi...
Postat de: DinDragostePentruGatit in CiorbePentru început se pregăteşte peştele. Se curaţă de solzi (după caz), se taie de-a lungul "burţii", se curăţă în interior de toate cele (organele se pot păstra pentru...Citeste continuarea
Ciorbă de fasole cu tarhon și...
Postat de: DinDragostePentruGatit in CiorbeFasolea se alege, se spală, se pune ”la umflat” timp de câteva ore (sau peste noapte). Restul legumelor se spală, se toacă. De regulă, pregătesc fasolea în...Citeste continuarea
Crema mascarpone cu lamaie
Postat de: LadyCrs in DulciuriUna dintre lămâi se decojește, iar coaja se taie feliuțe subțiri. Lămâia decojită și încă una se storc, iar a treia se taie felii subțiri. Se amestecă...Citeste continuarea
Chifle cu măsline negre
Postat de: DinDragostePentruGatit in PiinePentru început se cântăresc făina (proaspăt cernută), tărâțele de grâu și se amestecă într-un bol mare. Se adaugă măslinele tăiate și sarea. Adaug...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: gatiticuspor in CiorbePentru inceput puneti pe foc o oala cu apa si un praf de sare, apoi sa trecem la pregatitul legumelor, taiati cartofii cuburi. Taiati morcovul si pastarnacul bastonase, tocati ceapa marunt si...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: bylaura in PrajituriIntr-o cratita mai inalta (c.c.a. 3 l.) care merge bagata la cuptor, se pun lingurile de zahar pentru caramel. Se pune pe foc si se mesteca continuu pana se formeaza caramelul pe care il vom...Citeste continuarea
Chiftele de pui cu legume
Postat de: DinDragostePentruGatit in PuiCeapa se curăţă, se spală , se toacă mărunt. Se spală, se dau la răzătoare morcovul şi ţelina. Se toacă mărarul mărunt la fel şi usturoiul. Pâinea se...Citeste continuarea
Chiftele de pui cu ardei la cuptor
Postat de: DinDragostePentruGatit in Pui- Ceapa se curaţă, se toacă mărunt, la fel şi usturoiul; - Ardeii se spală, se taie rondele; - Ceapa, usturoiul, condimentele se amestecă împreună cu carnea; - Se modelează...Citeste continuarea
Cel mai bun chec de post, cu gem si...
Postat de: miha in PrajituriPreparare Cel mai bun chec de post, cu gem si nuca de cocos Pentru aceasta reteta am folosit dulceata de zmeura , dar se poate folosi orice alt fel de dulceata sau gem, depinde numai de...Citeste continuarea
Crema de mascarpone cu capsuni
Postat de: BuburuzaBubu in DulciuriSpalam 400 gr de capsuni si le taiem in cuburi mici.Le punem intr-un bol si adaugam 2 linguri suc de portocale si o lingura zeama de lamaie,amestecam. Intr-un alt bol punem 200gr...Citeste continuarea
Cartofi gratinaţi la cuptor
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare.Se curata si se taie rondele.Intr-un vas ceramic punem putina crema de unt si asezam un strat de cartofi.Condimentam apoi punem crema de...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu ciuperci
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja cca 30 min(sa intre furculita in ei) Ii scurgem de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece. Cand s-au racit ii curatam si ii taiem in 2 si scobim la mijloc...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in PorcClatim bucatiile de carne,le condimentam pe ambele parti si le punem in tava de cuptor si le stropim cu ulei de masline.Punem si putina apa in tava si o dam la cuptor 40 minute.Se serveste cu...Citeste continuarea
Cartofi cu carne de pui la cuptor
Postat de: aalliinnaa07 in PuiSe pune la fiert carnea de pui timp de 30min.Dupa ce este fiarta carnea,o scoatem din apa,o lasam putin sa se raceasca,apoi punem peste ea jumate din usturoi taiat marunt,vegeta,condimente pentru...Citeste continuarea
Cartofi in crusta de mustar
Postat de: gatiticuspor in Mancaruri de postSe taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii sunt indeajuns de fierti cat sa intre furculita in ei se iau de pe foc. Intr-un bol...Citeste continuarea
Cornulete cu untura
Postat de: sufletista in DulciuriGalbenusurile se amesteca cu iaurtul,zaharul,drojdia,praful de sare, Adaugam cca 400 g faina si framantam adaugand untura pana o terminam daca este nevoie mai adaugam faina sa iasa un aluat...Citeste continuarea
Chocolate Mug cake- Chec de...
Postat de: diaconta in DulciuriIntr-o cana suficient de mare(eu am pus intr-un bol care e ceva mai mare decat cana,s-a dovedit a fi masura perfecta) amestecati toate ingredientele.Cana trebuie sa fie plina doar cam...Citeste continuarea
Cosulet cu oua de Paste
Postat de: bylaura in DulciuriGelatina se pune in putina apa si se lasa la umflat. Apoi se pune pe foc pentru a se dizolva si se adauga mierea. Atentie : a nu se fierbe gelatina ! Se adauga apoi zaharul si se lucreaza...Citeste continuarea
Creme brulee - Crema de zahar ars
Postat de: irena in DulciuriCaramelizez 150 gr zahar intr o forma cu diam 24 cm, in care urmeaaza sa coc crema de zahar ars. Amestec ouale cu 150 gr zahar,vanilia,adaug laptele,apoi torn compozitia in forma tapetata...Citeste continuarea
Cremsnit american
Postat de: Zamfira in PrajituriBlat: Amestecam cele 7 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa, praful de copt (nestins), zaharul vanilat, faina si cacao. Pregatim o tava pentru prajituri, o tapetam cu hartie cerata si o...Citeste continuarea
Cosulet de branza cu salata,...
