Tocana familiei la ceaun

de Bucataras Diana in Porc, 21 Noi 2016 | 4141 vizualizari

 



O mancarica foarte buna care ne-a adus aminte de copilarie. Am denumit-o asa pentru ca este rezultatul delicios al muncii in familie. :) In rolurile principale: fratele si cumnata mea, iar in cele secundare: eu, sotiorul Costi si piticul Andutu. Am fost asistati si de o parte din pisicile noastre, care tare ar fi vrut sa ne ajute... la mancat. :D

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 4 bucati cotlet cu os
  • 5 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei mare
  • 2 rosii
  • cca 50 g slaninuta afumata de casa
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana familiei la ceaun:

Incepem cu pregatirea ingredientelor: le spalam si le taiem cubulete. Dupa ce este gata focul, punem ceaunul sa se incinga, adaugam ulei si slaninuta. Cand incep sa sfaraie, “aruncam” si ceapa in ceaun, amestecand din cand in cand. Urmeaza, pe rand, ardeiul, morcovul, carnea si rosile. Acoperim cu apa si asezonam cu sare, piper si boia dulce. Nu uitam sa amestecam si sa avem grija de foc. :D Punem si cartofii, acoperim cu apa si pana fierb stam in jurul focului si spunem povesti. :) Servim cu muraturi si cu voie buna. Vinovat pentru muraturi este sotul meu care a primit nota 20 pentru cat de bune i-au iesit. Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca nu aveti posibilitatea sa o faceti la ceaun se poate face si la aragaz. La sfarsit o dati la cuptor 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana familiei la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc