Ciorba cu perisoare
Postat de: CookieMonster in Ciorbe1. Se curata legumele, se spala bine, cartofii si morcovul le taiam cubulete, ceapa verde rondele si ceapa uscata marunt. 2. Se pun la fiert legumele impreuna cu ramurile intregi de cimbru si...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: dariadeea in CiorbeAm spalat bine pieptul de pui si tacamul de pui si le-am pus cu apa intr-o oala de 5 litri la fiert la foc mic.Se ia spuma ori de cate ori este nevoie.Legumele curatate si spalate se pun intregi...Citeste continuarea
Ciorba de fasole rosie
Postat de: Elena_Daria in CiorbeSe pune apa la fiert intr-o oala, se adauga morcovii taiati, legumele congelate si se lasa sa fiarba. Cand legumele sunt fierte adaugam fasolea. Cand fasolea este patrunsa, toacam ceapa...Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Punem laptele la incalzit, cand ajunge la temperatura de 35-37°C oprim focul, adaugam cheagul amestecam si-l lasam sa actioneze. 2. Taiem coagulul pe verticala, cu un cutit, mai lasam 10...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu ciuperci si orez
Postat de: gaby_d in PorcPortioneaza cotletul in felii putin mai groase decat grosimea unui deget apoi feliile in bucatele mai mici (nu cuburi, ca mai scad la fiert/prajit). Incinge ulei de masline intr-un vas cu fund...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: Dea_Dea in PrajituriAluatul Apa cu untul, sarea si zaharul se pun pe foc , cand clocotesc se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu ouale, care...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu carnacior afumat
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneSpala bine cartofii si pune-i la fiert in apa rece. Carnaciorul feliat prajeste-l putin pe ambele parti. Rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Cand au fiert cartofii curata-i de coaja si...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: babi5 in CiorbeAm curatat zarzavatul, ceapa, ardeiul, usturoiul verde le-am spalat bine si le-am tocat. Intr-o oala (de 5 litri am folosit eu) se pune uleiul si se adauga zarzavatul tocat, ardeiul, ceapa si...Citeste continuarea
Cartofi noi in untura (cu snitel de...
Postat de: bylaura in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se spala. Daca sunt cartofi mici, se lasa intregi, iar daca sunt ceva mai mari se pot taia in jumatati sau mai mici. Intr-un tuci se pune la topit untura, atat cat...Citeste continuarea
Cheseecake cu miez de lapte (fara...
Postat de: mihaelar63 in DulciuriBiscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul moale si o lingura de zahar brun . Branza de vaci se amesteca cu smantana dulce , restul de zahar , zaharul vaniliat si zeama de lamaie...Citeste continuarea
Chec
Postat de: gyorgy in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ca pentru bezea impreuna cu zaharul si apa (putin cate putin). Galbenusurile se mixeaza si ele pana se albesc si se incorporeaza usor in...Citeste continuarea
Chec negru
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriIntr-o craticiora de inox punem la incalzit margarina taiata cubulete, zaharul si laptele. Cand margarina este topita si zaharul este dizolvat, tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaoa...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare, reteta...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CiorbeCum se prepara Ciorba cu perisoare, reteta gustoasa cu multe legume: Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam...Citeste continuarea
Cartofi noi fierti si prajiti cu...
Postat de: COSTEO in Mancaruri de postFierbem cartofii - in coaja lor - in apa cu sare timp de jumatate de ora. Dupa ce au fiert, curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua si ii punem intr-o tigaie la prajit sa se rumeneasca....Citeste continuarea
Clatite (stil propriu)
Postat de: palpabil in DulciuriPunem la incalzit laptele dar sa nu dea in clocot si punem untul (margarina) sa se topeasca in lapte. Se lasa la racit. Ouale le mixam bine cu zaharul pana compozitia devine albicioasa si se...Citeste continuarea
Cheesecake cu dulceata de afine...
Postat de: Dya in PrajituriTopim untul și adăugam biscuiții macinati, zahărul si esenta de rom. Amestecam bine si omogemizam compozitia, care trebuie sa fie usor faramicioasa. O turnam apoi intr-o formă/tava...Citeste continuarea
Cartofi noi la ceaun
Postat de: ianculubita in Mancaruri de legumeCartofii curatati cu un buretete aspru,spalati,ii punem la fiert intr-un vas cu apa si sare 15min;dupa ce sunt fierti,ii transferam in ceaunel cu ulei incins si-i lasam sa se...Citeste continuarea
Clatite umplute cu carnaciori si...
