Vinete impanate - Imambaialdi

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 5 Mar 2018 | 5439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 buc vinete
  • 4 buc ceapa
  • 2 buc morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 telina
  • 1/4 buc varza
  • 4 buc rosii (sau o conserva)
  • 2 capatani usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete impanate - Imambaialdi:

Vinetele se curata de coaja din loc in loc. Unde s-a luat coaja, se taie cu cutitul, fara sa ajungem pe partea cealalta. Se pune apa la fiert cu putina sare si in momentul cand fierbe, adaugam vinetele si le lasam zece minute. Se scot, se pun pe un fund inclinat si asezam o greutate pe ele (trebuie sa iasa amareala din ele). Tocam ceapa marunt si se caleste in ulei, adaugam morcovul si telina  date pe razatoarea mica. Apoi varza tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete. Condimentam legumele cu sare si piper. Sfat: daca aveti un robot de bucatarie nu ezitati sa-l folositi, chiar daca se toaca marunt. Fiecare catel de usturoi (crud, se va lasa toata aroma) se taie in doua si se indeasa in vinete. Cu o lingurita indesam si din compozitia de legume in taieturile facute in vinete. Vinetele se aseaza intr-o tava unsa cu ulei din belsug. Legumele ramase se aranjeaza pe langa vinete. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se toaca marunt si se adauga in tava peste vinete. Acoperim tava cu folie sau capac si se da la cuptor pentru 30 minute. Dupa ce scoatem folia mai lasam ~ 20 minute.

Servim mancarea rece presarata cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate - Imambaialdi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie rapida de fasole manastireasca