Postat de: alldaycooking in Aperitive / GarnituriPentru cosuletele de branza am ras branza si am dispus-o sub forma circulara in 2 ta v i din silicon. Am introdus in cuptor la 200 grade Celsius si am urmarit pentru a v edea cand incepe sa se...Citeste continuarea
Cozonac - baigli
Postat de: alinutzika in DulciuriSe framanta aluatul. Se pune faina si laptele praf intr-un vas, se face in mijloc o gaura cu mana, se adauga laptele cald si apoi drojdia. Se lasa 5 minute sa dospeasca putin, apoi se adauga...Citeste continuarea
Clatite cu branza dulce si zmeura
Postat de: BuburuzaBubu in Dulciuriintr-un bol se face un aluat de clatite din: Faina,cacao,lapte,zaharul vanilat,ou si praful de sare,amestecam bine toate ingredientele si lasam la odihnit pentru 10 min. Smantana pentru frisca se...Citeste continuarea
Ciorbă de varză cu afumătură
Postat de: diaconta in CiorbeMorcovii se curata si se taie rondele.Curatam si ceapa,o taiem marunt si o punem sa fiarba impreuna cu morcovii.Afumatura de taie bucati.Se pun impreuna la fiert intr-o oala cu apa...Citeste continuarea
Cus-cus cu salata de fructe de mare
Postat de: mimmi in PesteFierbem cus-cus-ul intr-un litru de apa cu un praf de sare pentru 5 minute,stingem focul si acoperim cu un capac,il lasam 10 minute deoparte,dupa care il spalam sub un jet de apa rece. Tocam ceapa...Citeste continuarea
Carnati ardelenesti cu salata de...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnatii se taie in bucatele mai mici si se cresteaza.Intr-un ceaun se pune ulei de floarea soarelui sau ulei de masline si se pun bucatiile la prajit. Se pune un capac deasupra(sa nu sara...Citeste continuarea
Chec
Postat de: dakris in DulciuriOuale se separa. Peste albusurile batute spuma cu zaharul se varsa galbenusurile amestecate cu ulei si coaja rasa de lamaie. Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se...Citeste continuarea
Crema de branza
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele si se da la rece.Se serveste pe paine prajita(sau nu,cum doriti) Citeste continuarea
Ciocolata calda
Postat de: miha in BauturiOprim cca 50 ml lapte, restul il punem la fiert cu steluta de anason. Intr-un castron amestecam cacaoa cu zaharul, amidonul si scortisoara. Turnam laptele si amestecam pana la omogenizare....Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu branza...
Postat de: ela in DulciuriClatite pufoase reteta Punem in robotul de bucatarie,sau mixam laptele, ouale, faina, iaurtul, apa minerala si bicarbonatul si omogenizam bine compozitia. Dam la rece o ora. Daca s-a ingrosat...Citeste continuarea
Creveti pane cu orez brun si fasole...
Postat de: Oana in Fructe de mareOrezul brun se spala bine in mai multe ape si se fierbe in 600 ml apa cu sare. Se amesteca din cand in cand. Cand incepe sa se umfle se acopera vasul si se lasa la foc mic pana se evapora apa. Se...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Oana in PrajituriSe caramelizeaza zaharul la foc mic, se intinde pe peretii oalei si se lasa la racit. Se mixeaza ouale cu zaharul spuma, apoi se adauga laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza bine....Citeste continuarea
Cordon bleu cu legume sotate
Postat de: Sim0naWorld in PuiPieptul de pui l-am impartit in 4 bucati, pe care le-am batut bine cu ciocanul ptr snitele. Le-am sarat si piperat si am lasat la rece ptr 1 ora. Cand carnea s-a condimentat, pe fiecare bucata de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu grepfruit
Postat de: elucubratiiculinare in PorcSe curăță de coajă și de pielița albă grepfruturile. Ținându-le deasupra unui castron, să captăm tot sucul, se desfac feliile de grepfrut din membrane și se pun în castron....Citeste continuarea
Chec de post
Postat de: pusikmea in PrajituriSe amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia. Se imparte compozitia in 2 parti egale. Se pune cacao, pudra de vanilie si gem intr-una...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriFaina o cernem intr-un castron,facem o gaura in mijloc si adaugam oul,uleiul,otetul si sarea,framantam adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Aluatul obtinut...Citeste continuarea
Clătite cu spanac și pui
Postat de: LadyCrs in PuiPentru clătite am amestecat apa cu laptele, oul și am bătut bine cu telul după care am adăugat treptat făina pentru a nu se forma cocoloașe. Spanacul l-am fiert și apoi l-am tocat. După...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: gatiticuspor in Aperitive / GarnituriSpalati ciupercile scoateti-le cotoarele si tocati-le marunt. Puneti intr-un bol cotoarele ciupercilor, patrunjelul si firul de ceapa tocat marunt. Dati cascavalul prin razatoare....Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus marinate la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCiupercile le spalam una cate una si le scuturam de surplusul de apa. Mararul il spalam si il tocam marunt. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-un bol punem 3 linguri...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu cascaval pane
Postat de: oana_pisicutza16 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se taie in sferturi, se ung cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper, boia si rozmarin Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit pana prind...Citeste continuarea
Cuburi cu zmeura si ciocolata
Postat de: alldaycooking in PrajituriAm incalzit smantana impreuna cu ciocolata rupta bucatele pana cand s-a topit ciocolata. Am lasat la rece in frigider pana cand s-a ingrosat crema (3 ore). Pentru crusta am amestecat...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai
Postat de: Zamfira in CiorbeSe curăţă legumele, se taie cubuleţe şi se vor pune la fiert împreună cu fasolea păstăi. Apoi adăugăm tarhonul, pătrunjelul şi puţin ulei de măsline. Când...Citeste continuarea






















