A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cotlet marinat la gratar si...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Cotletul: Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam. Punem mustarul, mierea,...Citeste continuarea

Ciorba de salata cu taitei de casa...

Postat de: aliliana in Supe/Ciorbe

Salata, ceapa verde, morcovul le-am curatat, spalat si tocat. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare. Cand da in clocot punem taiteii. Separat, in 30 ml ulei, sotam pe rand legumele si...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Bunica in Dulciuri

8 linguri de zahar le-am pus la caramelizat.Caramelul obtinut l-am repartizat in cele 4 forme si craticioara.Am uns pereti formelor cu zaharul ars. Celelalte 8 linguri de zahar si 400 ml. lapte...Citeste continuarea

Crema de ciocolata Nutella (reteta...

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Se pun alunele de padure intr-un robotel de bucatarie si se mixeaza bine pana ce iese uleiul din alune si amestecul devine lichid, se adauga apoi zaharul pudra si cacaoa si se mai mixeaza pana ce...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu rozmarin

Postat de: camelia75 in Mancaruri de legume

1.Spalati bine cartofii.(folositi un burete de vase nou) 2.Puneti cartofii la fiert.Dupa ce apa a dat in clocot ii mai lasati 5 minute. 3.Incalziti cuptorul la 220 gr. 4.Scurgeti cartofii...Citeste continuarea

Cus cus cu sos dulce picant si...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Eu nu am respectat instructiunile de pe plicul de cus cus si am procedat intocmai ca la pregatirea pastelor. Am pus apa la fiert cu o lingurita sare, iar cand a atins punctul de fierbere am...Citeste continuarea

Covrigei crocanti si picanti

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Facem un aluat amestecand ingredientele, il intindem foarte subtire si decupam covrigeii. Ii asezam in tava,ii lasam 10-15 minute sa creasca apoi ungem covrigeii cu oul batut si presaram deasupra...Citeste continuarea

Costite rumenite cu cartofi noi

Postat de: Sidy in Porc

Taiem costitele in bucati cat mai potrivite, le asezonam si apoi le rumenim frumos pe toate partile cam 5 minute in untura topita intr-o cratita. Curatam cartofii noi de pielita de deasupra,...Citeste continuarea

Ciorba de mazare cu os si galuscute

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata se spala  si se taie cubulete . Se pun la fiert in 4 l apa . Adaugati si osul si pasta de ardei , sarati . Dupa 15 min. preparati din oua batute si faina alba o maia...Citeste continuarea

Chec pufos Negruta

Postat de: cris2711 in Prajituri

Este nevoie de o tava de chec mare de 36X12 cm sau de doua mai mici. Preparare: Intai se preincalzeste cuptorul la 180°. A se face din timp deoarece prepararea este scurta. Se...Citeste continuarea

Ciulama de pipote cu ciuperci

Postat de: ela in Mancaruri cu carne

Ceapa o taiem rondele. Morcovul il curatam si il taiem marunt. Ardeiul il curatam si il taiem cubulete. Pipotele le spalam si le taiem bucati mai mici. Intr-o craticioara punem...Citeste continuarea

Cricală ardelenească

Postat de: Sidy in Pui

Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie. Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa,...Citeste continuarea

Chec Dukan cu lamaie si goji

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Intr-un vas amestecam taratele, amidonul si praful de copt. Galbenusurile le vom mixa cu indulcitorul pana se deschide la culoare. Turnam peste cele 3 linguri de lapte si mixam in continuare....Citeste continuarea

Cum se conserva leurda pentru iarna...

Postat de: MotanLaOale in Conserve

Cum se conserva leurda pentru iarna (reteta Motan): Legaturile de leurda se spala bine sub jet de apa rece fara a fi desfacute din legatura. Se pun intr-o oala la uscat cu coditele in apa...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata de caise

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Faina, zaharul, sarea, esenta de vanilie si oul se pun in castron. Se adauga laptele, amestecand continuu cu telul sa nu se faca cololoase, cand terminam laptele adaugam apa, tot asa continuam...Citeste continuarea

Clatite cu miez de lapte si...

