Supa Imperiala de curcan

de Sidy in Supe, 21 Ian 2013 | 5146 vizualizari

 

O supa aurie delicioasa, numai buna servita fierbinte, pe frigul si zapada de afara. Am vazut aceasta reteta pe mai multe site-uri si bloguri culinare si mi-a placut mult de tot, dar ultima data a preparat-o Lulu si mi-a dat si mie ideea. Asa-i ca merge o supa usoara dupa toate mancarurile grele de sarbatori ???

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa
  • 1 kg carne de curcan cu os
  • 4 marcovi
  • 2 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1/2 gulie
  • 1/4 telina
  • piper boabe
  • sare
  • Pentru galuste
  • 6 oua
  • 100 g gris
  • 100 g faina
  • 100g cascaval ras
  • 100 g unt
  • sare
  • nucsoara
  • piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa Imperiala de curcan:

Intr-o oala, se pune la fiert carnea de curcan, cu putina sare si se fierbe la foc mic,apoi se spumeaza, chiar de mai multe ori pentru a fi cat mai clara, limpede.

Adaugam zarzavatul curatat, spalat si taiat in doua sau in patru, depinde cat este de mare.Condimentam si adaugam  cateii de usturoi intregi.

Se fierbe la foc mic pentru a iesi limpede. Carnea de curcan fierbe mai greu asa ca necesita mai mult timp. Dupa fierbere se strecoara prin strecuratoare si tifon.

Preparam galustele, intre timp.

Separam galbenusurile de albusuri.

Batem galbenusurile impreuna cu cascavalul, incorporam bine untul la temperatura camerei, apoi faina si grisul. Se adauga sare, piper , nucsoara rasa.Albusurile se bat spuma tare cu putina sare apoi le incorporam la galbenusuri.

Se da la copt intr-o tava( 20 X35cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade.Coacem galustele cam 20-30 de minute pina incep sa se rumeneasca.Nu le lasati prea mult, ca se usuca...

Dupa ce s-au racit putin se taie in ce forma doriti( eu le-am taiat stelute)sau cubulete.

Cand supa clocoteste punem galustele imperiale la fiert pentru 5-7 minute, intorcandu-le pe ambele parti.

Dupa ce au fiert le lasam in cratita in care le-am fiert cu supa pe le, pe care o vor absorbi, dupa cateva ore.

La servire , pe linga stelute putem adauga zarzavat si carne din supa, apoi presaram patrunjel verde proaspat tocat.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa Imperiala de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu galuste