Cum pastrez eu loboda, spanacul si...
Postat de: Ina in ConserveCum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna Loboda: Frunzele de loboda le spal bine in mai multe ape, apoi le scurg cat de bine pot ( eventual folosesc uscatorul de salata) ....Citeste continuarea
Ciuperci cu sos alb si marar
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala ciupercile, apoi se pun la fiert 15 minute, in apa clocotita cu o lingura de sare. Separat se curata ceapa, se taie marunt si se caleste cat sa se inmoaie. ...Citeste continuarea
Ciorba de loboda si stevie
Postat de: Ina in Supe/CiorbeCuratam legumele si le tocam marunt, apoi le calim usor in 2-3 linguri cu ulei, pana se inmoaie putin. Adaugam o lingurita de sare si 500 ml apa , lasand sa se fiarba bine legumele....Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare din carne de pui
Postat de: panacris in CiorbeCeapa se curata, se toaca marunt si se pune la dinstiut in putin ulei si apa. Cand a devenit translucida, se adauga ardeii curatati si taiati marunt. Intre timp se curata celelalte zarzavaturi si...Citeste continuarea
Chifle dulci cu susan
Postat de: adela1981 in PiineDrojdia se dizolva in apa calduta. Se amesteca si se cerne faina intr-un castron. Adaugam zaharul si un praf de sare. Eu am folosit untura in loc la unt, sunt mai pufoase chiflele dupa...Citeste continuarea
Crumble cu fructe
Postat de: diaconta in DulciuriAm mixat untul cu zaharul pana cand s-a facut ca si o crema. Am adaugat apoi ouale batute cate putin si am mixat în continuare pana s-au încorporat. Faina am...Citeste continuarea
Ciorbica de pui cu taitei de casa
Postat de: ana77 in Ciorbe- se face taitelul si se intinde subtire cu multa faina dupa care se ruleaza si se taie subtirel tot ruloul apoi se desfac spiralele si se rup in 2-3 ca sa nu fie taitelul prea lung in ciorba si...Citeste continuarea
Cordon bleu, cu piure de cartofi
Postat de: ana77 in Pui- se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei - pieptul de pui se taie in 4 bucati care se bat putin cu ciocanul de snitele, se sareaza si pipereaza...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: Sim0naWorld in OaieCarnea de miel am spalat-o bine, in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa cu sare. Am adunat bine spuma, iar cand aceasta nu s-a mai format am scos carnea si am strecurat zeama. Am pus...Citeste continuarea
Ceai de menta cu lamaie - Ice tea
Postat de: adela1981 in BauturiSe face o infuzie din apa clocotita si menta si se lasa sa se raceasca. Adaugam zahar, sau miere dupa gust si amestecam foarte bine. Dupa racire se toarna in pahare si se adauga zeama...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Postat de: alinutzika in CiorbeFasolea se pune in apa rece peste noapte. A doua zi, apa se schimba si se pune la fiert, la foc mic. Cand incepe sa fiarba, se schimba apa cu alta fierbinte si se pune iar la fiert, adaugand...Citeste continuarea
Corabioare cu arpacas si piept de pui
Postat de: mimmi in PuiTaiem dovlecelul si pieptul de pui cubulete. Tocam ceapa si ardeiul iute. Intr-o tigaie,punem dovlecelui,ceapa,ardeiul iute,pieptul de pui si sosul de soya si le lasam pe foc mic,pana se inmoaie...Citeste continuarea
Colac cu scortisoara
Postat de: antici_gabytza in DulciuriIntr-un bol mare cernem faina,adaugam ingredientele uscate si amestecam. Facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia,laptele caldut si margarina tinuta la temperatura camerei. Framantam...Citeste continuarea
Cozonac cu mac si dulceata de prune
Postat de: antici_gabytza in DulciuriFaina o amestecam cu sarea si zaharul. Intr-un pahar facem maiaua din drojdie,1 lingurita zahar,3 linguri lapte, amestecam si lasam cca 10 min la dospit. Adaugam faina si restul de...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: antici_gabytza in DulciuriOuale le mixam cu zaharul pana ce se topeste, dupa care adaugam laptele,untul topit,zeama de la pepene,praful de copt si un praf de sare. Adaugam faina treptat pana obtinem o compozitia cu...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: antici_gabytza in PrajituriUntul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat,smantana,oul,praful de copt,sare si treptat faina. Amestecam cu o lingura, la inceput, si cand nu mai putem incepem...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: antici_gabytza in CiorbeLegaturilor de loboda se rup coditele si frunzele,le spalam bine.Intr-o tigaie calim ceapa,adaugam loboda tocata si lasam sa se caleasca putin.Intr-o oala punem legumele curatate,spalate si...Citeste continuarea
