Tarta cu ricotta si glazura de ciocolata

de trifadalia in Torturi, 26 Oct 2016 | 2460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 gr ricotta de la Lidl
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 gr bobite ciocolata
  • coaja lamaie
  • esenta vanilie
  • un varf sare
  • unt pentru tapetat forma
  • o mana de biscuiti sfaramati pentru tapetat
  • o ciocolata cu lapte pt glazura
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ricotta si glazura de ciocolata:

 Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si mixam pana cand obtinem o bezea lucioasa.Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam peste galbenusuri ricotta, bobitele de ciocolata si faina . Mixam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat albusurile amestecand de sus in jos cu o lingura.Se pune aluatul intr-o forma de tort si se coace cca 40-45 de minute. Dupa racire ciocolata se pune pe baie de aburi cu o lingura de ulei pana se topeste. Se decoreaza tortul cu glazura obtinuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ricotta si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mure, nuci si crema de vanilie