Costita de miel cu ceapa si tarhon
Postat de: mihaelar63 in OaieCostita de miel bine spalata si portionata o sarati si o prajiti in untura de porc proaspata .Amestecati usor din cand in cand . Daca carnea a facut crusta aruncati ceapa verde tocat si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai
Postat de: medioto59 in CiorbeSe curata, se spala si se taie rondele atat morcovul cat si pastarnacul si se pun la fiert in apa cu sare. Adaugam si ceapa curatata (eu o las intreaga si apoi cand este fiarta o scot). Lasam sa...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu crema de...
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCuratam dovleceii si ii dam prin razatoarea cu ochiuri mari,il saram si il stoarcem bine, Ceapa o dam prin razatoare sau o tocam marunt, Adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine,...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluat: Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In adancitura punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 15 minute sa "creasca"...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu afumatura
Postat de: susu in PuiSe caleste ceapa alba tocata marunt, se adauga morcovul ras mic si apoi ardeiul tocat iar la sfarsit condimentele. Puiul portionat il punem in 3 l apa si spumam ori de cate ori avem nevoie,...Citeste continuarea
Chec cu cacao, reteta simpla pentru...
Postat de: Alinutza80 in PrajituriCum se prepara Chec cu cacao, reteta simpla pentru un desert perfect: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare si coaja de lamaie pana se intaresc,...Citeste continuarea
Capsuni cu zahar
Postat de: roxanabucataras in DulciuriAm spalat bine capsunele si le-am rupt coditele. Le-am pus intr-un bol si le-am taiat in 2 sau 3 bucati fiecare. Deasupra am pus zaharul si le-am dat la frigider 20 minute. Citeste continuarea
Carrot Cake
Postat de: gatiticuspor in TorturiIntr-un castron incapator puneti zaharul, ouale batute putin cu o furculita, uleiul, stafidele, morcovul dat prin razuitoarea mare si coaja de portocala razuita. Amestecati totul bine. Apoi...Citeste continuarea
Cartofi noi cu verdeata
Postat de: adela1981 in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam si spalam, ( eu am avut de import si erau marisori ) si ii taiem in patru ( depinde de cat de mari sunt). Intr-un vas termorezistent asezam hartie de copt si asezam...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: ela in Mancaruri de legumeCuratam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie putin.Ii lasam sa se racoreasca putin,apoi ii taiem felii mai groase. Ungem un vas termorezistent cu unt(eu am folosit un...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCiupercile le spalam si le lasam pe un prosopel curat sa se scurga apa. Scoatem coditele si le taiem bucatele. Ceapa verde o spalam, partea alba o tocam marunt iar cozile le facem rondele....Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: Maria68 in DulciuriPregatim vasul de copt, pe care il ungem cu putin unt si tapetam cu un pic de faina. Dupa care asezam visinele (fara samburi). Faina si ouale se mixeaza, adaugand treptat cele doua...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluat: Intr-un vas punem untul moale, oul, zaharul pudra si mixam amestecam bine cu mana. Se adauga faina si se framanta. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si...Citeste continuarea
Ciorba dulce de vitel
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se pune la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 40 de minute la foc tare, se spumeaza dupa primul clocot. Zarzavatul si legumele se curata, se taie marunt si se adauga la ciorbita. Dupa...Citeste continuarea
Cupcakes cu spumă de zmeură şi...