Caise cu Inghetata
Postat de: BuburuzaBubu in DulciuriPunem intr-o oala apa la fiert,dupa ce a inceput sa fiarba stingem focul si bagam caisele pentru 1 min. Se scot afara si cu varful la un cutit cojim caisele de coaja ,se taie pe jumatate....Citeste continuarea
Clatite cu caise
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriOuale le-am batut cu un tel, am adaugat alternand faina si laptele, amestecand continuu. Am adaugat si zaharul vanilat, apoi am pus apa minerala pana ce aluatul a ajuns la consistenta dorita....Citeste continuarea
Chec aperitiv cu dovleac
Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituripentru inceput punem cartofii si morcovul la fiert dupa ce au fost curatati si spalati cu un pic de sare. cat se fierb acestea, curatam dovleacul de coaja si de samburi,il spalam si il...Citeste continuarea
Ciorba de curcan
Postat de: Steffy in CiorbeSpalam pulpele de curcan si le punem la fiert. Cand se face spuma, aruncam apa si punem alta. Cand incepe iar sa fiarba, adaugam bulionul. Intre timp curatam cartofii si morcovii, ii taiam...Citeste continuarea
Clatite ( Reteta de baza)
Postat de: mimmi in DulciuriBatem ouale cu telul,pana devin spumoase,adaugam uleiul,un praf de sare si coaja de portocala si batem in continuare. Adaugam concomitent faina si lapte,pana se termina laptele. Faina dupa cum...Citeste continuarea
Crumble cu mere si mure
Postat de: Sidy in PrajituriIncalzim cuptorul la 200 grade C. Curatam merele, scoatem cotorul si semintele si taiem merele cubulete.Stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Ungem un vas termorezistent ( eu am pus...Citeste continuarea
Ciorba a la grec
Postat de: Zamfira in CiorbePunem carnea de pui la fiert si indepartam spuma formata. Adaugam legumele taiate cubulete, adaugam sare. Dupa ce au fiert legumele si carnea, adaugam otetul. Amestecam smantana cu o lingura de...Citeste continuarea
Clatite cu duleata de cirese...
Postat de: iri_love in Dulciuripentru inceput adaugam laptele intr-un vas ,peste care adaugam si sifonul. separaT ouale le batem cu zaharul dupa care le adaugam peste lapte. apoi adaugam faina...Citeste continuarea
Castraveti murati cu cartofi
Postat de: Zamfira in MuraturiSpalam castravetii. Fierbem apa pentru castraveti, punem in apa clocotita: sare, cimbru, marar, boabe de piper, foi de dafin. 1 L apa: 1 lingura sare dura Dupa ce se topeste sarea, lasam...Citeste continuarea
Cordon bleu cu cartofi la cuptor
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneAm feliat pieptul de pui si l-am batut putin cu batatorul de snitele. La mijlocul fiecarei felii de piept de pui am pus o felie de cascaval si una de kaizer si am impaturit. Din...Citeste continuarea
Chiftele de Königsberg...
Postat de: postavaru in Mancaruri cu carneIncepem cu pregatirea chiftelelor. Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, pesmetul, oul si mustarul. Adaugam sare, piper si nucsoara si amestecam bine. Formam apoi chiftelute...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu telina verde...
Postat de: privatelaura in CiorbeSe curata si se spala bine legumele. Radacinile de patrunjel, morcov,pastarnac si telina se rad pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul se taie cubulete. Din acest mix de legume, pastram o portie...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu branza la...
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriSe spala dovleceii si se dau pe razatoarea mare. Casul se da si el pe razatoare si se amesteca cu dovlecelul ras. Se adauga sare si ouale batute si se amesteca bine. La sfarsit se adauga...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata
Postat de: Maria68 in DulciuriSe bat ouale, se amesteca cu faina , praful de sare si se adauga laptele pe care il vom pune treptat, amestecand mereu , pentru a evita formarea de cocoloase.se prajesc clatite subtiri pana...Citeste continuarea
Chec cu iaurt si zmeura
Postat de: adela1981 in DulciuriMixam ouale cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam untul moale, la temperatura camerei. Mixam foarte bine apoi adaugam iaurtul. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam la...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: adela1981 in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala ciupercile. Se bat ouale cu un praf de sare si se adauga patrunjelul verde, tocat. Se condimenteaza ciupercile si se dau prin faina. Apoi se trec prin oul batut si pesmet. Se...Citeste continuarea
Cocktail de fructe cu iaurt si...
