A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Covrigi - Bretzel

Postat de: Poliana in Piine

Drojdia o punem intr-un vas impreuna cu apa calduta (nu fierbinte) si zaharul. Amestecam putin, si lasam 10 minute la odihna. Faina o cernem si o punem intr-un castron incapator, facem o...Citeste continuarea

Ciocolata cu merisoare si goji

Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw vegan

Modul de preparare este unul extrem de usor. Se topeste untul de cacao intr-un vas pus deasupra unui alt vas cu apa fierbinte. Se asteapta sa se topeasca cateva minute amestecand din cand in...Citeste continuarea

Ciorbă de fasole verde(de post)

Postat de: Ade200 in Ciorbe

Se curăţă şi se taie legumele, după forma dorită. Se pu în apă la fiert, cu puţină sare. Când clocotesc se pune fasolea ruptă bucăţele. Când sunt toate fierte, se...Citeste continuarea

Chiftelute de zucchini cu sos de...

Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituri

Zucchini se curata doar partial, daca sunt loviti sau juliti, daca nu se lasa cu coaja, fiind cruzi. Se dau pe razatoarea mica, se pune sare si piper, si se lasa macar jumatate de ora , sa lase...Citeste continuarea

Ciorba de iepure

Postat de: Geanina87 in Ciorbe

Mai intai spalam carnea de iepure bine-bine, o proportionam si o punem in apa la fiert. Cand da in clocot, schimbam apa, iar cand incepe iar sa fiarba spumuim bine. In momentul in care carnea este...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu afumatura

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Spalam putin costita. Intr-o oala punem cam 6-7 litri apa si adaugam si costita. Punem pe foc si cand da sa fiarba spumam putin. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: andreea_angelo in Aperitive / Garnituri

Ciupercile spalate bine si lasate la scurs. Intre timp tocam cotoarele ciupercilor si le calim impreuna cu ceapa Dupa ce s-au racit adaugam intr-un bol ceapa calita cu cotoarele ,cutia de pate,...Citeste continuarea

Conopidă pané ….altfel

Postat de: diaconta in Mancaruri de legume

Conopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare.Nu o fierbem prea mult altfel se va împrastia.O scurgem si o lasam sa se raceasca. Batem ouale cu putina sare,punem faina pana...Citeste continuarea

Cas de oi framantat la borcane

Postat de: iri_love in Conserve

Casul se taie bucati, apoi se sareaza pe ambele parti si se lasa peste noapte sa se lase zerul.     A doua zi se framana casul cu mana sau se da pe razatoare si se aseaza...Citeste continuarea

Cremes a la Alina

Postat de: Alinutza80 in Prajituri

Am pus aluatul pentru foietaj la dezghetat si intre timp m-am apucat de crema, care se face asa: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de zahar, zaharul...Citeste continuarea

Ciuperci la tigaie

Postat de: Alinutza80 in Mancaruri de legume

Ciupercile se curata si se spala bine. Se pune la fiert o oala cu apa cu sare si cand a inceput sa fiarba se pun ciupercile la oparit pentru 2-3 minute. Intre timp se curata usturoiul si se...Citeste continuarea

Clatite americane

Postat de: mon in Dulciuri

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam treptat laptele,esenta alternand  cu faina amestecata cu praful de copt.Incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare.Compozitia...Citeste continuarea

Clatite umplute cu piept de pui

Postat de: Elena_Daria in Pui

Curatam ceapa, o tocam marunt apoi spalam ardeiul si il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam ardeiul, putina sare si le lasam la...Citeste continuarea

Ciorba acra cu bors si multe legume

Postat de: mamaieelena in Ciorbe

Legumele se curata ,se spala si se vor taia in dimensiuni nu prea mici(se vor vedea in fotografii) si se vor pune in apa clocotita la fiert. Borsul se pune intr-o oala separat la fiert si cand da...Citeste continuarea

Cornuri cu finetti si rahat

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Punem făina într-un castron. Încălzim apa. Facem o găurică și pregătim maiaua ( punem sarea, zahărul, zahărul vanilat, drojdia, coaja de lămâie și apa puțin câte...Citeste continuarea

Cartofi noi cu usturoi la cuptor

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala si se curata de coaja cu un burete abraziv(daca nu avem burete atunci ii razuim de coaja). Intr-un vas mai mare punem uleiul, 6 cateii de usturoi pisati, sarea si putin piper,...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: Maria68 in Ciorbe

Fasolea se alege de impuritati, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa fara sare, sau se poate pune la inmuiat  in apa rece de seara pana a doua zi ( in cazul in care fasolea...Citeste continuarea

Clafoutis cu caise

Postat de: Criss in Prajituri

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si vanilia pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie , apoi laptele . Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseza...Citeste continuarea

Cheesecake cu capsune

Postat de: Poliana in Prajituri

Pregatim crusta . Untul il topim la foc mic, apoi il lasam deoparte. Macinam biscuiti la robot, sau manual cu sucitorul, si turnam peste ei untul topit. Pregatim o tava cu diametrul de 24 cm cu...Citeste continuarea

Cas de oi la tigaie

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Nu am dat cantitatea de cas ,deoarece fiecare isi face dupa preferinta cat de mult pofteste.    Deci: se iau bucatile de cas si se taie cuburi. Intr-o tigaie se aduga untul care...Citeste continuarea

Ciuperci pane

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Se iau ciupercile si se spala, se rup usor palariile in bucati mai mari. Sse pun la scurs pe un prosop. Se trec prin faina si apoi prin ouale batute spuma in care au fost adaugat sare si piper...Citeste continuarea

Chiftelute de curcan

Postat de: Steffy in Aperitive / Garnituri

Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se adauga peste carnea tocata impreuna cu oul si condimentele. Se modeleaza chiftelutele cu mana umezita si se prajesc in uleiul incins. Se servesc alaturi...Citeste continuarea

Conopida cu maioneza

Postat de: miremirc in Aperitive / Garnituri

Fierbem buchetelele de conopida in apa cu sare. Strecuram dupa 20 de minute si lasam sa se raceasca. Pregatim maioneza . O amestecam cu smantana, piperul, cateii de usturoi si sarea....Citeste continuarea

Cartofi cu branza si parmezan

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Branza rasa si parmezanul ras separat. Cartofii fierti si scursi de apa se pun intr-o cratita in care am topit untul,...Citeste continuarea

Ceafa de porc la gratar cu...

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Mod de preparare:  Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait   din...Citeste continuarea

Clatite umplute cu branza si...

Postat de: Sidy in Dulciuri

Clatitele le preparam dupa metoda obisnuita fiecareia dintre noi.  Intre timp preparam crema de brinza din ingredientele mai sus mentionate,la care adaugam si stafidele care au fost...Citeste continuarea

Ciuperci pane

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala bine. Se taie coditele si apoi palarioareele se feliaza la o grosime de max. 1 cm. Se condimenteaza pe ambele parti. Ouale se bat bine apoi se adauga iar condimente si faina....Citeste continuarea

Ciorbă de legume

Postat de: diaconta in Ciorbe

Conopida se desface buchetele.Ceapa se taie foarte marunt.Celalate legume se taie in forma si marimea dorita. Ceapa o punem sa fiarba in apa in care am adaugat putina sare....Citeste continuarea

Chiftelute indiene de spanac si...

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Cartofii se dau pe razatoare,iar spanacul se taie in bucati mari.  Tocam usturoiul marunt. Se amesteca toate ingredientele,se formeaza chiftelute si se prajesc in tigaie. Se scot pe...Citeste continuarea

Carnati in foi de placinta

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Prajim rondele mici de carnati si le rulam in fasi de foi placinta. Din loc in loc, ungem cu ulei de masline, apoi ungem rulourile cu ulei pe exterior si le dam prin mac.  Putem face si...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu prosciutto...

Postat de: Toamna07 in Pui

Pentru o savoare deosebita incercati sa folositi doar prosciutto crudo ;in nici un caz mezel fiert . Pregatim o tava de copt si o stropim cu ulei de masline.Asezam ciocanelele ,le stropim si pe...Citeste continuarea

Chec cu carne de curcan

Postat de: rhapsody in Curcan

1. Curatam si tocam morcovul si ceapa. 2. Maruntim crutoanele. 3. Amestecam toate ingredientele. 4. Punem compozitia intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. 5. Dam la cuptor 1 h 30...Citeste continuarea

Chec clasic

Postat de: panacris in Prajituri

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si treptat se adauga apa si uleiul. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in crema de oua, se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si...Citeste continuarea

Ciorba de oaie taraneasca

Postat de: panacris in Ciorbe

Capatana de oaie se fierbe in apa cu putina sare, neacoperita, cca. 1 ora. Se strecoara zeama in alt vas. Ceapa, usturoiul si morcovul se curata si se toaca marunt, apoi se adauga in zeama de...Citeste continuarea

