Tocanita ardeleneasca de porc, cu carnati afumati

de mihaelar63 in Porc, 29 Ian 2018 | 12608 vizualizari

 

 Cea mai buna tocanita de iarna. O mananc din copilarie! Simplu de gatit cu ingrediente putine. Fara farfastacuri cu gust delicios maxim. Bineinteles ca mamaliguta si castraveti murati sunt nelipsiti de langa aceasta tocanita. Fiind un preparat traditional, il prezint in una dintre farfuriile dragi mie, ramasa de la bunica.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  • 500 gr carnati afumati de casa [ si mai multi, eu doar atat am avut pe moment]
  • 3 cepe
  • 2 linguri faina alba
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • ulei /untura de porc-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita ardeleneasca de porc, cu carnati afumati:

  1. Carnea se spala si se taie cuburi potrivite.
  2. Carnatul se portioneaza.
  3. Ceapa se curata si se toaca marunt.
  4. Puneti carnea la prajit intr-un vas non -aderent.
  5. Eu nu am mai folosit grasime. A fost suficienta cea eliberata prin prajirea carnii de porc.
  6. Cand carnea incepe sa se rumeneasca, adaugati carnatii si ceapa. Amestecati.
  7. In momentul in care ceapa devine sticloasa, se adauga deasupra faina amestecata cu lapte.
  8. Amestecati din nou si lasati sa fiarba la foc mic.
  9. Daca este nevoie ca sa se patrunda carnea mai mult, adaugati putina apa pentru ca sa mariti timpul de fierbere.
  10. Cand lichidul a scazut si incepe sa se formeze sosul mai gros, se adauga smantana si se amesteca cu grija sa nu sfarmati carnatii.
  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie. Piperati.
  12. La servire, adaugati patrunjel verde tocat.
  13. Bineinteles serviti tocanita cu mamaliguta calda si muraturi.

           Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Aceasta tocanita se poate prepara si cu carne afumata.

2

Atentie la sare. Carnatii de casa contin deja suficienta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita ardeleneasca de porc, cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita munteneasca cu carne de porc