Postat de: merisor67 in DulciuriAm desfacut compotul de ananas si am pus toate fructele taiate in zeama acestuia si am tinut aprox. o ora la frigider. Pepenele a lasat si el zeama, asa ca fructele au fost acoperite. Cand...Citeste continuarea
Chiftelute cu amestec de carne si...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneCum se prepara Chiftelute cu amestec de carne si legume fara faina, paine sau pesmet Se trece ceapa si usturoiul prin masina de tocat si se amesteca cu carnea tocata. Morcovul si cartoful se...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si crema...
Postat de: Toamna07 in PrajituriMod de preparare clatite: Cerneti intr-un bol faina, pudra de cacao si sarea si adaugati zaharul.Faceti o gaura in centru si puneti ouale batute,untul topit,laptele si esenta de...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de postCum se fierbe porumbul.Se curata de frunzele verzi porumbul si se pune in oala incapatoare deoarece apa trebuie sa treaca cu putin nivelul porumbului, se pune sare (eu am pus 2 lingurite)si...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu piure tricolor si...
Postat de: nico15 in PorcCarnea de porc se curata de grasime, se va trage la tigaie in putin unt si ulei pana prinde fata pe ambele parti dupa care se va face un pat de morcovi(morcovul este crud si se va taia in...Citeste continuarea
Cartofi noi gratinati la cuptor
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 15-20minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.Ii scoatem intr-o sita. Radem branza si...Citeste continuarea
Ciocanele picante cu cartofi la cuptor
Postat de: ana77 in Pui- se spala ciocanelele si se zvanta - se curata cartofii, se spala si se taie in 4 sau 6 daca sunt mai mari - se amesteca toate condimentele si pesmetul si se pun intr-o punga unde se...Citeste continuarea
Compot tutti frutti
Postat de: ana77 in Sirop / Compot- se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si sa asteapta pana da din nou in clocot - se spala fructele, se scot samburii si se taie in bucati potrivite - se adauga...Citeste continuarea
Chec tigru guguluf
Postat de: ana77 in Prajituri- untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa , apoi adaugam ouale pe rand, mixand mai departe pana la omogenizare. - adaugam treptat faina...Citeste continuarea
Clatite cu crema de branza si mure
Postat de: lia in PrajituriPrima data pregatim aluatul de clatite astfel: spargem ouale intr-un bol de mixer, adaugam zaharul si vanilia si mixam pana-si dubleaza volumul. Adaugam apa minerala si sarea, apoi in ploaie...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: Zamfira in Mancaruri de postFierbem cartofii, ii curatam de coaja si ii zdrobim (sau ii dam pe razatoare). Calim 1-2 cepe in ulei si adaugam 2-3 lingurite de boia dulce. Punem ceapa calita peste cartofi, adaugam patrunjelul...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu zucchini si...
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare pentru 10-12 minute. Cand sunt gata se lasa la racit, sa nu cumva sa va apucati de treaba cu ei asa fierbinti ca apoi n-o sa stiti cum sa va...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Steffy in Aperitive / GarnituriTaiem cubulete kaiserul, carnatii, sunca de pui si de porc. Se pun la prajit in 50 g unt. Ceapa se taie marunt si se caleste in untul ramas de la carne. Ciupercile curatate si taiate se...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: Elena_Daria in DulciuriOuale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Intr-un bol...Citeste continuarea
Cozonacul Rosenkrantz
Postat de: merisor67 in DulciuriSe caramelizeaza cele 8 linguri de zahar intr-o cratita cu diametrul de aprox 30cm si se tapeteaza si peretii. Se pune faina intr-un bol si se face loc la mijloc unde se pun ouale amestecate cu...Citeste continuarea
Ciorba acrisoara de legume a la grec
Postat de: merisor67 in Supe/CiorbeSe toaca legumele (mai putin cartofii si rosiile) si se pun la calit in putin ulei si se inabusesc. Cand sunt aproape gata se pun rosiile decojite si trecute prin robot. Se fierb 10-15 minute si...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: merisor67 in PuiSe taie puiul in bucati si se pune in ceaun cu ulei, foi de dafin, piper, 3-4 catei de usturoi taiati marunt si delikat sau sare. Se acopera si se lasa sa se prajeasca innabusit. Se...Citeste continuarea