A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Clatite cu branza de vaci

Postat de: postavaru in Dulciuri

Mixam branza cu zaharul si o parte din lapte, pana devine cremoasa. Adaugam galbenusurile si mixam dupa fiecare.Adaugam restul de lapte si vanilia si mixam. Cernem faina si o adaugam in...Citeste continuarea

Compot cu corcoduse si caise

Postat de: mamaieelena in Sirop / Compot

Corcodusele si caisele se spala cu apa rece. Caiselor se scot samburii si se vor pune intr-o oala pe trei sferturi plina cu fructe si apa sa depaseasca cu 10 cm fructele. Se lasa la fiert si in...Citeste continuarea

Ciulama de dovlecel

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Se curata dovlecelul, se taie cubulete si se pune la fiert cu sare. Intre timp se pune ceapa si usturoiul taiate marunt la calint in unt. Cand se coloreaza putin se pune faina si se dilueaza cu...Citeste continuarea

Coronita de branza cu zmeura

Postat de: privatelaura in Prajituri

Se ia o forma de copt, se unge cu putin unt, se tapeteaza cu faina. Branza de vaci si urda se bat bine cu zaharul. Se adauga ouale si grisul, apoi se subtiaza cu laptele condensat. In forma...Citeste continuarea

Chec pufos cu nuci

Postat de: susu in Prajituri

Ouale se scot cu cateva ore inainte din frigider. Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri, coaja de lamaie si portocala si esenta de vanilie. Cognacul...Citeste continuarea

Ciorba de verdeturi

Postat de: susu in Ciorbe

Urzicile se curata si se spala in multe ape pana ce apa ramane curata. Verdeturile se spala si ele si se taie potrivit, nici prea mic ca sa raman ceva din ea. Se pun cartofii cubulete in apa...Citeste continuarea

Clatite mexicane

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala legumele. Se taie ceapa rondele, ardeiul julien si rosia felii. Intr-o tigaie, se pun doua linguri de ulei masline si se pun la calit ceapa, ardeiul, maslinele, porumbul...Citeste continuarea

Chec zebra cu crema de vanilie

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Am taiat in doua blatul, am pus crema si cel de-al doilea blat, am glazurat si am lasat la frigider 2 ore inainte de a fi servita. Citeste continuarea

Chec de post

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Amestecam apa cu uleiul, zaharul, faina, praful de copt ( pe care l-am stins cu putin otet) si esenta pana se topeste zaharul. Impartim compozitia in doua : o parte o amesecam cu dulceata si...Citeste continuarea

Cartofi fierți în smântână

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie felii și se condimentează cu sare și piper. Într-o cratiță ce poate fi pusă și la cuptor, călim usturoiul tocat mărunt...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu legume

Postat de: cristeena20 in Crap / Caras

Se curata pestii (daca sunt congelati se decongeleaza) si se cresteaza pe latime. Apoi se sareaza bine, se ung cu pasta de paprica si se pudreaza cu piper. - Legumele se taie julien. -...Citeste continuarea

Caponata Siciliana

Postat de: deliciousflavours in Mancaruri de legume

Oparim 2-3 minute rosiile intregi pentru a le putea decoji usor, apoi le tocam cubulete mai mici si le punem deoparte. Tocam ceapa si o calim in putin ulei de masline, adaugam usturoiul pisat,...Citeste continuarea

Cozonac cu branza

Postat de: iri_love in Prajituri

Modul de preparare a aluatuluie este la fel ca si la cozonacul cu nuca, astfel: drojdia o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte caldut, lasand-o sa creasca. Galbenusurile le frecam cu sare, iar in...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu dulceata...

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Clatite pufoase reteta Cu un tel am batut cele doua oua, cu un praf de sare. Am adaugat 100 ml smantana dulce, apoi laptele si zaharul vanilat. Untul l-am topit inainte si l-am lasat sa se...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa si usturoiul tocaite, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, condimentele si si cele doua oua Nu stiu de ce eu am tendinta sa folosesc cate doua...Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Curatam, spalam legumele si le vom taia buculete. Rosiile pot fi tocate sau taiate bucatele mai mici (coaja poate fi indepartata prin oparirea rosiilor, eu, nu am indepartat coaja rosiilor). Punem...Citeste continuarea

Cod fiert cu legume (Bacalhau cozido)

Postat de: cristeena20 in Peste

- Daca pestele e uscat in sare atunci trebuie tinut in apa rece sa se inmoaie aprox 4 zile inainte de a-l gati , schimbandu-se apa de cateva ori pe zi. Nu se mai adauga sare ca e foarte sarat. Dar...Citeste continuarea