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Umplutura: miezul de lapte se pune intr-un bol, se paseaza cu o furculita, se adauga zaharul pudra si se omogenizeaza. Luam o clatita, intindem un strat uniform de miez de lapte, unul de...Citeste continuarea

Costiţe de miel la cuptor cu vin...

Postat de: Satisfyyourcravings in Oaie

Într-un mojar, se amestecă 2 căței de usturoi cu puțină sare grunjoasă, crenguțele de cimbru și 1 crenguță de rozmarin, până rezultă o pastă omogenă. Se ung costițele cu...Citeste continuarea

Cannelloni alla napoletana

Postat de: angyb in Cannelloni

Pentru inceput pregatim ragu. Taiem marunt ceapa si o calim intr-un pic de ulei de masline ,adaugam morcovul si telina si le lasam sa se caleasca. Adaugam carnea tocata si o lasam sa se caleasca...Citeste continuarea

Cotlet de porc evantai

Postat de: Sidy in Porc

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul dar nu pina jos ci cu 1 cm mai putin. Intre feliile...Citeste continuarea

Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Punem zarzarele la fiert, dupa ce s-au fiert le pasam in apa in care au fiert si apoi strecuram de samburi. Curatam si spalam bine loboda. Ceapa o taiem marunt, radem morcovul si le punem la calit...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de pui

Postat de: Dya in Ciorbe

Sectionam puiul si il spalam bine, dupa care il punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul,...Citeste continuarea

Cappuccino cheesecake

Postat de: gabrielacuisine in Torturi

Macinam biscuitii in robotul de bucatarie si apoi adaugam untul topit dupa care omogenizam bine. Ungem forma de tort cu inel detasabil cu ulei atat pe fund cat si pe margini dupa care o tapetam...Citeste continuarea

Ceafa de porc la tava

Postat de: aliliana in Porc

Ceafa se spala, se portioneaza. Se condimenteaza cu condimentele prezentate mai sus, sare, piper, se freaca cu ulei, se pune in tava. Se stropeste cu ulei si se completeaza cu vin. Se pune la...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu spanac

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat un pic sa se raceasca si apoi l-am tocat mai mare.  Intr-o tigaie, am  pus untul la...Citeste continuarea

Ciorba de rata

Postat de: simona72 in Ciorbe

Rata curatata si spalata o transam, pieptul si pulpele le dam deoparte pt felul doi, iar din restul facem ciorba.Fiind rata de tzara este mai grasa, are o grasime galbena ca aurul si atunci am mai...Citeste continuarea

Curry de soia noodles

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Se toaca ceapa, se pune intr-o tigaie in ulei incins, se presara sare si se caleste pana devine translucida. Se adauga usturoiul si se mai amesteca 1 minut, apoi pasta de ardei iute si...Citeste continuarea

Cozonac din rulade cu ciocolata

Postat de: diana_k in Prajituri

  Pregăti aluatul astfel: în 100 ml de lapte cald se pun 2 linguri de zahar si drojdia sfaramata, se lasa 10-15 min. pana creste simtitor. Faina se cerne se pune intr-un linghean...Citeste continuarea

Cartofi cu sos de mustar

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja si se taie in doua daca sunt mai mici,daca nu ii taiem felii mai groase.Se pun la fiert pentru 20 minute,se adauga si sare. Cand sunt gata se scot intr-o...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu dulceata de...

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Intr-un vas  punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza). Se adauga faina cernuta si se framanta...Citeste continuarea

Carnati in aluat

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut. Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Se lasa la loc caldut...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura a la...

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Am curatat ceapa si ceapa verde si am tocat-o. Am curatat morcovii si i-am taiat rondele. Am pus 2 linguri ulei in oala si am calit ceapa 2-3 minute. Am adaugat si morcovii si am mai...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si nesquik

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Prima data ne ocupam de maia. Intr-un bol mic punem drojdia sfaramitata, o lingurita de zahar, o lingura faina si putin lapte caldut. Amestecam usor si lasam sa creasca 10-15 minute. Intr-un...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu ciuperci

Postat de: dalina2007 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile si se taie cubulete. Se toarna intr-o tigaie si se lasa sa fiarba in sucul propriu.pana cand zeama lasata de ciuperci a scazut de tot. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se...Citeste continuarea

Ciorbă/supă de miel

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minjute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se...Citeste continuarea

Cornetti cu crema de vanilie

Postat de: gabrielacuisine in Prajituri

In primul rand scoatem aluatul din congelator cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de rulat conurile (sau cilindrii, depinde de formele pe care le avem. Mie mi-au placut conurile la magazin) Cand...Citeste continuarea

Crema de branza cu leurda

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Se amesteca intr-un castron urda cu branza telemea rasa. Se presara boia, piper si sare daca mai trebuie. Se toaca leurda si se amesteca in castron cu branza. Maslinele se taie rondele si...Citeste continuarea

Chiftelute de soia

Postat de: eduard_09 in Mancaruri de post

Prima data punem soia intr-o cratita cu apa si o lasam 10 min., dupa care o punem la fiert in apa cu sare cca 15 min,dupa care scurgem bine de apa. Intre timp fierbem cartofii(curatati de coaja...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu smantana...

Postat de: Sidy in Ciorbe

Curatam zarzavatul si ceapa. Zarzavatul il dam pe razatoarea mare, ceapa o lasam intreaga. Carnea o portionam potrivit . Morcovii ii tragem putin la tigaie , pentu o culoare frumoasa data...Citeste continuarea

Cozonac cu prune uscate

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Carnea se curata, se spala bine si se pune la fiert. Dupa primul clocot se schimba apa si se fiarbe inca 30-35 minute. Cand este facuta carnea se scoate separat. Zarzavatul se curata, se...Citeste continuarea

Cozonac impletit cu rahat

Postat de: amalia01 in Prajituri

Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga...Citeste continuarea

Chec aperitiv (altfel)

Postat de: COSTEO in Aperitive / Garnituri

Galbenusurile se bat bine spuma, adaugam si faina, pana obtinem un aluat nu prea gros. Se toaca ceapa, usturoiul, marar, patrunjel si se adauga peste compozitia obtinuta, apoi punem carnea...Citeste continuarea

Cozonac trandafir

Postat de: dalina2007 in Prajituri

Intr-un pahar se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar. Se adauga doua linguri de lapte caldut si o jumatate de lingurita de faina si se lasa la fermentat pentru minim 10 minute. Este de...Citeste continuarea

Chec Dukan

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Amestecam laptele praf, amidonul, glutenul, praful de copt, iaurtul, indulcitorul, laptele, aromele si galbenusurile. Separat mixam albusurile pana devin spuma. Turnam 3 linguri din compozitia de...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca, fructe confiate si...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!!! Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar si o lasam 10-15 minute la o parte sa creasca. Laptele il facem...Citeste continuarea

Carnati in aluat

Postat de: antici_gabytza in Aperitive / Garnituri

Faina o amestecam cu praful de copt, sare si facem o gaura in mijloc in care vom adauga oul batut, untul si uleiul dupa care vom adauga treptat iaurtul si vom framanta o coca nelipicioasa, invelim...Citeste continuarea

Chifteluţe uriaşe cu ouă de...

Postat de: diaconta in Porc

Carnea tocata am condimentat-o,am pus usturoiul,oul,pesmetul  si verdeata. Am folosit o tava pentru briose.Formele le-am uns cu ulei Am pus în fiecare forma putina carne,apoi oul...Citeste continuarea

Cosulet Comestibil

Postat de: adnia in Prajituri

Am amestecat toate ingredientele intr-un bol, pana am obtinut un aluat omogen. Apoi am rasturnat pe planseta si am framantat bine. Am lasat aluatul sa creasca intr-un loc caldut si ferit de curent...Citeste continuarea

Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte ,...

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Din compozitia blaturilor , facem 3 foi , pe care le pregatim astfel: batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare.Galbenusurile cu 3 linguri de apa si putina sare le amestecam bine cu 3 linguri...Citeste continuarea

Cozonac cu caise confiate si sirop...

Postat de: adnia in Prajituri

Din toate ingredientele pt. aluat (mai putin caisele confiate, care se adauga la sfarsit) am framantat aluatul neted si elastic, pe care l-am lasat la crescut, pana si-a dublat volumul. Intre...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]