A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciulama de ciuperci

Postat de: merisor67 in Pui

Se taie puiul in bucati si se pune  in ceaun cu ulei, foi de dafin, piper, 3-4 catei de usturoi taiati marunt si delikat sau sare. Se acopera si se lasa sa se prajeasca innabusit. Se...Citeste continuarea

Creier cu lamaie si oua

Postat de: mamaieelena in Porc

Creierul se curata de pielita aceea de deasupra si se spala bine. Se pune o oala cu apa la fiert in care se pune sare si otet, cand a clocotit se pune creierul la fiert, se lasa 15 minute si se...Citeste continuarea

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Postat de: postavaru in Dulciuri

Dizolvam drojdia in laptele caldut si lasam la dospit 5 minute. Intr-un castron amestecam faina cu ouale, zaharul si sarea. Adaugam drojdia dospita si untul topit, dar nu fierbinte. Framantam un...Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecei

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mare.Presaram deasupra putina sare si lasam la scurs intr-o sita minim 30minute,dupa care stoarcem bine de zeama ramasa. Separat,batem...Citeste continuarea

Cub de vara

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Taiem rosiile, castravetii si branza cuburi cat mai exacte si le asezam una peste alta 3 cate 3.   Citeste continuarea

Cremă de ciocolată

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Frişca şi ciocolata se pun la foc mic. Se adaugă şi cacaoa şi se amestecă continuu până ce totul s-a omogenizat. Se dă compoziţia la frigider pentru 20 de minute, apoi se...Citeste continuarea

Crema de biscuiti simpli si...

Postat de: maslinutza in Dulciuri

Se pun biscuitii in vas si se programeaza 7 secunde, viteza 7. Se adauga restul ingredientelor si se programeaza 9 minute la 100 grade si viteza 4. Se varsa in recipientele alese si se pune la...Citeste continuarea

Cannelloni cu spanac si branza

Postat de: postavaru in Cannelloni

Spalam bine frunzele de spanac apoi le fierbem 3-4 minute in apa cu sare. Scurgem bine si apoi le tocam marunt. Ceapa si usturoiul le taiem marunt si le sotam in 2 linguri de ulei si 2 de apa....Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii in coaja, ii lasam sa se raceasca, ii curatam si ii taiem cuburi. Punem putin ulei pe fundul vasului, asezam un start de cartofi, apoi oua taiate rondele sau felii, sare, piper,...Citeste continuarea

Ciorbă de păstăi cu cartofi

Postat de: elucubratiiculinare in Ciorbe

Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie în bucăți potrivite, dar nu foarte mici. Se curăță fasolea păstăi și se taie în bucăți potrivite, după ce rupem...Citeste continuarea

Clafoutis cu visine si banane

Postat de: Poliana in Prajituri

Reteta de pate brisee (un aluat frantuzesc de tarta) o gasiti si aici, doar ca de data aceasta puteti pune doar faina alba. Intr-un vas incapator punem faina si in mijlocul ei oul, sarea,...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: roxanabucataras in Ciorbe

Am ales si spalat bine fasolea si am pus-o la fiert in apa rece pana a clocotit dupa care i-am schimbat apa. Am lasat sa fiarba 20 min. Am taiat legumele. Le-am adaugat peste fasole, am lasat...Citeste continuarea

Cartofi noi cu unt de arahide si...

Postat de: mimmi in Mancaruri de legume

Curatam cartofii si ii spalam in apa rece. Intr-un bol amestecam ca si la maioneza untul de arahide cu uleiul de masline,condimentam cu sare dupa gust. Amestecam cartogfii bine bine cu sosul de...Citeste continuarea

Cartofi noi cu patrunjel verde

Postat de: timea in Mancaruri de legume

Fierbem cartofii in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si lasam sa se raceasca. Ceapa curatata si spalata o taiem marunt si o calim usor in ulei. Adaugam peste...Citeste continuarea

Crochete de cartofi cu mozzarella

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb intregi in apa cu sare. Se decojesc dupa ce se racesc si se dau prin masina de tocat.Peste piureul astfel obtinut, adaugati un ou, untul, parmigiano reggiano Granarolo, sarea,...Citeste continuarea

Crochete de dovlecei cu mozzarella

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Curata dovleceii, trece-i prin razatoare si stoarce-i bine. Adauga oul batut, mozzarella Granarolo taiata cubulete mici sau rasa, branza de vaci, mararul tocat fin, sarea, piperul si la final...Citeste continuarea

Cremsnit cu frisca

Postat de: ela in Prajituri

Mixam bine ouale cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte rece. Separat, punem restul de lapte intr-o craticioara si lasam sa dea intr-un clocot, apoi adaugam amestecul de oua si...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