Crochete cu dovlecei

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Luam cate putin din dovlecelul ras intre maini si il stoarcem bine de zeama ce au lasat-o. Cascavalul il radem si il punem peste...Citeste continuarea

Cheesecake cu piersici si zmeura

Postat de: Oana in Prajituri

Biscuitii se macina la robot si se amesteca cu untul topit. Se aseaza intr-o forma cu pereti detasabili si se preseaza bine de tot. Se pune forma la frigider. Piersicile se curata de coaja si...Citeste continuarea

Ciorbita cu de toate

Postat de: alba_zori in Supe/Ciorbe

Puneti toate verdeturile in apa fiarta si  lasati sa fiarba pana se inmoaie toate,sarati si condimentati cu ulei de masline in belsug. Daca vreti puneti si paste in plus,eu nu am vrut,deci...Citeste continuarea

Cordon bleu pe pat de orez si...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Am pus ulei la incins si am prajit cordonul bleu(nedezghetat) pe ambele parti la foc potrivit. Am pus orezul la fiert cu 2 parti de apa, foi de dafin si putin delikat, am condimentat pe parcurs...Citeste continuarea

Canneroni cu ton

Postat de: caroline in Paste

Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei si cind acesta s-a incins se pun ardeii taiati julien si se calesc.Cind au prins culoare,se adauga tonul scurs de uleiul din conserva si porumbul.(daca e de la...Citeste continuarea

Cum pastrez eu loboda, spanacul si...

Postat de: Ina in Conserve

Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna Loboda: Frunzele de loboda le spal bine in mai multe ape, apoi le scurg cat de bine pot ( eventual folosesc uscatorul de salata) ....Citeste continuarea

Ciuperci cu sos alb si marar

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala ciupercile, apoi se pun la fiert 15 minute, in apa clocotita cu o lingura de sare. Separat se curata ceapa, se taie marunt si se caleste cat sa se inmoaie. ...Citeste continuarea

Ciorba de loboda si stevie

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le calim usor in 2-3 linguri cu ulei, pana se inmoaie putin.  Adaugam o lingurita de sare si  500 ml apa , lasand sa se fiarba bine legumele....Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare din carne de pui

Postat de: panacris in Ciorbe

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la dinstiut in putin ulei si apa. Cand a devenit translucida, se adauga ardeii curatati si taiati marunt. Intre timp se curata celelalte zarzavaturi si...Citeste continuarea

Chifle dulci cu susan

Postat de: adela1981 in Piine

Drojdia se dizolva in apa calduta. Se amesteca si se cerne faina intr-un castron.  Adaugam zaharul si un praf de sare. Eu am folosit untura in loc la unt, sunt mai pufoase chiflele dupa...Citeste continuarea

Crumble cu fructe

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am mixat untul cu zaharul pana cand s-a facut  ca si  o crema. Am adaugat apoi ouale batute cate putin si am mixat în continuare pana s-au încorporat. Faina am...Citeste continuarea

Ciorbica de pui cu taitei de casa

Postat de: ana77 in Ciorbe

- se face taitelul si se intinde subtire cu multa faina dupa care se ruleaza si se taie subtirel tot ruloul apoi se desfac spiralele si se rup in 2-3 ca sa nu fie taitelul prea lung in ciorba si...Citeste continuarea

Cordon bleu, cu piure de cartofi

Postat de: ana77 in Pui

- se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei - pieptul de pui se taie in 4 bucati care se bat putin cu ciocanul de snitele, se sareaza si pipereaza...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: Sim0naWorld in Oaie

Carnea de miel am spalat-o bine, in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa cu sare. Am adunat bine spuma, iar cand aceasta nu s-a mai format am scos carnea si am strecurat zeama. Am pus...Citeste continuarea

Ceai de menta cu lamaie - Ice tea

Postat de: adela1981 in Bauturi

Se face o infuzie din apa clocotita si menta si se lasa sa se raceasca.  Adaugam zahar, sau miere dupa gust si amestecam foarte bine.  Dupa racire se toarna in pahare si se adauga zeama...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Postat de: alinutzika in Ciorbe

Fasolea se pune in apa rece peste noapte. A doua zi, apa se schimba si se pune la fiert, la foc mic. Cand incepe sa fiarba, se schimba apa cu alta fierbinte si se pune iar la fiert, adaugand...Citeste continuarea

Corabioare cu arpacas si piept de pui

Postat de: mimmi in Pui

Taiem dovlecelul si pieptul de pui cubulete. Tocam ceapa si ardeiul iute. Intr-o tigaie,punem dovlecelui,ceapa,ardeiul iute,pieptul de pui si sosul de soya si le lasam pe foc mic,pana se inmoaie...Citeste continuarea