Postat de: madi_marin in PrajituriCiocolata, untul şi zahărul se pun la foc mic într-o crăticioară să se topească. Se toarnă apoi într-un castron. Se adaugă ouăle pe rând amestecând bine după...Citeste continuarea
Ciorba de fasole ardeleneasca
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeFasolea se lasa peste noapte in apa.A doua zi se pune la fiert,cand apa a fiert se scurge si se pune la fiert tot in apa calda,pentru ca daca e rece se intareste bobul de fasole si se fierbe mai...Citeste continuarea
Carnaciori de bere in aluat
Postat de: Maria68 in Aperitive / GarnituriPe masa presarata cu faina se intinde aluatul decongelat in prealabil, la temperatura camerei. Din aluat taiem fasii de exact dimensiunea carnaciorilor si apoi rulam in aluat . Dupa care...Citeste continuarea
Cas la borcan
Postat de: gaby_d in ConserveAm avut un cas de 10 kg foarte bine dospit! Nu trebuie sa curga zer cand il strangeti in mana. I-am curatat cu grija coaja, cu un cutit mic si subtire, l-am taiat in 4, apoi in felii, le-am pus...Citeste continuarea
Cartofi cu smantana
Postat de: rhapsody in Mancaruri de legume1. Cartofii curatati ii taiati cuburi si ii spalati. 2. Taiati ceapa si puneti-o la calit in ulei. 3. Adaugati cartofii, laptele si apa si amestecati. 4. Lasati la foc mediu pana s-au...Citeste continuarea
Cupe pentru inghetata / crema
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Laptele si zaharul le amestecam si le punem intr-o cratita pe foc mic (pana ce fierb). 2. Turnam laptele fierbinte peste faina de orez si amesetcam bine. 3. Adaugati si o cana de faina...Citeste continuarea
Cuburi de porc in sos dulce-acrisor
Postat de: Alinutza80 in PorcSe taie carnea in cuburi nici mari, nici mici. Legumele se spala si se sterg. Se toaca marunt ceapa si ardeii, iar rosiile se lasa intregi. Intr-o tigaie se pune uleiul, iar cand s-a...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare timp de 15-20 minute. Cand sunt gata, se scurge apa si se adauga in tava peste sosul format de la pulpele de pui....Citeste continuarea
Covrigi - Bretzel
Postat de: Poliana in PiineDrojdia o punem intr-un vas impreuna cu apa calduta (nu fierbinte) si zaharul. Amestecam putin, si lasam 10 minute la odihna. Faina o cernem si o punem intr-un castron incapator, facem o...Citeste continuarea
Ciocolata cu merisoare si goji
Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw veganModul de preparare este unul extrem de usor. Se topeste untul de cacao intr-un vas pus deasupra unui alt vas cu apa fierbinte. Se asteapta sa se topeasca cateva minute amestecand din cand in...Citeste continuarea
Ciorbă de fasole verde(de post)
Postat de: Ade200 in CiorbeSe curăţă şi se taie legumele, după forma dorită. Se pu în apă la fiert, cu puţină sare. Când clocotesc se pune fasolea ruptă bucăţele. Când sunt toate fierte, se...Citeste continuarea
Chiftelute de zucchini cu sos de...
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriZucchini se curata doar partial, daca sunt loviti sau juliti, daca nu se lasa cu coaja, fiind cruzi. Se dau pe razatoarea mica, se pune sare si piper, si se lasa macar jumatate de ora , sa lase...Citeste continuarea
Ciorba de iepure
Postat de: Geanina87 in CiorbeMai intai spalam carnea de iepure bine-bine, o proportionam si o punem in apa la fiert. Cand da in clocot, schimbam apa, iar cand incepe iar sa fiarba spumuim bine. In momentul in care carnea este...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu afumatura
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeSpalam putin costita. Intr-o oala punem cam 6-7 litri apa si adaugam si costita. Punem pe foc si cand da sa fiarba spumam putin. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: andreea_angelo in Aperitive / GarnituriCiupercile spalate bine si lasate la scurs. Intre timp tocam cotoarele ciupercilor si le calim impreuna cu ceapa Dupa ce s-au racit adaugam intr-un bol ceapa calita cu cotoarele ,cutia de pate,...Citeste continuarea
Conopidă pané ….altfel
Postat de: diaconta in Mancaruri de legumeConopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare.Nu o fierbem prea mult altfel se va împrastia.O scurgem si o lasam sa se raceasca. Batem ouale cu putina sare,punem faina pana...Citeste continuarea
Cas de oi framantat la borcane
Postat de: iri_love in ConserveCasul se taie bucati, apoi se sareaza pe ambele parti si se lasa peste noapte sa se lase zerul. A doua zi se framana casul cu mana sau se da pe razatoare si se aseaza...Citeste continuarea
Cremes a la Alina
Postat de: Alinutza80 in PrajituriAm pus aluatul pentru foietaj la dezghetat si intre timp m-am apucat de crema, care se face asa: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de zahar, zaharul...Citeste continuarea