Spalam visinele bine, borcanele le spalam. Punem visine in borcan cca trei sferturi, am adaugat 4 linguri de zahar rase, le-am umplut cu apa si le-am asezat intr-o oala cu apa rece,  cat...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu Nutella

Postat de: deyutzky in Prajituri

Drojdia se dizolva in 100 ml apa calduta si se lasa la crescut 15 min la loc cald. Se pune faina intr-un bol, se face o gaura in mijlocul ei in care se adauga drojdia si restul ingredientelor...si...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Mirela_Tilvescu in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile si se aseaza intr-o tava.Separat se prepara o compozitie din:bacon,patrunjel,usturoi si piciorusele ciupercilor tocate marunt,impreuna cu cascavalul ras, sarea si...Citeste continuarea

Chec "trei sferturi"

Postat de: maslinutza in Prajituri

Se bat bine toate ingredientele pana se omogenizeaza compozitia.Se imparte de doua parti egale si intr-una se adauga cacao.Se unge o forma rotunda cu unt si faina si se toarna compozitia.Se...Citeste continuarea

Carne de curcan in sos la cuptor

Postat de: maslinutza in Curcan

Carnea spalata se pune la marinat cu 2 linguri de ulei,delikat,usturoi pisat,piper,boia dulce,vin alb,frunze de dafin. Se varsa totul intr-o tava reyistenta la   cuptor.Se pune la 200...Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: dakris in Sirop / Compot

Caisele (de preferat mai pitin coapte) bine spalate se rup jumatati si se pun in borcane cat sa ocupe 2/3 din volumul acestora. Se adauga 3 linguri zahar in fiecare borcan, se umplu cu apa pana la...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu dovlecei pane

Postat de: nico15 in Porc

  Cotletul se condimenteaza(piper, boia, cimbru) si se va pune pe gratar pentru a prinde culoare pe ambele parti. Se curata un morcov si se va taia fasii longitudinale care vor...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai

Postat de: timea in Ciorbe

Punem apa la fiert intr-un vas de 3-4 l. Curatam si taiam legumele. Taiem capetele la pastaile de fasole si spalam fasolea bine cu apa rece. Cand fierbe apa punem legumele taiate si...Citeste continuarea

Creveti serviti cu mamaliga neagra...

Postat de: nico15 in Fructe de mare

Ne apucam de prepararea dressingului de fructe de padure, fructele s-au dezghetat, intr-o tigaie adaugam unt si zahar si lasam sa se topeasca dupa care adaugam fructele, punem si vinul rosu, lasam...Citeste continuarea

Clătite cu piept de pui şi ciuperci

Postat de: diaconta in Pui

Se pregatesc clatitele dupa reteta obisnuita.Se fac cat mai subtiri. Pieptul de pui il taiem cubulete,il condimentam si-l punem sa se prajeasca cu putin ulei sau unt. Ciupercile le curatam...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu cirese si cocos

Postat de: Poliana in Dulciuri

Incepem cu ciresele, dada nu cu aluatul de data aceasta. Le spalam bine, le scoatem samburii, apoi le punem intr-un castron, adaugam zaharul si nuca de cocos apoi amestecam bine, si le lasam asa...Citeste continuarea

Cornulete super fragede

Postat de: alinutza88 in Dulciuri

Se dizolva drojdia in cana de apa, pe care o incalzim. Adaugam sarea, zaharul, uleiul si faina. Se framanta un aluat tare. Se lasa la dospit cam 30 minute. Se intinde o foaie subtire; din care...Citeste continuarea

Crema caramel

Postat de: alinutza88 in Dulciuri

Se pun intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Se tine la inceput la foc mic pana se topeste zaharul, se da apoi la foc mai mare si se lasa sa dea in clocot. Se bat intr-un castron ouale...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu afumatura

Postat de: susu in Ciorbe

Varza se taie fideluta si se freaca cu sare si piper. Calim ceapa tocata in putin ulei dupa care adaugam ardeii tocati si apoi morcovul dat prin razatoarea fina. Inainte sa stingem fosul adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de pastai cu rosii

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Curatam pastaile la capete, le spalam iar apoi le taiem in doua, in trei, depinde cat sunt de mari (de preferabil sa fie mai mici pentru ca sunt mai proaspete). Rosiile le decojim si le facem...Citeste continuarea

Caramele din lapte condensat

Postat de: alice_ciobanu in Dulciuri

Luati cutia de lapte condensat si puneti-o la foc, golind-o de continut intr-o craticioara mai maricica, pentru ca in timp ce va fierbe va da pe afara, va bolborosi ca un balaur si ii trebuie loc...Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu 3 linguri de zahar.Lasam  cat timp ne ocupam de aluat. Se separa galbenusurile de albusuri. Mixam bine galbenusurile cucele 6...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: love_cherry in Aperitive / Garnituri

Taiem cartofii, ii spalam, ii dam cu putina sare. Pregatim tava, adaugam apa, ulei si putina sare, apoi adaugam peste cartofi restul mirodeniilor si ii asezam in tava. Ii dam la cuptor in jur de...Citeste continuarea

Chutney de mere si mango

Postat de: mimmi in Conserve

Punem apa la fiert cu batoanele de scortisoara si anasonul stelat,lasam sa dea un clocot,stingem focul si lasam la infuzat cca 10-15 minute. Curatam ceapa si usturoiul,le taiem nu foarte marunt si...Citeste continuarea

Ciorba de vara

Postat de: timea in Ciorbe

Toate legumele le-am avut din gradina, proaspete si pentru ca inca sunt destul de mici am folosit mai mult, ca si numar de bucati ma refer. Punem apa la fiert si pregatim legumele: curatim,...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se incalzeste cuptorul la 160 grade. Biscuitii se amesteca cu zaharul si untul topit. Se toarna acest amestec intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se apasa bine cu ajutorul unei linguri. Se...Citeste continuarea

Creveti cu risotto tricolor si sos...

Postat de: nico15 in Fructe de mare

Se curata creveti iar din coji(carapace) se va face un stoc(supa). In aceasta supa vom adauga ½ de ceapa si 1 morcov de marime potrivita si telina. Se adauga sare si putin ulei de masline...Citeste continuarea

Crostata cu ricotta

Postat de: adasev12 in Prajituri

Intai punem stafidele la inmuiat si umflat in suc de ananas...sau apa, daca nu folositi ananas din conserva. Facem apoi aluatul : eu am folosit margarina vegetala. Se lasa la temperatura...Citeste continuarea

Clatite cu gem

Postat de: bylaura in Prajituri

Se pune faina in castron, se bat cele doua oua si se adauga peste faina, impreuna cu laptele amestecat cu zaharul si sarea. Se adauga apa minerala atat cat este necesar, sa rezulte o compozitie...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu piure de mazare...

Postat de: nico15 in Porc

Cotletul de porc il curatam(de piele si grasimi), vom lasa doar carnea si osul(curat), ungem cu ulei si punem pe gratarul incins, acoperim osul sa nu se arda cu folie de alumiu. Lasam cat sa...Citeste continuarea

Cartofi cu branza la cuptor

Postat de: andiii00 in Aperitive / Garnituri

         Se taie cartofii felii groase,se ia o tava se aseaza cartofi, se pune uleiul, se pipereaza si sareaza ,se adauga apa si se introduce tava in cuptor pana cand...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne

Postat de: Toamna07 in Cannelloni

Mod de preparare carne si umplerea pastelor : Intr-o tigaie mare incingem uleiul si punem la calit, la foc mic, ceapa tocata marunt, usturoiul curatat si zdrobit. Adaugam carnea si o lasam...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de varza dulce...

Postat de: Sidy in Ciorbe

Curatam morcovul si ceapa si le taiem felii. Varza o taiem marunt, patratele cu latura de 1-1,5 cm. Costita o taiem bucati si o punem la fiert intr-un litru de apa, o lasam asa vreo 30 de...Citeste continuarea

Cescute cu crema si cirese

Postat de: alba_zori in Dulciuri

Am pregatit minunatiile astea asa: am pus intr-un bol de plastic mai incapator toate ingredientele in ordinea scrisa, zaharul praf cernut cu oul l-am batut bine pana a facut spuma si am...Citeste continuarea

Cum se face coliva pas cu pas

Postat de: susu in Dulciuri

Cum se face coliva. 1) Cu o zi inainte de a pregati coliva ne ocupam de nuca. Se curata mai intai fiecare bucatica sau jumatate de nuca in parte pentru a nu ne trezi ca ne spargem dintii. Se da...Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

. Se curata fiecare stiulete de panuse si de matase. Se pastreaza cateva panuse pentru a pune intr-o oala pe fund, se aseaza porumbul rupt in doua, se acopera cu alte frunze de panuse si se umple...Citeste continuarea

Cartofi prajiti cu carnati si...

Postat de: timea in Aperitive / Garnituri

Sa va mai zic si cum se face? :) Curatam si spalam cartofii, ii taiem felii si ii prajim in ulei incins. Scoatem cartofii din ulei cu o paleta si punem peste ei sare si piper. Carnatii ii...Citeste continuarea

Cupcakes brownies cu zmeura si...

Postat de: cristinne in Prajituri

Se amesteca ouale cu zaharul brun. Se topeste untul cu 150 de gr ciocolata. Se adauga peste oua. Se pune si cacaoa neagra (daca nu e neagra de calitate, mai bine renuntati la ea si mai puneti 100...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]