Tocana de vita

de Ksenya in Vita, 13 Noi 2017 | 7537 vizualizari

 

O reteta ce necesita mai multa rabdare, deoarece se prepara intr-un timp mai indelungat. Rezultatul insa  este pe masura asteptarii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita, coaste si pulpa de vita, taiata bucati mai mari spalata si scursa de apa
  • 4-5 catei usturoi zdrobiti cu cutitul
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 1 cutie rosii taiate cubulete
  • 1 crenguta rozmarin
  • 3 linguri ulei masline
  • sare si piper dupa gust
  • apa sau supa de legume optional
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vita:

Intr-o tigaie incapatoare, turnam uleiul.

Cand uleiul s-a incalzit, adaugam usturoiul si-l calim pana devine auriu spre maroniu. Il scoatem din tigaie si-l aruncam.

Adaugam bucatile de carne si o rumenim pe toate partile.

Adaugam vinul si-l lasam neacoperit sa fiarba pana se evapora, cam 10 minute.

Adaugam crenguta de rozmarin si rosiile cubulete.

Acoperim tigaia si lasam la foc mic cam o ora si jumatate,amestecand din cand in cand.

Daca este necesar, mai adaugati putina apa sau supa.

La sfarsit potriviti de sare si piper.

Se serveste cu orez, cartofi natur sau copti la cuptor.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Lasati bucatile de carne in apa rece cu o jumatate de ora inainte de a o gati.

2

Daca doriti mai picant, puteti adauga un varf de cutit fulgi piper cayenne

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

14.11.2017, 09:39

O reteta grozava, iar dincolo de faptul ca imi imaginez cat de gustoasa a iesit, ai prezentat foarte frumos! Ti-am mai spus cat de mult imi plac retetele tale? :

xana 1

14.11.2017, 16:44

Delicios!

kytz 1

19.11.2017, 09:39

Foarte bună tocana asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
“M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe