Tarta cu mere

de Kadia80 in Prajituri, 10 Feb 2012 | 5586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1/2 de lingurita de sare
  • 1/2 de lingurita de praf de copt
  • 200 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingura de zahar
  • Umplutura de mere
  • 6 mere medii
  • 35 g zahar
  • 1 esenta rom
  • 30 g amidon
  • 1 lingura de suc de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se amesteca faina, sarea, praful de copt cu amestecul de unt, ou, apa, zahar si lamaie. Se imparte in doua, dintr-una se intinde o foaie care se pune pe hartie de copt, pe fundul tavii de copt. Merele se toaca in robot si se stropesc cu sucul de lamaie si se repartizeaza in tava peste foaia de aluat. Se amesteca zaharul, cu amidonul, romul si sucul de lamaie si se pune peste mere. Din a doua parte de aluat, in care am amestecat o lingura de sirop de afine, se intinde o foaie, din care se taie cu forme de prajiturele fulgusori de nea care se aseaza deasupra merelor, din aluatul care ramane se reformeaza foaia, pana cand se fac suficienti fulgi pentru a acoperi tava. Deasupra se unge cu albus de ou si se lasa jumatate de ora la cuptor la 200°C.

TIPS-URI

1

Se serveste simplu, cu zahar pudra, cu frisca, cu inghetata sau cu sirop de tarte tatin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere si crema de vanilie