Cafea rece (reteta video)
Postat de: bucatarie_marocana in CafeaPune intr-un mixer lapte, adauga peste el zahar si cafea, apoi amesteca foarte bine. Adauga si gheata si amesteca din nou. Pune amestecul in pahare si presarati niste cafea peste ele...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: botcrina in Aperitive / GarnituriPunem 2 ouă la fiert. Tăiem parizerul, brânza, castraveţii, gogoşarii şi ouăle fierte (când s-au răcit) cubuleţe. Tăiem mărunt şi leuşteanul şi-l încorporăm...Citeste continuarea
Chiftelute de pleurotus cu branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala, se storc bine de apa( lasa destula). Le punem la robot( masina de tocat ce doriti), impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul, mararul, cartoful razuit pe...Citeste continuarea
Cartofi umpluti la cuptor
Postat de: Alinutza80 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine sub jetul de apa si se baga la cuptor pana de coc (trebuie sa se inmoaie putin). Cand sunt copti se scot si se lasa un pic sa se raceasca, apoi se taie la fiecare cate...Citeste continuarea
Ciorba radauteana a la gaby_d
Postat de: cris2711 in Supe/CiorbeEu am ales sa fierb ciorba intr-o oala de 8 litri. Nu am facut-o plina,dar imi place sa fie loc de fiert. Se pun la fiert in circa 5 litri de apa pieptul de pui si radacinoasele. Cand s-a...Citeste continuarea
Clatite cu branza dulce si capsuni
Postat de: Dianaaa in PrajituriLaptele de vaca se amesteca intens cu iaurtul, branza si sare. Se adauga o lingura de faina alba, iar restul cat cuprinde faina integrala. Se amesteca pana se omogenizeaza toata faina. La sfarsit...Citeste continuarea
Clatite cu branza "Ceva fin" si...
Postat de: Bucataras in PrajituriOuale se pun intr-un bol impreuna cu sarea, se mixeaza si se adauga faina. Se amesteca bine. Se toarna pe rand laptele, apa minerala si uleiul, cate putin, pana se omogenizeaza compozitia de...Citeste continuarea
Ciupercute umplute
Postat de: stratulatgeorgiana in Mancaruri de legumeSe curata ciupercile.se condimenteaza cu sare si piper. Separat se taie cuburi branza de oaie,piciorusele de ciuperci,kaiserul si se amesteca cu oul batut bine. Compozitia se pune in...Citeste continuarea
Chiftele de Königsberg
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneReteta de chiftelute o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-de-pui-imbulinate-46796.html Pentru sos: Se pune untul intr-o tigaie,se adauga si faina sa se...Citeste continuarea
Cheesecake cu ananas si jeleuri
Postat de: bucatarie_marocana in Torturi1-blatul: Biscuitii se macina in robotul de bucatarie. Punem pesmentul obtinut intr-un bol,turnam untul peste el,adaugam galbenusul de ou si vanilia si amestecam foarte bine. Punem...Citeste continuarea
Chec "Zebra"
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul vanilinat si mixam la viteza mica, apoi adaugam zaharul, lingura cu lingura, pana...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de capsuni
Postat de: Dya in DulciuriMixam ouale impreuna cu zaharul si esentele, adaugam faina si apoi, putin cate putin, apa minerala. Din compozitia obtinuta coacem foile de clatite. Separat, pregatim siropul: punem cei...Citeste continuarea
Ciuperci si carnati la cuptor
Postat de: Luana in Mancaruri cu carneSe scoate carnea din carnati si se face piftelute (Sau se lasa carnatii normal si se taie cubulete) . Se incinge uleiul si se pun la prajit , peste care adaugam ceapa . Se adauga si...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolată albă şi...
Postat de: Luana in PrajituriSe topeste untul intr-o cratita sau la micounde . Se zbrobesc cele 2 tipuri de biscuiti pana devine un fel de pudra. Se adauga untul peste biscuiti si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si...Citeste continuarea
Chec cu iaurt, lămâie și cireșe
Postat de: panacris in PrajituriOuăle, iaurtul, zahărul tos, zahărul vanilinat și untul topit se bat energic cu mixerul. După ce s-au înglobat ingredientele, se adaugă făina cernută, praful de budincă,...Citeste continuarea
Compot de cireșe a la Panacris
Postat de: panacris in Sirop / CompotCireșele se spală sub jet de apă rece, se curăță de codițe și frunze, apoi se așează în borcane curate și sterilizate <adică spălate cu apă feirbinte și detergent, apoi...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu kaizer si...
Postat de: laura2002 in Mancaruri de legumeSe spala cartofii se taie cuburi si se pun la fiert cu putina sare. Kaizerul se caleste cu putin ulei se adauga piper si un virf de sare. Smintina se amestecata cu ouale, kaizerul si...Citeste continuarea
Chiftelute de pui imbulinate
Postat de: gurita_ta2005 in PuiSe spala carnea si se taie bucati. Se da prin masina de tocat,impreuna cu ceapa verde,usturoiul. Se amesteca totul cu ouale batute bine,se adauga condimentele si painea se inmoaie in lapte...Citeste continuarea
Cotlete de porc cu cartofi si...
Postat de: nadea68 in PorcCarnea sarata si piperata se pune intr-o tava de cuptor.Cartofii se curata,se taie in patru,zucchinele se spala si se taie in bucati mai mari si se pun impreuna cu carnea. Deasupra se presara...Citeste continuarea
Cartofi cu oregano
Postat de: Bunica in Mancaruri de postCartofii se spala,se curata de coaja sau se lasa cu coaja. Se spala bine si se pun intr-un castron. 2 linguri ulei de masline,sare,piper si oregano se amesteca intr-un bol. Acest amestec...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de legume
Postat de: Ela68 in Supe/CiorbeLegumele se spala, se curata si se taie cubulete, mai putin fasolea galbena pe care o taiem in trei si floarea de marar si telina verde pe care le punem intregi. La aceasta ciorba, mie imi plac...Citeste continuarea
Cartofi noi cu bacon, la cuptor
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri cu carneSpalam cartofii noi cu un burete, fara sa curatam coaja. Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cartofii. Bagam tava la cuptorul incins la 220 grade, pentru 40 minute. Adaugam...Citeste continuarea
Crema de vanilie
Postat de: loredanaaa in PrajituriFaina se amesteca cu amidonul si zaharul.Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina,amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin...Citeste continuarea
Coaste de ied in sos de rosii la...
Postat de: rocsi_1612 in OaieCoastele le spalam foarte bine sub jetul de apa calda. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un bol punem vinul, sare, piper, boiaua de ardei, cimbrul, usturoiul pisat si feliile de lamaie....Citeste continuarea
Chifle dulci cu alune
Postat de: sasha in DulciuriCernem faina si facem un cuib in mijloc in care punem 100 ml laptele caldut amestecat cu drojdia, lasam la dospit 15 minute, apoi adaugam zaharul, ouale, restul de lapte, praful de copt si...Citeste continuarea
Ciorba de ied cu macris
Postat de: simona72 in CiorbeDaca fosolositi cap la ciorba acesta trebuie spalat foarte bine. Carnea pentru ciorba spalata si portionata o punem cu apa la fiert, avind grija sa nu umpleti oala pt a avea loc sa puneti si...Citeste continuarea
Ciorba de orez cu tacamuri de pui
Postat de: babi5 in CiorbeIntr-o cratita sau oala (eu am folosit una de 4 l) punem uleiul, apoi adaugam zarzavaturile, ceapa, ceapa verde si ardeiul spalate bine in prealabil si tocate marunt. Lasam sa se caleasca cca 10...Citeste continuarea
Cozonac cu cocă opărită
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriÎntr-un vas mai mare cernem făina cu sarea. Laptele se pune la fiert cu zahărul și se amestecă până se topește tot zahărul. Într-un castron mai mic amestecăm drojdia cu o...Citeste continuarea
Cornuri sarate cu branza - Reteta...