Colac cu scortisoara

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Intr-un bol  mare cernem faina,adaugam ingredientele uscate si amestecam. Facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia,laptele caldut si margarina tinuta la temperatura camerei. Framantam...Citeste continuarea

Cozonac cu mac si dulceata de prune

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Faina o amestecam cu sarea si zaharul. Intr-un pahar facem maiaua din drojdie,1 lingurita zahar,3 linguri lapte, amestecam si lasam cca 10 min la dospit. Adaugam faina si restul de...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Ouale le mixam cu zaharul pana ce se topeste, dupa care adaugam laptele,untul topit,zeama de la pepene,praful de copt si un praf de sare. Adaugam faina treptat pana obtinem o compozitia cu...Citeste continuarea

Cornuri cu ciocolata

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat,smantana,oul,praful de copt,sare si treptat faina. Amestecam cu o lingura, la inceput, si cand nu mai putem incepem...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: antici_gabytza in Ciorbe

Legaturilor de loboda se rup coditele si frunzele,le spalam bine.Intr-o tigaie calim ceapa,adaugam loboda tocata si lasam sa se caleasca putin.Intr-o oala punem legumele curatate,spalate si...Citeste continuarea

Caise cu Inghetata

Postat de: BuburuzaBubu in Dulciuri

Punem intr-o oala apa la fiert,dupa ce a inceput sa fiarba stingem focul si bagam caisele pentru 1 min. Se scot afara si cu varful la un cutit cojim caisele de coaja ,se taie pe jumatate....Citeste continuarea

Clatite cu caise

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Ouale le-am batut cu un tel, am adaugat alternand faina si laptele, amestecand continuu. Am adaugat si zaharul vanilat, apoi am pus apa minerala pana ce aluatul a ajuns la consistenta dorita....Citeste continuarea

Chec aperitiv cu dovleac

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

pentru inceput punem cartofii si morcovul la fiert dupa ce au fost curatati si spalati cu un pic de sare.   cat se fierb acestea, curatam dovleacul de coaja si de samburi,il spalam si il...Citeste continuarea

Ciorba de curcan

Postat de: Steffy in Ciorbe

Spalam pulpele de curcan si le punem la fiert. Cand se face spuma, aruncam apa si punem alta. Cand incepe iar sa fiarba, adaugam bulionul. Intre timp curatam cartofii si morcovii, ii taiam...Citeste continuarea

Clatite ( Reteta de baza)

Postat de: mimmi in Dulciuri

Batem ouale cu telul,pana devin spumoase,adaugam uleiul,un praf de sare si coaja de portocala si batem in continuare. Adaugam concomitent faina si lapte,pana se termina laptele. Faina dupa cum...Citeste continuarea

Crumble cu mere si mure

Postat de: Sidy in Prajituri

Incalzim cuptorul la 200 grade C. Curatam merele, scoatem cotorul si semintele si taiem merele cubulete.Stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Ungem un vas termorezistent ( eu am pus...Citeste continuarea

Ciorba a la grec

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Punem carnea de pui la fiert si indepartam spuma formata. Adaugam legumele taiate cubulete, adaugam sare. Dupa ce au fiert legumele si carnea, adaugam otetul. Amestecam smantana cu o lingura de...Citeste continuarea

Clatite cu duleata de cirese...

Postat de: iri_love in Dulciuri

pentru inceput adaugam laptele intr-un vas ,peste care adaugam si sifonul.   separaT ouale le batem cu zaharul dupa care le adaugam peste lapte.   apoi adaugam faina...Citeste continuarea

Castraveti murati cu cartofi

Postat de: Zamfira in Muraturi

Spalam castravetii. Fierbem apa pentru castraveti, punem in apa clocotita: sare, cimbru, marar, boabe de piper, foi de dafin. 1 L apa: 1 lingura sare dura Dupa ce se topeste sarea, lasam...Citeste continuarea

Cordon bleu cu cartofi la cuptor

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Am feliat pieptul de pui si l-am batut putin cu batatorul de snitele.  La mijlocul fiecarei felii de piept de pui am pus o felie de cascaval si una de kaizer si  am impaturit. Din...Citeste continuarea

Chiftele de Königsberg...

Postat de: postavaru in Mancaruri cu carne

Incepem cu pregatirea chiftelelor. Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, pesmetul, oul si mustarul. Adaugam sare, piper si nucsoara si amestecam bine. Formam apoi chiftelute...Citeste continuarea