Ciuperci la tigaie
Postat de: Alinutza80 in Mancaruri de legumeCiupercile se curata si se spala bine. Se pune la fiert o oala cu apa cu sare si cand a inceput sa fiarba se pun ciupercile la oparit pentru 2-3 minute. Intre timp se curata usturoiul si se...Citeste continuarea
Clatite americane
Postat de: mon in DulciuriMixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam treptat laptele,esenta alternand cu faina amestecata cu praful de copt.Incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare.Compozitia...Citeste continuarea
Clatite umplute cu piept de pui
Postat de: Elena_Daria in PuiCuratam ceapa, o tocam marunt apoi spalam ardeiul si il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam ardeiul, putina sare si le lasam la...Citeste continuarea
Ciorba acra cu bors si multe legume
Postat de: mamaieelena in CiorbeLegumele se curata ,se spala si se vor taia in dimensiuni nu prea mici(se vor vedea in fotografii) si se vor pune in apa clocotita la fiert. Borsul se pune intr-o oala separat la fiert si cand da...Citeste continuarea
Cornuri cu finetti si rahat
Postat de: LadyCrs in DulciuriPunem făina într-un castron. Încălzim apa. Facem o găurică și pregătim maiaua ( punem sarea, zahărul, zahărul vanilat, drojdia, coaja de lămâie și apa puțin câte...Citeste continuarea
Cartofi noi cu usturoi la cuptor
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se curata de coaja cu un burete abraziv(daca nu avem burete atunci ii razuim de coaja). Intr-un vas mai mare punem uleiul, 6 cateii de usturoi pisati, sarea si putin piper,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: Maria68 in CiorbeFasolea se alege de impuritati, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa fara sare, sau se poate pune la inmuiat in apa rece de seara pana a doua zi ( in cazul in care fasolea...Citeste continuarea
Clafoutis cu caise
Postat de: Criss in PrajituriSe mixeaza bine ouale cu zaharul si vanilia pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie , apoi laptele . Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseza...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsune
Postat de: Poliana in PrajituriPregatim crusta . Untul il topim la foc mic, apoi il lasam deoparte. Macinam biscuiti la robot, sau manual cu sucitorul, si turnam peste ei untul topit. Pregatim o tava cu diametrul de 24 cm cu...Citeste continuarea
Cas de oi la tigaie
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriNu am dat cantitatea de cas ,deoarece fiecare isi face dupa preferinta cat de mult pofteste. Deci: se iau bucatile de cas si se taie cuburi. Intr-o tigaie se aduga untul care...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriSe iau ciupercile si se spala, se rup usor palariile in bucati mai mari. Sse pun la scurs pe un prosop. Se trec prin faina si apoi prin ouale batute spuma in care au fost adaugat sare si piper...Citeste continuarea
Chiftelute de curcan
Postat de: Steffy in Aperitive / GarnituriSe toaca marunt ceapa si usturoiul. Se adauga peste carnea tocata impreuna cu oul si condimentele. Se modeleaza chiftelutele cu mana umezita si se prajesc in uleiul incins. Se servesc alaturi...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriFierbem buchetelele de conopida in apa cu sare. Strecuram dupa 20 de minute si lasam sa se raceasca. Pregatim maioneza . O amestecam cu smantana, piperul, cateii de usturoi si sarea....Citeste continuarea
Cartofi cu branza si parmezan
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCartofii curatati spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Branza rasa si parmezanul ras separat. Cartofii fierti si scursi de apa se pun intr-o cratita in care am topit untul,...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar cu...
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneMod de preparare: Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait din...Citeste continuarea
Clatite umplute cu branza si...
Postat de: Sidy in DulciuriClatitele le preparam dupa metoda obisnuita fiecareia dintre noi. Intre timp preparam crema de brinza din ingredientele mai sus mentionate,la care adaugam si stafidele care au fost...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala bine. Se taie coditele si apoi palarioareele se feliaza la o grosime de max. 1 cm. Se condimenteaza pe ambele parti. Ouale se bat bine apoi se adauga iar condimente si faina....Citeste continuarea
Ciorbă de legume
Postat de: diaconta in CiorbeConopida se desface buchetele.Ceapa se taie foarte marunt.Celalate legume se taie in forma si marimea dorita. Ceapa o punem sa fiarba in apa in care am adaugat putina sare....Citeste continuarea



















