Vinete cu maioneză şi usturoi

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2015 | 3867 vizualizari

 

Dacă tot este sezonul vinetelor, haideţi să le savurăm împreună!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete de aproximativ 600 g
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g ulei
  • 1 lingură muştar
  • sare şi piper după gust
  • pătrunjel verde pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu maioneză şi usturoi:

Coacem vinetele pe plită, apoi le curăţăm de coajă şi le punem la răcit. Punem la fiert un ou, iar după ce a fiert îl decojim şi punem gălbenuşul într-un bol.

Când s-a răcit gălbenuşul, îl zdrobim cu o lingură de lemn, apoi punem câteva picături de ulei şi începem să facem maioneza. Adugăm celălat gălbenuş crud şi o lingurăde muştar.

Amestecăm bine gălbenuşurile cu muştarul şi cu uleiul până obţinem o maioneză cremoasă.

Tocăm vinetele mărunt şi le punem peste maioneză, apoi răzuim căţelul de usturoi pe răzătoarea fină şi îl punem peste vinete.

Potrivim după gust cu sare şi piper, amestecăm bine, iar la final decorăm cu pătrunjel verde tocat.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

pătrunjelul pentru decor este opţional;

2

usturoiul poate fi înlocuit cu ceapă tocată cubuleţe;

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu maioneză şi usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete in otet balsamic si usturoi