Tort Dobos

de ela in Torturi, 16 Ian 2010 | 12691 vizualizari

 

pt ca noi nu am ajuns la cofetaria vieneza......

 

INGREDIENTE

  • pt foi:
  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri faina
  • pt crema:
  • 750ml iapte,
  • 100gr faina,
  • 1cappucino ciocolata(milka),
  • 2linguri cacao,
  • 350gr zahar,
  • 200gr margarina,
  • 4linguri lapte fierbinte
  • pt glazura:
  • 5 linguri zahar,
  • 3 linguri lapte,
  • 2 linguri cacao,
  • 50 gr margarina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Bati albusurile spuma,adaugi zaharul,treptat,incorporezi galbenusurile si faina,amestecand usor cu o lingura de lemn.Din aceasta compozitie coci pe rand noua foi pe dosul unei tavi unsa cu margarina si tapetata cu faina.Le iei de pe fundul tavii cu un cutit mai lung si mai lat.Se pun pe foc laptele,faina,cacaoa,cappucino  si se amesteca pana se ingroasa ca o budinca.Separat freci untul cu zaharul si tornipeste compozitia pregatita mai devreme cand aceasta s-a racit.Tai foile in doua si le ungi cu crema.Ultima jumatate de foaie se glazureaza.Se decoreaza si se lasa la racit cateva ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

COMENTARII (20)

ela 1

18.01.2010, 16:12

merita facut,e bun si a ajuns pt toate neamurile si inca mai am putin din el

diana_k 1

31.01.2010, 17:39

si mie mie groaza de copt atatea foi, dar e deosebit, e unul din preferatele mele si nu dau la nimeni

elena1988 1

08.03.2011, 09:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]