Vargabeles sau taitei cu branza

de mirela0911 in Prajituri, 1 Dec 2011 | 10197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g taitei lati
  • 500g branza dulce
  • 4 lg zahar
  • 2 oua
  • 100g stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg zahar
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles sau taitei cu branza:

Se fierb pastele conform instructiunilor. Se strecoara, se dau prin jet de apa rece si se lasa la scurs.

Branza se amesteca bine cu zaharul, stafidele, galbenusurile si zaharul vanilat. Se toarna taiteii peste branza, se amesteca dupa care se rastoarna intr-un vas de yena uns cu unt. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox.25-30 minute (pana prinde o crusta deasupra). 

Albusurile se bat spuma cu cele doua linguri de zahar. Inainte cu 5 minute de a fi gata taiteii, se scoate tava, se pune deasupra spuma, se niveleaza si se da din nou la cuptor pana prinde o culoare aurie frumoasa.

Se poate servi atat calduta cat si rece. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles sau taitei cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (27)

mirela0911 1

01.12.2011, 22:06

Multumesc Teo
Mena te asteptam

MotanLaOale 1

01.12.2011, 22:28

bun bun

Cris2711 1

02.12.2011, 00:55

ce imi place mie mancarica aceasta,fac si eu ceva asemanator

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]