Tartelette

de Laly in Prajituri, 23 Iun 2010 | 5540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE ALUAT:
  • 250 gr faina
  • 75 gr zahar pudra
  • 90 gr unt sau margarina la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 1 fiole esenta vanilie
  • 3 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • CREMA:
  • 1 plic budinca vanilie sau
  • crema branza de vaci,mascarpone,frisca,etc
  • DECOR:
  • fructe de padure sau pot fi inlocuite cu orice fructe aveti (micute)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartelette:

1.Se prepara intai aluatul pentru tarte.Se bate cu mixerul zaharul cu galbenusurile si praful de sare pana se topeste complet si devine ca o crema spumoasa.

2.Se adauga untul / margarina bucatele.Incorporam bine untul,apoi adaugam faina cernuta si esenta de vanilie.

3.La sfarsit se adauga apa rece.Se amesteca bine toate ingredientele.Aluatul la inceput pare faramicios,dar pe masura ce mestecam cu mainile devine un aluat omogen si neted.

4.Se pune in folie de plastic si se da la frigider 30 de minute.

5.Dupa ce a stat la frigider aluatul se scoate si se intinde pe masa de lucru presarata cu un pic de faina.Se intinde foarte subtire.Se decupeaza cu un pahar sau cu o forma speciala cerculete.Se pun in forme de tarte,sau cine nu are se pune in forme de briose.Se inteapa cu o furculita pe fundul tavii pentru a nu se umfla.Se coace pana devin usor aurii.Se lasa la racit

6.Preparam crema conform instructiunilor de pe plic.O lasam un pic sa se raceasca si cu lingura sau cu un sprit cu varf de stea umplem tartele.Ca decor se pun fructe mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartelette" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]