Supa crema de conopida cu rucola

de elucubratiiculinare in Supe, 21 Apr 2017 | 3424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g conopidă curățată
  • 3 cartofi potriviți
  • o mână de rucola
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 țelină mică
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriță cimbru verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida cu rucola:

Conopida se desface buchețele și se pune la fiert, în apă clocotită, pentru 5 minute. Se strecoară și se ține la cald.

Se încinge uleiul într-o cratiță. Se călește ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă cartofii curățați și tăiați cubulețe. Se adaugă țelina dată de răzătoare. Se acoperă cu apă caldă, cât să depășească legumele cu 5 cm. Se fierb 15-20 sau până când cartofii sunt bine fierți. Adăugăm cimbru, conopida și mai adăugăm apă caldă cât să acopere legumele. Se mai dă un clocot și stingem focul. Se poate adăuga chiar apa în care am fiert conopida. Se pot păstra câteva buchețele mici de conopidă pentru a orna supa.

Pasăm bine legumele cu un blender și la sfârșit adăugăm și rucola și mai pasăm un pic. Condimentăm cu sare și piper.

Servim caldă.

TIPS-URI

1

Dacă se dorește, se poate adăuga la sfârșit lapte, în loc de apa în care am fiert conopida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida cu rucola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina