Sufleu de orez, lapte și mere

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 18 Ian 2013 | 4187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cană orez;
  • 4 căni lapte 3% grăsime;
  • 2-3 mere;
  • 6-7 lg zahăr;
  • 75 g unt;
  • coaja de la o portocală;
  • 1 fiolă esență de vanilie;
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker,
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de orez, lapte și mere:

Se spală orezul în câteva ape după care se fierbe în lapte, cu un praf de sare și un plic zahăr vanilat.     

După ce s-a fiert orezul, se pune într-un bol încăpător și se lasă la răcit. 

Se separă ouăle:

- albușurile se bat spumă cu un praf de sare;

- gălbenușurile se amestecă împreună cu zahărul, untul și coaja de portocală - se bat până se obține o cremă omogenă.

Merele se spală, se curăță de coajă și se dau la răzătoare. 

În bolul cu orez se adaugă amestecul de galbenușuri, esența de vanilie, apoi se înglobează albușurile, amestecându-se ușor de jos în sus.  

Se ia o tavă, se unge cu unt, se pune jumătate din compoziția cu orez, se adaugă merele rase apoi cealaltă jumătate de compoziție. 

Tava se dă la cuptor pentru circa 35-40 minute, la temperatură medie.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de orez, lapte și mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

18.01.2013, 21:43

Mmmm tare bun!

DinDragostePentruGatit 1

18.01.2013, 22:21

Serveste, Rocsy.

Lau 1

20.01.2013, 18:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]