Tort cu pere

de marieta in Torturi, 15 Sep 2011 | 5383 vizualizari

 

racoros si de sezon

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri fructoza,
  • 5 linguri apa minerala,
  • 5 linguri ulei,
  • un praf de copt,
  • 2 linguri cu varf de migdale macinate,
  • 5 linguri de faina
  • esenta de vanilie.
  • pentru crema
  • 10 pere tari,
  • 15 linguri fructoza,
  • 200ml friscva lichida neindulcita,
  • 300ml iaurt 3,5% grasimi
  • 2 intaritoare de frisca,
  • vanilie,
  • 2 plicuri gelatina,una rosie si una alba.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pere:

Pentru blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si cand sunt tari se adauga 5 linguri fructoza, vanilie si praful de copt. Se bate in continuare pana la omogenizare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa si se pun peste albusuri. Se adauga apoi migdalele si faina cernuta si se amesteca usor. Se pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se da la cuptor.

Separat, perele se curata, se taie in 4 si se fierb intr-un litru de apa cu 5 linguri de fructoza pana se inmoaie. Daca scade apa se mai adauga intre timp ca sa ramana la sfarsit jumatate de litru de sirop. Se lasa la racit.

Separat se bate frisca cu iaurturile, 5 linguri fructoza, vanilie si intaritoarele de frisca, pana se intaresc bine, apoi,se adauga gelatina alba inmuiata 10 minute in apa rece. Se amesteca bine.

Se taie 6 bucatele de pere in bucati mici si se adauga in crema de iaurt si se da la rece. Cand blatul e copt si rece se insiropeaza in forma cu 100ml sirop de la pere (rece), apoi se pune toata crema de iaurt si se aseaza restul de pere cum doriti.

Se face gelatina rosie cu sucul de pere si se pune deasupra perelor. Se da la rece. Cand s-a inchegat gelatina se scoate tortul din forma si se trece pe un platou.

TIPS-URI

1

e bine ca perele sa fie tari ca sa nu se sfarame la fiert.

2

se poate face si cu altfel de fructe ,de care doriti.

3

se poate orna cu frisca deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

marieta 1

17.09.2011, 22:01

sa facut diaconta!!!exact o felie mai este!!!dar cum facem s-o primesti?vi in germania?te astept!!

diaconta 1

17.09.2011, 22:05

vin in Germania
ghici ce dulce am facut?
prajitura cu pere si caramel

marieta 1

19.09.2011, 23:37

e buna prajitura ta cu caramel dar daca vi in germania eu iti dau prajitura cu fructoza!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort San Valentino