Postat de: elena001 in Aperitive / GarnituriPentru clatite: se bat 2 oua dupa care se adauga apa si faina treptat,si praful de sare. Incepem sa coacem clatitele punand o picatura de ulei in tigaie si turnam din compozitie cu polonicul....Citeste continuarea
Chifle cu lapte
Postat de: rhapsody in Piine1. Preparam o maia din drojdia dizolvata in laptele caldut si amestecam cu zaharul si cu cele 4 lg de faina. Lasam maiaua la crescut 15-20 min. 2. Amestecam faina cu sarea, adaugam maiaua,...Citeste continuarea
Cozonac cu branza
Postat de: Dea_Dea in DulciuriAluatul: Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de capsuni si...
Postat de: MotanLaOale in DulciuriAluatul se lasa la dezghetat. Se intinde pe blatul de lucru (cu mana) si se taie patrate perfecte (daca nu sunt perfecte nu iese). Eu am taiat o foaie in 6 patrate. Fiecare patrat se taie...Citeste continuarea
Clătite aperitiv cu miez de lapte
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSe bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr....Citeste continuarea
Chipsuri de cartofi
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja,se spala bine,se taie cu feliatorul,se fac feliute subtiri(depinde cum le doriti).Se pun intr-un castron si se clatesc foarte bine. Intr-un ceaun se pune ulei,iar...Citeste continuarea
Clatite cu branza dulce, stafide si...
Postat de: babi5 in PrajituriIntr-un castron mai mare se pune faina, sarea, 4 linguri zahar (cca100 gr ), apa minerala, 2 plicuri de zahar vaniliat, 5 oua (+albusurile de la celelalte care le vom folosi la...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: Cornelia89 in PrajituriSe amesteca borsul cu drojdia, se adauga zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga untura si faina si adaugam faina pana nu se mai lipeste de degete, apoi o lasam sa creasca. Se...Citeste continuarea
Cosulete de ciocolata cu Miez de...
Postat de: alldaycooking in DulciuriPentru cosulete am rupt ciocolata alba in bucatele mici si am adaugat mierea. Am pus castronul deasupra unui vas cu apa fierbinte, fara a atinge apa. Am amestecat pana cand s-a topit ciocolata....Citeste continuarea
Cuscus cu legume si ciuperci pleurotus
Postat de: camelia75 in Mancaruri de post1.Puneti apa la fiert cu o lingurita de sare si curry,apoi cand da in clocot, trageti dupa foc si puneti cuscus-ul. 2.Sarati si piperati ciupercile,apoi puneti-le pe grillul incins uns cu 1...Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriVisinele se lasa la dezghetat si se curata de samburi. Ungeti un vas termorezistent sau o forma rontunda de tarta cu ulei sau unt si adaugati visinele curatate. Ouale se bat bine...Citeste continuarea
Crutoane de paine
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postFeliile de paine de taie cubulete,nu foarte mici. Se pun intr-un castron,se stropesc cu ulei de masline si condimentele.Se amesteca incet cu mana. Intr-o tava se pune hartie de copt,iar...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: simona72 in DulciuriPunem zaharul la caramelizat pe foc intr-un vas sau tigaie, cind zaharul se schimba usor la culoare si incepe sa se topeasca punem si putina apa. Lasam pe foc si amestecam in acelasi timp, pina...Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura
Postat de: marianascarlat in Supe/CiorbeDupa ce am spalat bine coastele cu apa calduta, le-am pus la fiert in apa rece. Intre timp am spalat, curatat si am taiat zarzavatul cubulete si am avut grija sa adun spuma din oala in care...Citeste continuarea
Curcan umplut
Postat de: CookieMonster in Curcan1.Curcanul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de curcan cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore ( dafin ,...Citeste continuarea
Churros
Postat de: adasev12 in DulciuriApa, laptele, margarina, zaharul , vanilia si praful de sare se pun pe foc mic si se amesteca pana se dizolva bine margarina si se infierbanta compozitia, fara a da in clocot. Se ia de...Citeste continuarea
Cozonac pufos, cu rahat/stafide
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri de faina, acoperim cu un prosop si lasam la crescut intr-un loc caldut lipsit de...Citeste continuarea
Conopida cu sos de rosii
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legumeApa se pune la clocotit cu sare. Conopida se desface buchetele si se spala. Cand clocoteste apa se pune conopida si se lasa la fiert 10-15 min.Se scoate si se pune la scurs in strecuratoare....Citeste continuarea
Clatite cu flori de salcam
Postat de: marianascarlat in DulciuriAm pus florile de salcam intr-o strecurataoare si le-am spalat sub jet de apa. Le-am lasat la scurs de aseara pana azi cand am purces la treaba. Intr-un bol am pregatit compozitia de...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecel si cartofi
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriDovlecelul si cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii dam pe razatoarea mare.Ii lasam 30 de minute pentru a lasa zeama si la sfarsit ii stoarcem bine. Peste dovlecelul stors si cartofi se...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura
Postat de: elenita in DulciuriBiscuiti i-am bagat la robot pana sau faramitat si ii amestecam cu cele 8 linguri de lapte si untul topit. Intr-o tava cu pereti detasabili...Citeste continuarea
Chec pufos cu rahat
Postat de: patrick_2010 in PrajituriAlbusurile se bat spuma tare cu cele 250 grame zahar, dupa ce zaharul s-a topit ,treptat se adauga galbenusurile , apoi 100 ml ulei, praful de copt, apoi se presara cele 200 gr faina si se...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti cu carne de...
Postat de: aalliinnaa07 in Supe/CiorbeIntr-un castron punem carnea tocata, orezul, oul, sare si piper dupa gust, amestecam toate ingredientele pana obtinem un amesteca omogen. Spalam ardeii si indepartam semintele din ei si ii...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Zamfira in DulciuriFierbem laptele cu o cana de zahar si cele doua esente de vanilie. Cand zaharul s-a topit lasam laptele la racit. Pregatim doua vase (oale) una mai mica si una mai mare. Cea mica sa incapa in...Citeste continuarea
Ciorba de gaina
Postat de: deyutzky in CiorbeCarnea se spala bine si se pune la fiert. Dupa ce a dat primul clocot, cu o spumiera se ia toata spuma si se lasa la fiert peste 1 ora (atat cat este nevoie). Se adauga ceapa, morcovul si rosia...Citeste continuarea
Cheesecake caramel cu miez de lapte
Postat de: adinabalerina79 in PrajituriMod preparare: biscuitii se sfarma cu un sucitor sau la rabot(cine are),untul se topeste si punem peste biscuiti,framantam bine pana se moaie biscuitii,adaugam cacaoa ,pregatim o tava...Citeste continuarea
Ciorba din Tara Motilor
Postat de: oana_d in CiorbeCarnea și kaizerul se taie bucățele și se pun la fiert în 3 litri de apă rece. Se spumează din când în când. Frunzele de varză și de gulie se spală și se taie...Citeste continuarea
Chec cu nuca
Postat de: oana_d in PrajituriMai intai se mixeaza albusurile cu zaharul spuma tare. Apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, aromele, faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata. Ultimele 2 ingrediente se...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu branza
Postat de: Dea_Dea in DulciuriClatite pufoase reteta ALUATUL: Se pune in castron faina, praful de copt, zaharul , esenta de vanilie,oul, sarea, laptele si smantana se omogenizeaza , iar apoi se pune si apa , iarasi...Citeste continuarea
Cartofi natur cu sos de marar si...
Postat de: babi5 in PorcCuratam cartofii apoi ii taiem in doua sau patru depinde cit sunt de mari ,daca sunt mai micuti ii putem lasa intregi .(este necesar sa fie taiati, asa sa...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata
Postat de: babi5 in Mancaruri de postSe spala bine fasolea si se lasa la muiat de cu seara .Intr-o oala punem fasolea la fiert dupa ce a dat un clocot golim apa ...Citeste continuarea
Chiftelute de bureti cu sos de leurda
Postat de: deyutzky in Mancaruri de legumeChiftele: Buretii ii spalam bine si ii punem la fiert. Dupa ce dau 2-3 clocote, se scurg bine de apa, se toaca marunt si se pun intr-un bol. Morcovul, ceapa, cartoful si usturoiul se...Citeste continuarea
Crochete cu peste
Postat de: Oana in PestePestele se curata bine de oase si se marunteste la robot impreuna cu cartoful fiert. Eu am avut dorada la gratar. Se adauga apoi patrunjelul,cascavalul, oul batut si se condimenteaza dupa gust...Citeste continuarea











Mai lejer acum!