Crakers cu cartofi si susan

Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri

1. Amestecam faina cu praful de copt. 2. Punem restul ingredientelor peste faina si framantam bine. 3. Lasam aluatul sa se odihneasca 20 min, apoi il intindem si il taiem (cu formele de...Citeste continuarea

Cartofi noi cu feta si marar la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala si se prajesc in tuci in baie de ulei. Cand sunt runeni ii scoatem si ii scurgem bine de ulei. Se unge o tava cu unt, se pun cartofii prajiti si se sareaza....Citeste continuarea

Capsuni trase in ciocolata

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Se topeste ciocolata cu smantana dulce.  Capsunile se curata de codite si se spala bine. Se trag in ciocolata si se mananca pe indelete :))) Citeste continuarea

Chec din albusuri cu cirese

Postat de: angyb in Prajituri

Albusurile de bat spuma dupa care se adauga zaharul. Cand devine o bezea se adauga faina alba si uleiul. Se toarna in tava (tapetata cu hartie de copt sau ulei si faina alba) 2/3 din compozitie....Citeste continuarea

Cubulete cu mere

Postat de: alinutzika in Prajituri

Albusurile se mixeaza spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile frecate cu ulei. Amestecand incet, incorporam praful de copt si faina. In tava punem jumatate din blat, apoi adaugam...Citeste continuarea

Clatite pentru copii

Postat de: jolygina in Dulciuri

Amestecam bine galbenusurile cu laptele ,dupa care adaugam aromele ,faina si albusurile spuma la sfarsit pentru a iesi mai pufoase apoi punem si fulgi de cicolata  incingem o tigaie ,daca...Citeste continuarea

Cosulete de bezea sau mini Pavlova

Postat de: Criss in Prajituri

Se bat albusurile foarte bine, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. In final se adauga otetul sau zeama de lamaie si amidonul. Pe o foaie de copt desenam...Citeste continuarea

Curcan la cuptor cu legume

Postat de: gatiticuspor in Curcan

Crestati pulpa de curcan de cateva ori apoi asezati-o intr-un vas de cuptor. De jur imprejur puneti cartofii taiati cuburi, morcovul feliat, ceapa taiata in bucati mari, ciupercile taiate in 4...Citeste continuarea

Ciocanele in bacon la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Pui

Coicanelele se spala bune si se usuca. Se presara cu vegeta, piper si boia si se lasa la frigider 30 minute. Se ruleaza fiecare ciocanel intr-o felie de bacon si se prinde cu o scobitoare....Citeste continuarea

Curcan,pui si carnati la tava

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carne

Pulpele de pui si copanelele de curcan le parlim de puf la flacara. Le spalam mai apoi si le lasam sa se scurga. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Rosia o spalam si o taiem felii pe...Citeste continuarea

Clatite cu ricotta si merisoare

Postat de: privatelaura in Prajituri

Se amesteca ouale cu zaharul, se adauga faina si la sfarsit se desface compozitia cu lapte pana se obtine o smantana lichida. Daca iese prea subtire, mai adaugam faina. Se coc clatitele la...Citeste continuarea

Cartofi cu costita afumata

Postat de: rhapsody in Mancaruri de legume

1. Punem costita la rumenit (eu am o oala de tuci numai buna la facut asemenea ispravi;) vreo 8 minute (fara ulei). 2. Taiem ceapa si morcovul fasii, le aruncam peste costita si lasam cateva...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu jambon

Postat de: dakris in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala si se taie, dupa preferinta. Intr-un castron mare se amesteca uleiul cu condimentele, apoi se adauga cartofii taiati si se amesteca cu o lingura de lemn pana ce...Citeste continuarea

Cheesecake cafe au lait

Postat de: Poliana in Prajituri

Incepem cu baza. Punem robotul la treaba, sau sucitorul, cum preferati. Ideea e sa obtinem niste biscuiti macinati fin, peste care sa putem turna untul topit, apoi cafeaua si scortisoara. Se...Citeste continuarea

Chocolate Muffins

Postat de: gatiticuspor in Prajituri

Amestecati faina, cacaua, si praful de copt apoi adaugati zaharul si amestecati din nou. Adaugati laptele, uleiul si esenta de vanilie si amestecati cu o lingura pana obtineti o coca moale....Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei

Postat de: Sim0naWorld in Ciorbe

Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in putin ulei.   Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjelul le-am dat prin razatoarea mare si am   taiat si cateva rondele. Am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]