Ce spui de o variantă mai simplă și mai rapidă de Baba Ganoush, dar cu dovlecei? Se prepară foarte ușor și este la fel de gustoasă precum preparatul original, pe bază de vinete.
Pentru Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios, am folosit următoarele ingrediente: dovlecei, brânză feta, iaurt grecesc, tahini, usturoi, lămâie și pătrunjel.
Cum se prepara Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios:
Taie dovleceii în cuburi mici, apoi rumenește-i într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Condimentează cu un praf de sare și piper și lasă-i până capătă crustă pe toate părțile.
Pune apoi dovleceii într-un bol, adaugă un cățel de usturoi, pastă tahini, iaurtul grecesc, brânză feta, pătrunjelul și zeamă de lămâie. Pasează toată ingredientele cu ajutorului unui blender vertical.
Pune compoziția în alt bol, garniseste cu ulei de măsline și pătrunjel verde tocat și păstrează la rece până în momentul servirii.
Este delicioasă această salată și foarte ușor de preparat.
Încearcă și rețeta de Chiftele de dovlecei cu parmezan și susan sau varianta de Dovlecei crocanți, o bunătate.
Îți recomandăm și rețeta de Clătite cu dovlecei.
Poftă bună!