Postat de: gabrielacuisine in Aperitive / GarnituriCum se prepara Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos Se face in primul rand maiaua, dintr-un pumn de faina si putin lapte caldut. Intai dizolvam drojdia cu laptele caldut apoi...Citeste continuarea
Chiftelute cu ghebe
Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carneGhebele se toaca marunt si se pun intr-un bol.. Peste ghebe punem carnea tocata si amestecam bine. Se adauga un ou, usturoiul pisat,sare, piper si omogenizam bine. La sfarsit adaugam...Citeste continuarea
Chec "Inima"
Postat de: Creatsa in PrajituriPrima data ne ocupam de blatul de cacao: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam treptat lingura cu lingura zaharul si mixam pana...Citeste continuarea
Cheesecake spiralat cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe prepara destul de simplu insa e bine de lasat minim 6 ore la rece astfel ca ideal este sa rezistam tentatiei :) Intr-un ibric topim untul si in el topim ciocolata. Luam de pe foc vasul...Citeste continuarea
Clatite cu crema de rubarba
Postat de: adnia in PrajituriDin ingredientele pt aluat se fac obisnuitele clatite, pe care le stim cu totii. Pt. ca noua ne plac clatitele coapte bine, eu nu le-am lasat albe, ci le-am rumenit pe ambele parti. Dupa ce...Citeste continuarea
Ciorba acra cu cartofi si tarhon
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carneLegumele se curata, se spala si se taie cubulete. Carnea se spala si se taie cuburi. Se pun toate la fiert, Cand da in clocot se pune pasta de rosii si se condimenteaza cu sare. Cand sunt...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: ianculubita in Supe/CiorbePunem la fiert intr-un vas legumele curatate,spalate,taiate,impreuna cu piepul de asemenea spalat,boabele de piper si sare;lasam la fiert incet,adunand spuma ce se formeaza; dupa ce totul este...Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu sos de dovlecei
Postat de: sasha in Aperitive / GarnituriInmuiem painea in lapte, curatam ceapa si o dam pe razatoare, tocam mararul fin. Tocam carnea in masina, amestecam cu oul, painea stoarsa de lapte, mararul, ceapa, sare dupa gust si plicul cu...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriSe toaca marunt, marunt toate ingredientele : salamurile ,cascavalul(se rade ),ceapa, ardeiul cit se poate de marunt . Intre timp separam ouale, albusul de galbenus ,apoi se...Citeste continuarea
Cotlet de porc aromat
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carneSe taie cotletul de porc felii si se pune in castron. Se pune sare, piper, praf de usturoi, maghiran, rozmarin, busuioc si se amesteca. La final se pune mustarul si coniacul si se amesteca...Citeste continuarea
Ciulama de pipote cu ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneCeapa se taie feliute, morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Pipotele se clatesc si se taie bucatele mai mici, la fel taiem si ciuperciile. Intr-un ceaun punem legumele la calit,...Citeste continuarea
Cod cu legume trase in tigaie si paste
Postat de: Alinutza80 in PestePastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Brocoli se opareste cca 5 min, apoi se scurge si se clateste cu apa rece. Ciupercile, ceapa si ardeiul se curata si se taie, apoi se...Citeste continuarea
Cataif cu branza
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriBateti usor 3 oua si amestecati cu branzeturile si piperul. Deschideti cataiful cu mana si impartiti in cca 30-40 de portii, apoi acoperiti cu un prosop umed ca sa nu se usuce. In fiecare...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu cartofi noi
Postat de: aliliana in CiorbeLegumele au fost curatate, spalate si tocate. Carnea a fost spalata. Se pune uleiul la incins in oala de ciorba. Cand incepe sa se infierbante uleiul adaugam ceapa alba, morcovul,...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de iaurt cu...
Postat de: Dea_Dea in PorcCotletul de porc se condimenteaza cu sare piper si praf de usturoi. Se pune la prajit in tigaie de teflon 4-5 min, pe fiecare parte, pana se rumeneste usor. Sosul: Iaurtul se amesteca cu...Citeste continuarea
Cartofi cu cotlet de porc si salata
Postat de: Dea_Dea in PorcCartofii se curata, se taie si se spala . Se pune uliul la incins si se prajesc, apoi se scot pe farfurie. Cotletul de porc se condimenteaza cu sare, piper si praf de usturoi. Se unge o...Citeste continuarea
Crema cu mascarpone , capsuni si...
Postat de: cris2711 in DulciuriSe curata capsunii, se taie codita si se taie in sferturi. Doi,trei se pun la o parte pentru decor. Restul de capsuni se mixeaza cu Blenderul pana se obtine un sos cremos in care se adauga 50...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: ionela2682 in DulciuriIntr-un castron se cerne faina cu praf de copt , bicarbonat de sodiu și sare . În alt castron se bat ouale cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza . Se...Citeste continuarea
Ciorba cu cartofi noi
Postat de: dariadeea in CiorbeSe spala toate legumele, se toaca marunt, iar cartofii cuburi potrivite. Intr-o oala de 3 litri am pus uleiul si morcovul, telina, pastarnacul, ceapa la calit, dupa ce s-au inmuiat am pus si...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu praz si masline
Postat de: dariadeea in PuiMai intai am spalat ciocanele bine, le-am pus intr-o tigaie cu uleiul si untul sa se prajeasca cateva minute, dupa care am pus prazul si ceapa tocate marunt, ardeiul si morcovul rondele, usturoiul...Citeste continuarea
Capsune cu frisca la pahar
Postat de: caroline in DulciuriSe spala capsunele ,se inlatura coditele si se pun pe un servet curat. Optional se trece fiecare capsuna prin zahar pudra.Zic optional deoarece depinde de cit de dulci sunt capsunile. Intre...Citeste continuarea
Crap cu sos de rosii
Postat de: miha in Crap / CarasCrapul se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Bucatile de crap se stropesc cu ulei si se dau la frigider pentru cca jumatate de ora, dupa care se prajesc...Citeste continuarea















